Hoe lang moet je vis nou invriezen? 2 dagen zoals in de link staat of 2 weken?
://mobiel.voedingscentrum.nl/encyclopedie/parasieten.aspx
Moderator: Lizzy
Sky.Daro schreef: Hoe lang moet je vis nou invriezen? 2 dagen zoals in de link staat of 2 weken?Meest veilig is 2 weken.
://mobiel.voedingscentrum.nl/encyclopedie/parasieten.aspx
ywa100 schreef: Volgens mijn visboer is het niet nodig, maar doe ik het voor de zekerheid toch na een tip van iemand hier.Ja, haring moet al ingevroren zijn geweest voor deze haringworm. Maar andere vissen kunnen ook wormen of parasieten bij zich dragen en die vissen worden niet altijd ingevroren op zee! Haringworm is met 24 uur dood. Maar er zijn meer enge beestjes dan alleen de haringworm en die zijn niet binnen 24 uur dood.
Volgens de wet moeten ze de maatjes haring die wij als mens rauw eten, minimaal 24 uur invriezen vanwege de haringworm en parasieten, vertelde hij mij.
Mijn conclusie is dan dat 24 uur voldoende is voor de vis voor de hond.
The organism Neorickettsia helminthoeca, which embeds with Nanophyetus salmincola, a fluke present in raw fish, is what causes salmon poisoning disease. Salmon, trout, lamprey and other fish native to the Pacific Northwest can be carriers, as well as sculpin, redside shiner, shad, sturgeon, candlefish and large-scale sucker.
Avoid feeding raw fish to your dog. Freezing fish meat can inactivate both the Neorickettsia helminthoeca and Nanophyetus salmincola organisms, depending on the freezing temperature, the time needed to freeze the fish tissue, the length of time the fish is frozen, and the fat content of the fish.Bron: http://healthypets.mercola.com/sites/he ... oning.aspx
I recommend you deep-freeze salmon and all types of anadromous fish (fish that swim upstream to spawn) for at least 7 days if you plan to feed it raw, or cook it before feeding it to your pet.
ywa100 schreef: Ik vries de vis nu ook eerst in voor ik het aan de honden geef, inderdaad voor de zekerheid.Salmonella is een bacterie. Geen macroparasiet maar een microparasiet (eencellige).
Maar toch blijf ik van mening dat je een Pacific Zalm niet kan vergelijken met een wijting of makreel uit de Noordzee.
Bovendien is de zuurgraad van de magen van onze honden toch zo hoog, dat beesjes snel dood gaan?
Bijvoorbeeld salmonella, wij worden er doodziek van, honden niet?