Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Door tt-tjes
#3053906
Het valt me bij Fjurdy op dat hij zo mager wordt. Zijn flanken vallen in en hij is echt schonkig aan het worden. Hij krijgt op dit moment 500 gram per dag maar zelfs dat lijkt niet genoeg te zijn.
Een vriendin die met de kerst hier was en die Fjurdy al kent vanaf pup maakte ook al de opmerking dat hij zo mager was.
Verder is hij heel happy op dit moment. Ik heb gisteren nog een filmpje van hem gemaakt, weet alleen niet hoe ik dit hier moet plaatsen.
#3053918
Ja. Wodka eet ruim een kilo per dag, regelmatig anderhalve kg, krijgt extraatjes in de vorm van een Kong met lekkers. En toch... Ik krijg het er niet meer aan.

Tuurlijk is het ook een groot gedeelte spiermassa die drastisch verminderd is, maar het knokige wat jij ook omschrijft, vind ik moeilijk om te zien.  :'(

Ook hier nog happy en oké, maar toch... Pffff.  :-\
#3053919
Uh ja, oud worden kost blijkbaar veel energie. Moet zeggen dat Heather niet veel last van heeft, maar die is altijd makkelijk te dik geweest. Maar Dusty en mucho kon je de voerbak wel om de nek hangen. In gewicht werden ze niet echt mider. Zoals ik het gezien heb bij met name Dusty, was dat de bespiering langzaam minder werd en dan krijgen ze zo'n uitgezakt lijf, incluis hangpens zeg maar. Maar op de rug kun je dan gitaarspelen. Ik heb haar toen meer gevoerd, ook wat koolhydraat erbij en uiterlijk zag het er natuurlijk niet uit, maar ze is zo'n 2 jaar zo uitgezakt geweest. Heather is ook wel uitgezakt nu, maar die heeft er echt een vetpens onderhangen, dus die krijgt nog steeds normale porties.
Door Ruisje
#3053929
Ruis was de laatste tijd voor zijn overlijden mager, maar dat kwam door zijn falende nieren. De andere poezels (onze enige ouwetjes) zijn niet mager en niet te dik.
Van onze vorige honden die allebei oud geworden zijn, werd alleen Buzzer iets magerder, maar daarvoor was ie altijd aan de iets te stevige kant. Uit het half jaarlijks bloedonderzoek kwam niks bijzonders.
Door charmed
#3053933
Had er laatst een gesprek over met de specialist omdat Whisper erg schraal was geworden. Maar ik dacht dat ze te zwaar was omdat haar spieren door ouderdom heel zwaar zijn geworden, maar zij was dus echt te mager, mocht dus ook niet meer op het gewicht letten maar moest op de ribben gaan letten. Hij zei, honden die ouder worden worden gewoon mager, hun systeem kan het niet zo goed meer aan. Kijk maar naar oude mensen zegt hij, die worden in hun laatste jaren ook magerder gewoon omdat hun stofwisseling het niet meer aankan.
Gebruikersavatar
Door Kaio
#3053955
Kaio nog niet, nog hetzelfde allee. Is ie strammer, maar heeft altijd honger  :biggrin2:
Maci tja die heeft dat dus al langer een doorgezakte rug en dikke buik, zo'n hanpens idd en ik heb de laatste tijd zoiets van hmmm volgens mij wordt ie achter smaller ( of zou ie alleen voor dikker geworden zijn?, vind hem daar wat flinker) Hij is 3 jaar jonger dan kaio  :(
Door tt-tjes
#3053961
Fjurdy heeft geen hangpens, maar wordt gewoon in zijn geheel mager. Zijn ruggegraat steekt uit en op zijn ribben zit weinig tot niets. Billen heeft hij al helemaal niet meer en ook zijn kopje lijkt in te vallen. Hij krijgt koolhydraat bij in de vorm van havermout, elke dag een half blik of renske erbij. Qua vet kan ik hem niet veel geven wel krijgt hij kokosolie. Hij heeft ook altijd honger.
Gebruikersavatar
Door Kim_S
#3053998
Max is ook behoorlijk mager. En ik krijg er geen gram aan, hoe veel ik ook voer  :(
Hij heeft inderdaad ook een ingevallen koppie, en een smal kontje...
Maar zo lang hij overal nog plezier in heeft hobbelt hij lekker door.
 Terug naar “Bar-plaats”

Barfplaats wordt gesponsord door