Wij vieren kerstavond bij ons thuis en er staat denk ik best een lekker menu op het programma.
Oa stoofpeertjes, als we die woensdagavond eten...zou ik ze dan vanavond al kunnen maken of beter morgenmiddag?
Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke
Danny schreef: Ik kan er wel vanaf blijven, het ging me er vooral om dat ze niet woensdag al bedorven zouden zijn.Eenmaal gekookt en goed afgekoeld blijven ze 4-6 dagen goed in de koelkast
Skyline schreef: Veel dingen kan je al voor maken
Je denkt toch niet dat wij in de keuken voor 2000 man alles op de dag zelf maken
Neally schreef: Als je ze morgen wilt bakken dan zou ik ze nu vast koken. Niet helemaal plat natuurlijk.
Dan kun je ze morgen zo afbakken, zou aardappelen niet zo lang van te voren alleen maar schillen en in water laten staan.
Martine-Tom schreef: Ja hoor, in water bewaren en tussendoor even in schoon water zettenKan allebei, als je ze bij alleen in water bewaren maar heel goed afdroogt voor je ze gaat bakken/frituren. Voorkoken heeft als voordeel dat je ze helemaal kunt laten afkoelen tot ze gebakken worden. Zeker niet te lang koken dan.