Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

#3044757
Nou....naar alle tips hier die ik gehoord heb over een osteopaath bij rugklachten, zit ik er toch over te denken om dat ook maar eens te proberen.

Much heeft al een half jaar last van zijn rug. Foto's gemaakt, vernauwing bij de laatste wervels, en midden op rug wat oud letsel, verder ziet rug er volgens DA prima uit. Omdat pijnstilling veel problemen gaf, met puur begonnen. Eerst puur spondy, toen puur rug, en later puur herny.

Op zich is het wel verbeterd na de beginperiode waarin hij echt slecht liep (overigens van de ene op andere dag)

Maar nog steeds heeft hij slechte dagen waarin hij echt zo stijf is bij het opstaan. Eenmaal aan de wandel loopt hij wel mooi, maar dat is wel met name als hij de pas erin heeft. Loopt hij langzaam, zie je dat ene poot erg stijf is. Op slechte dagen merk ik dat hij het laatste stukje naar huis erg langzaam loopt, en nog meer met zijn kont draait.

Vorige maand met DA bij controle afgesproken om acupunctuur te doen. Dat gaat voor zijn maag/darmen erg goed, maar voor zijn rug weet ik het niet. Wel meer energie, maar nu na 4 behandelingen wel wat vooruitgang, maar ook weer een terugval sinds vorige week. (hinkte met voorpoot, ging over, maar dagen erna erg rustig, rent dan ook niet)

Omdat ik hier al vaker mensen over ostheopaat gehoord heb, en als tip gekregen heb,  misschien toch eens een idee om dat te proberen. Wilde ook eerst eea zijn tijd geven, maar ben er nu wel een beetje moe van, die rug. Hij is trouwens 7, middelhoog, vuilnisbakkie, zo'n 20kg, en liep altijd heel veel met hem. Dat mis ik nu ook, langste wasndeling is de boswandeling van een uur die we bijna dagelijks maken, maar vroeger ging ik zovaak de hort op met hem als ik vrij was...

Verder krijgt hij trouwens groenlipmossel van aniforte, kurkuma, kokosolie en visolie, en de puur rug.

Als puur rug op is, ook maar eens naar de cox kijken of iets van phytonics proberen, daar hoor ik ook goede dingen over..

maar tot die tijd: wie is er goed? Google met osteopaath en wageningen leverde me "holi-equi" op, een mevrouw die aan huis komt, en naast osteopathie ook andere dingen doet...Maar kan er verder weinig over vinden.

Tips welkom!
Laatst gewijzigd door Papalou op di 23 dec 2014, 20:21, 1 keer totaal gewijzigd.
#3045335
Of zie ik iets over het hoofd en is het handiger om naar een orthomanuele arts te gaan of een chiropractor? Zelf voelt osteopaath wel goed...lijkt me een wat holistischere kijk dan bv chiropractor, en ook een wat zachtere methode...of sla ik de plank nu mis?

En ja..misschien zou ik  nog langer met acupunctuur door moeten gaan (ben ook wel van plan om dat te blijven doen  ivm maag/darm) maar aan de andere kant...heb net als met de puur-serie gewoon het gevoel dat het niet genoeg doet, stel dat er nu een wervel scheef zit waardoor die pijn terug blijft komen...

Daarbij ook wel het idee dat wat bij de ene hond werkt, voor de andere misschien niet werkt, en het dus een zoektocht wordt naar de juiste specialist om mijn hondje oud en gezond te krijgen..want man oh man..ik mis die lange wandelingen zo:'( :'( :'(
#3045357
Wij zijn gisteren met Scott bij een dierenfysio geweest. Aanleiding was dat hij een wat stijve achterhand leek te hebben. Hij gaf geen pijn aan maar hij liep niet echt soepel zeg maar. Na beoordeling van diverse posities en het lopen heeft ze zn wervels en gewrichten bevoeld. Het bleek dat er een aantal wervels en z'n stuitje niet goed zaten. Deze heeft ze met chiropractie goed gezet.

Nou zit deze fysio in Kamerik (bij Woerden), dus niet echt in de buurt. Maar op nvfd.nl kun je misschien iemand in gelderland vinden.
#3045528
pluk schreef: Wij zijn gisteren met Scott bij een dierenfysio geweest. Aanleiding was dat hij een wat stijve achterhand leek te hebben. Hij gaf geen pijn aan maar hij liep niet echt soepel zeg maar. Na beoordeling van diverse posities en het lopen heeft ze zn wervels en gewrichten bevoeld. Het bleek dat er een aantal wervels en z'n stuitje niet goed zaten. Deze heeft ze met chiropractie goed gezet.

Nou zit deze fysio in Kamerik (bij Woerden), dus niet echt in de buurt. Maar op nvfd.nl kun je misschien iemand in gelderland vinden.


Dank voor je tip, heeft het Scott geholpen?Nouja, dat weet je misschien nog niet na een dag natuurlijk...
Vind zelf chiropractor wat eng ivm zijn spondylose (vernauwing achterkant en lichte spondylose middenrug)

Vond ook nog een oud topic met verwijzing naar osteopathie-adressen, maar die kon ik helaas niet laden...op een of andere manier "voelt" osteopathie wel het beste...ook vanwege zijn maag/darm klachten en het holistische kijken zeg maar...

maar fijn al die reacties! Niemand ervaring met Holi Equi? Zag dat ze nog niet zolang haar diploma had, maar wel goede reacties op website, en ook een aantal andere "specialisaties"..oa Bowen.

Morgen ga ik naar mijn DA, die had eigenlijk geen tijd zei de assistent, en volgende week ALWEER (:) ) op vakantie, maar had een mail gestuurd met wat vragen over wat ik in tussentijd kon doen en waarin ik klachten omschreef, en gelukkig werd ik vanmiddag gebeld door de kliniek dat hij toch een gaatje ging maken morgen..heel fijn, kan ik al mijn vragen afvuren...Er zijn daar ook andere DA's, maar vanwege Mucho zijn gevoeligheid hebben we afgesproken dat ik alleen bij hem kom en alle communicatie via hem verloopt..Wel prettig, alleen niet altijd heel handig...
#3053988
Binnenkort een afspraak met Fenella Doesburg. Ben erg benieuwd. Keuze is op haar gevallen omdat ze ook aan fytotherapie doet, wat mogelijk behulpzaam kan zijn om iets aan pijnstilling te doen omdat Mucho slecht reageert op normale pijnstillers. Ook is ze DA, en dat vind ik ook fijn...omdat ze dan best of both worlds kan combineren...last but not least doet ze ook aan acupunctuuur..stiekem wel erg benieuwd of Much net zo op haar naalden zou reageren als ze die zet als op de acupuncturiste...hopen dat het gaat werken, lopen gaat helaas slechter afgelopen weken en we worden er allebei een beetje moe van, die kortere wandelingen.
Dank voor alle tips ieg!
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door