Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Door Jantina
#3053022
Heb de beste man eens gegoogled en hij is wel Specialist Veterinaire Microbiologie en parasitoloog. Ik vind het dan toch nog wel wat dat hij in zijn stuk schrijft dat je moet oppassen bij pups, drachtige teven enz. Ik krijg dan toch wel eens de vraag: Zijn wij nou gek of zijn zij nou gek?
Gebruikersavatar
Door Fenixjuh
#3053032
Het beste advies blijft echter om gewoon complete voeding aan hond en kat te geven en wanneer toch vlees wordt gegeven, dit voor het voeren voldoende te verhitten.
Mijn voeding is hartstikke compleet! Gisteren recht uit de vriezer in Jacy's bak gemikt, in de koelkast gezet en vanmiddag/vanavond een COMPLETE zalmkop...
Hoezo vies/bacterieën en hoezo niet compleet?  :D :tease:
Gebruikersavatar
Door Hope
#3053034
Jantina schreef: Heb de beste man eens gegoogled en hij is wel Specialist Veterinaire Microbiologie en parasitoloog. Ik vind het dan toch nog wel wat dat hij in zijn stuk schrijft dat je moet oppassen bij pups, drachtige teven enz. Ik krijg dan toch wel eens de vraag: Zijn wij nou gek of zijn zij nou gek?
Ach ja, deze man krijgt gewoon een vakantie vergoedt van RC, of Jeukenumaar, of een ander leuk merk.
Ze pikken er de honden uit die gekookte kippenbotten gekregen hebben en in de kliniek terecht komen, of de honden die op runderknoken hebben zitten bijten en hun kiezen in tweeën hebben. Of de mensen die alleen biefstuk aan hun hond voeren en echt geen flauw benul hebben van wat ze hun hond voorschotelen. 
Als het zo gevaarlijk was allemaal dan was bp al lang uitgestorven.
Luxe, dure voeding? Ik ben toch echt stukken goedkoper uit dan de RC die me was aangeraden.

Ik ben blij met barf. Zonder barf had onze hond het simpelweg niet overleefd.
Maar weet je wat ik wel eens denk? Dat ze gewoon weinig barf-gevoerde honden zien in de kliniek, omdat deze honden beduidend minder gezondheidsproblemen hebben. En áls ze er dan één tegenkomen dan ligt het meteen aan de voeding want ze vinden het doodeng en ze krijgen ook al geen aankleding voor de wachtkamer van een grote barf-leverancier.
Door Summerditches
#3053045
Weet je.."ik vind het nogal niet wat"...ik voer al lang barf/kvv en ga hier ook niet vanaf stappen maar op het moment dat je in zo'n twijfel fase zit..wordt je toch aan t twijfelen gebracht.
Hij "veroordeelt"te barfen nog zeg..jeetje..
Door Parelridder
#3053108
Jantina schreef: Heb de beste man eens gegoogled en hij is wel Specialist Veterinaire Microbiologie en parasitoloog. (...)
Dat verklaart een hoop denk ik. Beroepsdeformatie en ook werkzaam binnen een 'tak van sport' waar je vooral de problemen zult tegen komen van verse voeding, al wie het goed gaat - niet zelden juist dankzij verse voeding - bezoekt immers niet de specialist.. En als altijd wordt alle verse voeding weer op één hoop gegooid, terwijl zowel de afkomst, kwaliteit en wijze waarop het bewaard/ontdooid is onderling natuurlijk verschillen.

Buiten dat beschouw ik het net als Kaela als een column van deze dierenarts. Een verzekering heeft absoluut geen benul van wat er gevoerd wordt en hoe vaak (overschakeling naar) verse voeding hen al een bom duiten gescheeld heeft aan terugkerende 'onschuldige' kwaaltjes en grotere/duurdere problemen die te maken hebben met bijv. de afweer.
Door K&D
#3053137
Jantina schreef: Heb de beste man eens gegoogled en hij is wel Specialist Veterinaire Microbiologie en parasitoloog. Ik vind het dan toch nog wel wat dat hij in zijn stuk schrijft dat je moet oppassen bij pups, drachtige teven enz. Ik krijg dan toch wel eens de vraag: Zijn wij nou gek of zijn zij nou gek?
Microbiogoochologen en parasitochoochologen hebben de neiging om nogal op de micro-details in te gaan. En met al die kleine beestjes en microben verliezen ze wel eens het grotere geheel uit de microscoop het oog.
 Terug naar “Bar-plaats”

Barfplaats wordt gesponsord door