Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Door Anneloog
#3068607
Hoi even wat hulp nodig.
Mijn moeder mag  over 2 weken een zware maar zeer gewenste operatie ondergaan waar bij ze haar 2 borsten mee kwijt raakt, dit is echt goed doordacht en welkom en ze kijkt er naar uit ( na 10 jaar pijn problemen na kanker en bestraling wat boel dus behoorlijk heeft vermoeilijkt en verminkt).
Nu ziet ze alleen op tegen de wond heling aangezien die bij haar altijd lastig is, ze heeft chronisch hoge bloeddruk, schildklier die niet leuk doet maar met medicatie te handhaven is en  gelukkig geen suiker, cholesterol zit op de rand maar is oke wel bot ontkalking iets overgewicht en ja ze rookt ( huisarts raad haar stopen nu af ivm bloedruk en dat ze het al heel vaak geprobeerd heeft wat lichamelijk vaak niet echt goed werkte) Wel mindert ze enorm.
Dacht zelf al haar traumeel te gaan geven de tabletjes  na de operatie ervoor durft ze niet aan en voor later de gel als de hechtingen er uit zijn, maar zijn er verder nog andere hulp middelen die haar zouden kunnen helpen met herstel?
Ze is helaas bekend met oedeem  nu is dat straks na operatie hopelijk ook weg aangezien het bij haar in de borst zit maar iets van exrtra vocht afdrijver zou ook wel welkom zijn.
Nu is HA niet echt van de homeopathie etc maar ik wil toch kijken of ik hier en dara wat dingen kan bieden die het wat kunnen ondersteunen en daarin vraag ik jullie dus om hulp.
Weet dat met echte medische zaken vragen we haar artsen en specialisten ;).
Al vast bedankt voor eventuele tip's en truc's.
Gebruikersavatar
Door chooky
#3068634
Ik weet niet of dat bij je moeder ook gaat gebeuren, maar bij borstoperaties, wanneer er lymfeklieren worden weggehaald is er een kans dat ze last krijgt van lymfeophopingen die pijnlijk zijn en erg trekken. Ik begrijp dat dit voor een deel al het geval is, maar ik kan me voorstellen dat er wellicht opnieuw een risico is. Het is belangrijk om dat te voorkomen door (zodra de arts en fysio dit toestaan!!!) te beginnen het gebied van de schouder en oksel en alle spieren om dat gewricht heen te bewegen. Miranda Esmonde-White heeft daar speciaal een aantal korte video's voor opgenomen. Zij heeft zelf een borstoperatie moeten ondergaan.
http://breastcancerrehabilitation.com/w ... video.html

In ieder geval heel veel sterkte, want ondanks dat het een gewenste operatie is, het is natuurlijk niet niks!!!
Door Mowgli
#3068635
Geen tips, maar ik wil jullie heel veel sterkte wensen en je moeder vooral ook een voorspoedig herstel!
Door Anneloog
#3068665
Bedankt voor je reactie chooky en ja ik weet van dat lymfeklier gebeuren  mijn moeder heeft met haar 10 jaar terug eerste en laatste borst kanker operatie geen volledige oksel toilet gehad zoals ze dat noemen, nu zullen ze daar ook van afblijven omdat het niet kanker gerelateerd is.
Ja door die operatie 10 jaar terug toen het nodig was ivm kanker is er wel wat weg gehaald en daar had zij als enige reactie op zwaar borst oedeem dus niet in arm ofzo klein geluk.
Die operatie toen was echt oke en als het daar bij bleef dan echt niks aan de hand maar door nawerking van bestraling zo veel pijn verminking  echt het is een feestje dat ze er af mogen.. weet dat het raar klinkt maar ik als dochter echt ben trots en blij dat ze ze straks kwijt is eindelijk kan mijn moeder dan dat hoofdstuk afsluiten.
Ze loopt dus al daarom al die tijd bij echt een super fysio die er in gespecialiseerd is en geholpen heeft met massages en tape constructies die echt hebben geholpen,  maar nu is het als ze beiden borsten niks uit oksel verder geen lymfenklieren etc)  weg gehaald gaan worden en is het  hopelijk daar ook klaar.
Door Anneloog
#3068666
Mowgli schreef: Geen tips, maar ik wil jullie heel veel sterkte wensen en je moeder vooral ook een voorspoedig herstel!
Dankje ook namens mijn moeder :)
Door Anneloog
#3069004
Sonja schreef: Misschien is lymphomyosot een idee?
Kende dat niet dus ff gegoogled en deze ga ik idd even onthouden, misschien hele goeie om te helpen hoop gif en zooi uit haar lijf te krijgen.
Nu is haar lever wel iets beschadigd na chemo etc dus ga dit nog wel eerst dan over leggen maar bedankt voor de tip.
Door Thurin
#3069010
Sonja schreef: Misschien is lymphomyosot een idee?
Ik lees op de achtergrond mee en ben benieuwd waar dit precies voor is. via Google kan ik er niet echt een antwoord op vinden en aangezien mij een soort gelijke operatie staat te verwachten ben ik erg benieuwd of dit mij zou kunnen helpen.
Door Nynke
#3069011
ik heb weinig tot geen tips maar misschien is de electronische sigaret iets voor haar ? 2 van mijn zussen gebruiken die en roken veel minder dan voorheen.

