pluk schreef:
Vwb het aantal diersoorten zit je goed. Ik zou het mezelf makkelijker maken en de pens van 1 dier nemen, dus geit en rund is meer dan goed. Geit is vrij vet, ik weet niet of dit ook voor de pens geld, maar is misschien wel wat om in de gaten te houden qua maag en ontlasting.
Je geeft nu 3x eendennek, 3x kipkarkas en 1x kwartel. Nek voer je liever niet meer dan 2xper week. Jammer dat je niet aan konijn kan komen of bijv parelhoen, dat was een goede optie geweest. Parelhoen zie ik in de lijntjes regelmatig langskomen (oa Lida S.), misschien kun je daar meebestellen? Over een tijdje als je hondje gewend is kun je ook bijv reerib toevoegen. Voor nu zou je kunnen overwegen om 1x eendennek te vervangen door kwartel. De organen in kwartel zijn zo ieniminie dat dit voor de verhoudingen niet uitmaakt. Ik zou dan de kwartel gewoon als vleesbot tellen.
Je hebt teveel nier in je menu. Van orgaan geef je de helf pens en voor de rest hart, lever en nier. Sommigen geven van alles 1/3. Ik geef 25/15/10%. In het eerste geval is 48 gram nier genoeg, in het tweede 29 gram. 1 dag nier kun je dan ook vervangen voor 1 dag orgaanmix.
De maagjes voegen niet zoveel toe aan je menu, dus je kunt ook overwegen om de organen los te kopen en zelf een mix te maken.
In de nieren en lever worden afvalstoffen opgeslagen, dus die geef je het liefst van biologisch of jonge dieren of van wild. Liever niet van bijv runderen en kippen uit de bio industrie.
Het spiervlees ziet er prima uit.
Tip als je evt ook pompoen wil geven: AH heeft dit ook voorgesneden, dus dan hoef je geen hele pompoen te nemen.
Het vetgedrukte begrijp ik niet helemaal. Uitgaande van 48 Gram orgaan, waarvan ik dan alleen zoals je zegt 24 gram runderpens en geen geitenpens zal geven, wat adviseer jij dan voor die andere 24 gram orgaan? Een orgaanmix?
Dan zou het zo worden:
Maandag: 108 gr. kipkarkas platgemept.
24 gr. witlof gekookt.
48 gr. orgaan, waarvan 24 gram runderpens en 24 gram gemalen orgaanmix ( runderorganen, kippenorganen, eendenorganen en konijnenorganen.)
60 gr. paardenspiervlees.
Dinsdag: 108 gr. eendennek platgemept.
24 gr. andijvie gekookt.
48 gr. orgaan, waarvan 24 gram runderenpens en 24 gram rundernier.
60 gr. konijnspiervlees.
Woensdag: Een hele kwartel ongeveer 150 tot 250 gram.
Donderdag: 108 gr. Kipkarkas platgemept.
24 gr. witlof gekookt.
48 gr. orgaan, waarvan 24 gram runderpens en 24 gram gemalen orgaanmix ( runderorganen, kippenorganen, eendenorganen en konijnenorganen.)
60 gr.reespiervlees.
Vrijdag: 108 gr. eendennek platgemept.
24 gr. andijvie gekookt.
48 gr. orgaan, waarvan 24 gram runderpens en 24 gram rundernier.
60 gr. kalkoenfilet.
Zaterdag: 108 gr. kipkarkas platgemept.
24 gr. witlof gekookt.
48 gr. orgaan, waarvan 24 gram runderpens en 24 gram orgaanmix ( runderorganen, kippenorganen, eendenorganen en konijnenorganen.)
60 gr. paardenspiervlees.
Zondag: 108 gr. kwartel.
24 gr. andijvie gekookt.
48 gr. orgaan, waarvan 24 gram runderpens en 24 gram orgaanmix ( runderorganen, kippenorganen, eendenorganen en konijnenorganen.).
60 gr. konijnenspiervlees.
Dit is de orgaanmix die daar te verkrijgen is:
http://www.versvoer.nl/orgaanmix-per-kilo.html
En die kwartel ziet er zo uit:
http://www.versvoer.nl/kwarteln.html
Die wegen tussen de 150 en 250 gram, zijn die gemakkelijk kleiner te maken?