Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Door nikèdog2000
#3077874
bij mij aan de overkant woont een kat die echt alle honden aan vliegt
hij springt boven op de rug van een hond
het is echt horror
kan ik daar een instantie voor benaderen?
de eigenaresse weet er van maar neemt geen maatregelen
zij gaat smorgens de deur uit en de kat ook
Gebruikersavatar
Door Fenixjuh
#3077959
Ik lees even mee, ben benieuwd naar evt. oplossingen..

Bij mijn moeder in de straat woont ook zo'n kreng, nu is de schutting heel, in de zomer halen ze zo'n 40 cm weg en kat aan een touwtje dat net tot aan de stoep reikt... DOODENG als ik daar met mijn hond langsmoet, hij schiet heel gemeen ineens tevoorschijn.. Ik loop, als die schutting weg is, altijd op straat en heb al in mijn hoofd dat ik kan gaan schoppen (gelukkig nog nooit nodig geweest).
Door suzanne 1
#3077962
doodeng die horrorkatten. En dan voor ons niet ondat de honden aangevallen worden maar omdat 1 van onze honden een kattenmoordenaar is....het maakt het voor haar alleen maar makkelijker om de kat te pakken zo. Ze loopt altijd aan de lijn maar ze heeft zo al een kat vermoord die onze honden aanviel. .....en dat is AFSCHUWELIJK. Ik doe alles in mijn macht om te zorgen dat ze niks kan pakken maar als ze naar haar toe komen wordt het wel heel lastig
Gebruikersavatar
Door Els&Flow
#3077963
Wij hadden ook zo'n terreurkat maar die is helaas voor hem de verkeerde hond tegen gekomen. De eigenaresse wist van het gedrag van haar kat maar schoof hem toch iedere ochtend naar buiten. Tja en op een dag kwam er een grote, voor niets en niemand bange hond voorbij. Kat heeft nog even bij de dierenarts gelegen maar heeft het niet overleefd. Sneu voor de kat, voor de eigenaresse (die had de volgende dag een nieuwe kat, ook een buitenkat maar minder fel) en ook sneu voor de hond want die had ook de nodige krassen en beten.

Een oplossing zie ik niet. Eigenaren moeten hun verantwoording nemen voor hun huisdier of dat nou hond kip koe konijn kat slang of wat dan ook is. Zo niet, melding maken bij een wijkagent?
Gebruikersavatar
Door nova
#3077966
Els&Flow schreef: Wij hadden ook zo'n terreurkat maar die is helaas voor hem de verkeerde hond tegen gekomen.
ik zie dat als enige oplossing....  :-[
Gebruikersavatar
Door Kaela
#3077970
Ik weet ook geen oplossing. De ellende is dat mensen hun katten niet bij zich willen houden. En dat gaat goed, totdat ze last gaan geven of totdat ze de verkeerde tegen komen. Maar ja, katten horen buiten te lopen  :-X.
Door Ruisje
#3077972
nikèdog2000 schreef: 122 keer gelezen
ik denk niet dat iemand een oplossing heeft
Ja en 1x door mij. ;)

Iemand moet de overbuurvrouw verplichten haar kat binnen of in eigen tuin te houden. Maar ik weet niet of dat kan als er nog geen 'echte ongelukken' zijn gebeurd. Ik zou de dierenbescherming en/of politie eens contacten. Of met een aantal hondeneigenaren die ook last hebben van TerrorKat zelf nog eens met de overbuurvrouw gaan praten.
Door keetje
#3077974
Misschien op pad gaan met schoenen met stalen neuzen? Dat is vaak de enige oplossing. Supersoaker kan ook. Plenzzzzzzzzzz, vol erop. Verder zou ik het ook niet weten en denk maar zo dat er verder niets aan gedaan kan worden. katten mogen nu eenmaal alles.
Door Lizzy
#3077976
Een pet corrector kopen, daarmee naar de overbuurvrouw lopen en zeggen "OK, als jij die kat niet bij mij weg houdt, gebruik ik deze op 'm".
Gebruikersavatar
Door koekje
#3077980
Normaal vind ik een plantenspuit alleen voor planten, maar in zulke gevallen kan een uitzondering wel. Dus plantenspuit, supersoaker. Pet corrector vind ik ook een goede.
Kat schoppen of anderszinds verwonden vind ik echt not done. De kat in kwestie is gewoon heel territoriaal en je kan aan de buitenkant echt niet zomaar zien hoe dat zo is gekomen.
Door MillyMol
#3077982
Ik kwam deze website tegen: http://www.praktijkvoorkattengedrag.nl/ ... t-en-hond/

"Wat te doen als je kat een hond aanvalt?
Het cliché ‘leven als kat en hond’ is echt niet altijd van toepassing. Toch kunnen katten soms honden aanvallen en daar behoorlijk wat schade door aanrichten. Kun je een kat afleren om honden aan te vallen?

