Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid van de kat. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderators: koekje, pearlsofpassion

#3037783
mikai schreef: Dank je wel, deze site heb ik ook gelezen. Momenteel is Dima actief en eet goed, hij weegt 4,2 kg. de da zegt dat het beginnend is.
Ik wil liever ervoor zijn dat Dima het zo erg krijgt, maar ik twijfel omdat de tandvlees wit is. Ik geef hem een week metacam en ik wil in januari een afspraak maken met de veteraine tandarts. Mocht hij ook tot de conclusie komen dat het dit is, rest mij niets anders dan trekken. Dat is dan beter voor Dima, ik ga in ieder geval niet afwachten tot hij het erg heeft. En dan maar hopen dat ze het trekken, mijn da is daar niet echt een voorstander van.
Nou, groot gelijk dat je naar een specialist wil, die kunnen lijkt mij toch beter de afweging maken wel of niet trekken. Ik merk dat je zoooo vaak hoort dat dierenartsen gewoon er niet aan denken om door te verwijzen naar iemand die er misschien wel eens meer verstand van zou kunnen hebben. Jammer!!
#3037922
Heb net gebeld en heb een afspraak staan woensdag 17 december 15.30 bij dr. Lamberts  veteraine tandarts.  De assistent adviseert mij wel om Dima toch nog Metacam te geven ivm zweertjes en ontsteking in zijn bek. Donderdag 18 december heb ik een afspraak bij mijn eigen da om te kijken hoe hij reageert op de Metacam.


Ik hoop snel duidelijkheid te krijgen voor mij en zeker voor Dima
Laatst gewijzigd door mikai op do 11 dec 2014, 12:59, 1 keer totaal gewijzigd.
#3038014
Wat gewoon echt Ruk is dat je dier veel pijn heeft.
Dus dan kun je als da wel niet voor trekken zijn. Die andere kant is waardeloos, een dier gaat echt heel ver voor hij laat zien dat hij pijn heeft.
Uitzonderingen daar gelaten.

Mijn schoonvader heeft geen tand meer in zijn mond. Heeft zijn 'bek' weggegooid. (kunstgebit) En hij kan toch behoorlijk lekker eten.
#3038026
Ik weet het Neally, toen ik  een keer thuis kwam bij mijn vorige katten, zag ik druppels bloed op de vloer, ik gelijk de da gebeld moest meteen met de twee katten komen en wat bleek Amor had een nierbekkenontsteking ( is nog erger dan een blaasontsteking) Hij gaf geen krimp. katten zijn echt een expert in het verbergen van pijn.
#3041854
Vandaag met Dima naar de veterinaire tandarts geweest. Hij heeft het gingivitis stromatitis complex. Ik ben er op tijd bij, zit in de 2e fase. Zijn lymfeklieren zijn opgezet. Heb nu voor 3 weken antibiotica Clindaseptin meegekregen. Dentisept is een klevende tandpasta en Vet Aquadent (voor in de drinkwater) meegekregen. Ikzelf heb  Orozyme Bucco-Fresh en groene os extra weerstand gekocht. Maandag 12 januari moet ik terugkomen en dan hopen dat aangeslagen hebt. De dokter heeft er hoop op dat het helpt en dat hij misschien hier overheen groeit.  Is dit niet het geval dan word het waarschijnlijk trekken. Nu heb ik toch een klein beetje hoop gekregen.
#3056662
Vandaag naar de dierenarts geweest. Het is een stuk minder geworden de gingivitis stromatitis, gewoon doorgaan met Dentisept.
Dima gaf binnen een kwartier het vers vlees over en hij heeft nu een week de diarree. Mikai heeft ook de diarree heeft Metrobactin gekregen maar de diarree is bij hem ook teruggekomen.
Ik geef mijn katten nu Hill's Z/D ( de dierenarts denkt dat ze misschien allergisch zijn)
heb ook de ontlasting afgegeven over een week hoor ik de uitslag.
 Terug naar “Vragen en Problemen gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door