Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door Kaylie
#3046525
Hallo iedereen,

Wij geven ons hondje sinds vorige week woensdag weer kvv ( heeft een tijdje op brokken gestaan) en ze heeft sinds een tijdje een hele rode huid om der ogen en toen ze geknipt was zagen we er ook wondjes op.

Kan dit ontgiften van het lichaam zijn ? of misschien een ontsteking? We willen sowieso als het niet betert naar de dierenarts

Ik heb er ook even een foto bijgevoegd
Afbeelding

Groetjes,

Kayleigh
Gebruikersavatar
Door doranto
#3046568
Ze zal zich daar waarschijnlijk schuren omdat het jeukt. Dat kan goed van het ontgiften zijn.
Wat voor KVV geef je? En wat geef je er evt. aan snacks nog bij?
Door Kaylie
#3046598
wij geven energique speciaal omdat deze is voor huidproblemen ( mijn hondje heeft snel jeuk) en zo af en toe naturis hert en daarnaast graanvrije snacks met 100% vlees
Laatst gewijzigd door Kaylie op vr 26 dec 2014, 13:09, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Door doranto
#3046602
Kaylie schreef: wij geven energique speciaal en zo af en toe naturis hert en daarnaast graanvrije snacks met 100% vlees
De KVV weet ik niet zoveel vanaf, want ik voer zelf barf (of maal zelf mijn eigen KVV). Maar daar krijg je misschien wel een reactie op van iemand die het wel weet.
De snacks zou ik in iedergeval zéker weglaten!!
Sowieso zou ik absoluut helemaal geen snacks uit de dierenwinkel geven! Zelfs geen snacks die zogenaamd alleen zijn gedroogd want ook daar zitten vrijwel altijd (zo niet altijd) schadelijke toevoegingen in. Als je snacks wilt geven zou ik zelf gaan drogen, of als je geen drogertje hebt met iemand die je kent met een drogertje, wat af proberen te spreken.
Door Kaylie
#3046606
Ik bestel deze snacks op zooplus op aanraden van dit forum :) omdat er in deze snacks geen toevoegingen zouden zitten :)

Ik heb helaas geen droogmachine en ken er ook niemand met 1tje
Gebruikersavatar
Door doranto
#3046610
[quote="Kaylie"]
Ik bestel deze snacks op zooplus op aanraden van dit forum :) omdat er in deze snacks geen toevoegingen zouden zitten :)

Ik heb helaas geen droogmachine en ken er ook niemand met 1tje
[/quote]

En toch zou ik ze niet geven. Maar ja, ik ben dan ook heel erg wantrouwend tegenover commercieel gemaakt voer / snacks.
Door Kaylie
#3046615
[quote="Lizzy"]
Wrijft ze met haar pootjes in haar ogen? Of wrijft ze met haar pootjes ergens tegen aan? Zijn de oogjes opgezet?
[/quote]

Ze wrijft wel met der pootjes richting en in der ogen als ze daar jeuk heeft en opgezet kan ik niet echt zeggen. Ik vind het moeilijk om in te schatten
Laatst gewijzigd door Kaylie op vr 26 dec 2014, 13:29, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Door Angelique
#3046735
Ik zie er geen ontgiftingsverschijnsel in. Zeker niet omdat ze "al een tijdje" last heeft van die ogen en de kvv er pas weer een week ingaat. Die verkleuring van de vacht komt al vlot van traanvocht, die blijkbaar rond het oog komt te zitten. Ik zou dit dus niet aanzien en het oog na laten kijken door eerst een da en anders een oogspecialist. Lijkt mij dat het oogje structureel geïrriteerd wordt en/of dat een traanbuis dicht zit.  Kan door een (distichiasis)haar zijn of iets in het oog, dat is gissen vanaf hier. De randen van het oog lijken me wel opgezet. Bij ontgiften denk ik meer aan prutoogjes, en daar valt dit ver buiten.
Door inni
#3046930
Het lijkt me eerder een allergie tegen stof ofzo. maar idd geef niks van snacks. Ik droogde voor Berre zelf snoepjes. Kvv uitsmeren op bakpapier in een laag van een dikke havle cm (k legde dat papier in een uitschuifbaar bakblik, kvv tussen bakpapier en met een deegroller platrollen) Bovenste bakpapier eraf dan lijntjes kerven in het kvv om het later makkelijker te kunnen knippen. In een gewone oven op +/- 40 graden met de deur op een kier voor een uurtje of 8. Als na een tijdje de bovenkant niet meer aan je handen kleeft kan je het omdraaien op een rooster en het achterste bakpapier eraf halen. Zodra je 't droog genoeg vind knip je 't in repen, alles in een zakje in de vriezer en uithalen wat je voor een paar dagen nodig hebt. Berre heeld wel altijd snuivend de wacht bij de ovendeur als er gedroogd werd.
Door smulpaap
#3046990
Ik ben het met Angelique eens , desnoods naar de oogarts . En ik zou denk ik ook iets om de voorpootjes doen . Om krabben en beschadiging /infectie te voorkomen
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door