Gewend aan honden
Katten die met honden zijn opgegroeid, zullen daar niet snel problemen mee hebben. Er zijn zelfs katten die liever met honden dan met soortgenoten omgaan. De totaal verschillende lichaamstaal van beide dieren hoeft een goede relatie niet in de weg te staan.
Er zijn ook katten die op latere leeftijd pas honden ontmoeten. Dan wordt het een stuk lastiger en hangt het erg van het karakter en socialisatie van beide dieren af of er sprake kan zijn van een toekomstige harmonie. In alle gevallen is een zorgvuldige introductie noodzakelijk, maar geen garantie voor succes.

Honden op straat aanvallen
De directe aanleiding voor dit blog waren telefoontjes van diverse eigenaren. Zij vroegen mij raad omdat hun kat op straat op honden afliep en ze soms daadwerkelijk aanviel. In de meeste gevallen kwam de hond met de schrik vrij. Onlangs was er echter een rode kater in het nieuws die twee honden en een eigenaar flink verwond had.
Waarom een kat ineens honden kan gaan aanvallen, is niet altijd met zekerheid vast te stellen. Sommige katten zijn erg territoriaal, andere hebben mogelijk een negatieve ervaring met honden opgedaan of zijn gewoon van nature bang.

Kun je een kat afleren om een hond aan te vallen?
Kort gezegd: eigenlijk niet. Om een kat een nieuwe associatie met een hond aan te leren, moet je veel geduld hebben en controle over de hond kunnen uitoefenen. Een onbekende hond (en eigenaar) zullen niet snel meewerken, zeker niet als de eigenaar geen kattenliefhebber is. Bovendien mag de kat gedurende het therapietraject geen negatieve ervaring hebben met een hond. Ook dat zal niet eenvoudig te realiseren zijn.

In de praktijk is de beste en veiligste oplossing om de kat binnen te houden. Een afgezette tuin of een kattenren bieden hem of haar de mogelijkheid om alsnog een frisse neus te kunnen halen."

De oplossing is dus om het gesprek aan te gaan met de eigenaresse van de kat. Als dat niet helpt wijkagent inschakelen en opnieuw gesprek aangaan.
Laatst gewijzigd door MillyMol op di 24 feb 2015, 19:33, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Door Sonja
#3078003
Wij hadden hier ook zo'n killercat in de buurt. De eerste keer dat dat beest Ollie aanviel stond de eigenaresse er met de neus bovenop. Die wist dus heel goed wat poeslief deed. Maar kennelijk was dat geen reden om 'm binnen te houden. Want dat is m.i. de enige oplossing.
En hoe vervelend ik het ook vind om een dier een rotschop te geven, de volgende keer dat het beest weer Ollie aanvloog, had dat toch een onzachte kennismaking met mijn maat 38 tot gevolg. Wat ik overigens 3 x moest herhalen, want hij bleef terug komen.  :-X
En nou vind ik zo'n supersoaker een leuk idee, hoor. Maar ik ga echt niet voor die  1x per maand dat ik die kat tegen kom elke wandeling met zo'n ding zeulen. Overigens zal ik er dan ook nog eerst eentje aan moeten schaffen en dan nog zien dat ik raak mik terwijl mijn aangelijnde hond in paniek om me heen loopt te springen omdat zijn ogen bijna uitgekrabd worden.
Door monster
#3078013
Niet alleen honden hebben er problemen mee. Onze Monster is echt op honden gericht en houdt niet van andere katten. Ze wordt soms vreselijk mishandeld door een witte kat uit de buurt. Vaak in onze eigen tuin.
Gebruikersavatar
Door Dwarreltje
#3078019
nikèdog2000 schreef: 122 keer gelezen
ik denk niet dat iemand een oplossing heeft
Oplossing denk ik niet. Maar wie aan mijn hondjes komt... :boxing: Dus die kat was echt voor mij als ik die tegenkwam... Ben een zeer vredelievend mens, maar de agréssie die bovenkomt bij de gedachten dat iets/iemand mijn hondjes wat doet, grrrrrrr  :rant: (0verigens geen smiley hier die mijn agressie genoeg uitdrukt  :biggrin2: )
 Terug naar “Bar-plaats”

Barfplaats wordt gesponsord door