Ga toch weer een nieuwe poging ondernemen om zelf te malen. De eerste poging begin dit jaar was geen succes. Het werd slecht gegeten. Ik denk dat het kwam omdat ik een aantal verschillende diersoorten er doorheen gemalen had en volgens mij zijn ze meer van 1 diersoort per keer.
Nu ik een grotere vriezer heb kan ik ook makkelijker bij een lijntje spiervlees inslaan (maar moet wel even stoppen, vriezer loopt aardig vol).
Het zijn slechte knagers. Kippennek gaat nu, maar kwartel of duivenstukje laten 2 van de 4 soms ook de botten van liggen. Dus karkassen moet ik malen,. Spiervlees lijken ze liever ongemalen te eten, dan gemalen. Ook kippenhart, eendenhart, kippenlever en konijnennieren eten ze hier zonder problemen, dus wanneer niet nodig wil ik dat ook niet malen.
Ik wil beginnen met het malen van kip, want geen enkele kip kvv lusten ze, maar dus wel alles ongemalen. Ik heb nu een hele kip van bandit, die wil ik gaan malen. Ik zag een lijstje op feline nutrition dat een hele kip 25% bot heeft en 75% vlees. En nu loop ik een beetje vast, hoeveel spiervlees ik nu moet toevoegen.
Volgens de NRV methode zouden ze op
Bevleesde botten 50/50 40% = 60gram
Spiervlees 45% = 67.5gram
Lever en nieren 5% = 7.5gram
Hart 10% = 15gram
Bij vleesbot met 50% bot zouden ze 60 gram van het vleesbot op een dag mogen hebben. Dat is dan 30 gram kale bot. Dus zou ik zeggen bij een verhouding van 25% bot bij een kip zouden ze 120 gram van de kip mogen om aan de 30 gram bot op een dag te komen. Dus zouden er nog maar 10 gram spiervlees bij hoeven.
Zie ik dit nu goed?
Roady, Pepper, Odie en Peewee