Heel veel sterkte in elk geval !!!
Door Anneloog
#3069015
Nynke schreef: ik heb weinig tot geen tips maar misschien is de electronische sigaret iets voor haar ? 2 van mijn zussen gebruiken die en roken veel minder dan voorheen.

Heel veel sterkte in elk geval !!!
Dat is idd geen slecht idee voor mezelf trouwens ook  maar heb het geprobeerd en nee sorry ik vind het niet lekker maar zal voor moeders  eens een  'wegwerp' ding  er van halen misschien voor haar idd de oplossing om te stoppen of nog meer te minderen.
Bedankt voor het meedenken.
Door Anneloog
#3069019
Thurin schreef: Ik lees op de achtergrond mee en ben benieuwd waar dit precies voor is. via Google kan ik er niet echt een antwoord op vinden en aangezien mij een soort gelijke operatie staat te verwachten ben ik erg benieuwd of dit mij zou kunnen helpen.
ik heb dit gelezen : https://www.heelbewust.com/detox/draina ... ot-h-100ml

en dit:  https://www.diagnosia.com/nl/geneesmidd ... -druppels/

Waarin het dus voor mij duidelijk werd dat het echt een hulp middel is in afvoer van gif stoffen extra hulp bij grote schoonmaak van het lijf zeg maar.
Of het effectief hulpzaam is voor mijn moeder straks weet ik niet mar ik hou het in mijn achterhoofd en ga er nog wat meer info over inwinnen.
Gebruikersavatar
Door Sonja
#3069180
Anneloog schreef: Kende dat niet dus ff gegoogled en deze ga ik idd even onthouden, misschien hele goeie om te helpen hoop gif en zooi uit haar lijf te krijgen.
Nu is haar lever wel iets beschadigd na chemo etc dus ga dit nog wel eerst dan over leggen maar bedankt voor de tip.
Die waarschuwingen m.b.t. de lever geldt alleen voor de druppels omdat deze alcohol bevatten. Maar het middel bestaat ook in tabletvorm.
Gebruikersavatar
Door Sonja
#3069184
Thurin schreef: Ik lees op de achtergrond mee en ben benieuwd waar dit precies voor is. via Google kan ik er niet echt een antwoord op vinden en aangezien mij een soort gelijke operatie staat te verwachten ben ik erg benieuwd of dit mij zou kunnen helpen.
Het ondersteunt de werking van het lymfesysteem en vermindert oedeemvorming.
Gebruikersavatar
Door lauraV
#3069272
geen wegwerpsigaret nemen ... weet je zeker dat ze weer sigaretten gaat roken .
voor tips kan ik je wel advies geven  :)
Door - pien -
#3069452
Ik heb geen tips maar wil je moeder en jou heel veel sterkte wensen  :bigarmhug: :bigarmhug:
 Terug naar “Bar-plaats”

Barfplaats wordt gesponsord door