Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot kant en klaar versvlees

Moderator: eelke

Door malinois.
#3039741
Net een interessante discussie. Ik voer kvv (heb daar mn redenen voor om niet zelf dagelijks te kunnen/willen samenstellen). 5 dagen complete kvv en 1 dag enkelvoudige. Minimaal 5 a 6 diersoorten per week van 4 verschillende merken.
1 dag per week een barfdag en die verschilt wekelijks. Dan een penslap, dan weer wat spiervlees (paard/rund/hert) met wat bot (kippenrug/eendennek/konijnenkop/konijnenschouders).
Dat kan niet zegt men... als je kvv voert mag je geen barfdag hebben. Je mag niet combineren want dan verstoor je de verhoudingen. Andersom dus ook..
Laatst gewijzigd door malinois. op zo 14 dec 2014, 22:39, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Ruisje
#3039768
Er vanuit gaande dat in de meeste kvv's te veel orgaanvlees zit breng je met één of twee barfdagen van alleen vleesbot en spiervlees juist de boel weer een beetje in balans.
Daarnaast kun je die dagen aangrijpen om mooi en mager spiervlees te voeren. Het mooiste en magerste spiervlees zal denk ik niet een kvv zitten. En je kunt eventueel die dagen andere diersoorten voeren dan in je kvv.
Plus geef je je hond kauwwerk, niet onbelangrijk!

Misschien zijn er wel meer voordelen, maar bovenstaande voegt alleen maar goede dingen toe!
Laatst gewijzigd door Ruisje op zo 14 dec 2014, 21:11, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Door Angelique
#3039774
Die mensen eten zelf ook van die uitgebalanceerde menuutjes  ::) juist op barfdagen kun je dat waar het veelal aan ontbreekt bij kvv rechttrekken.

Niet om flauw te doen, maar dit riekt nog wat naar de brokfilosofie...de fabrikant heeft alles in de juiste verhouding in het voertje gepropt en ieder stukje eigen inbreng is af te raden. Het blijft vallen onder de categorie...vertrouw volledig op een wildvreemde en denk vooral zelf niet na.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie Kant en Klaar Versvlees”

Barfplaats wordt gesponsord door