Hallo allemaal,
Graag zou ik willen vragen of iemand mij meer informatie kan geven over het volgende?
Het is namelijk zo dat ik nu 5 krielkippen heb ( deze wil ik gewoon houden tot ze zelf doodgaan hoor)
maar ik zit er over te denken hier 1 toompje Chukar of Barbarijse patrijzen bij te gaan houden, puur voor de sier en de lol.
Toch omdat ik gelezen heb dat je patrijzen beter in een toompje kan houden , zou ik dus wel 1 mannetje en 2 vrouwtjes willen aanschaffen, maar ja de ruimte is natuurlijk niet onbeperkt.( en ik heb geen idee hoelang ze broeden ? als ze maar 1 of 2 weken broeden kan er in de zomer vakantie per ongeluk wel is een eitje over het hoofd gezien worden en worden uitgebroed).
Het eventueel teveel aan dieren( Patrijzen dus ) zou ik dan eigenlijk wel willen LATEN slachten. ( Dan kan ik dit namelijk aan mijn hondje Zarah geven dacht ik? , die krijgt nu namelijk ook al gemalen rauw vers-vlees van het gemalen Oervoer pakket)
Nu zijn mijn vragen dus ook:
1. Hoelang moet ik het vlees op -80 laten invriezen? ( Ik begreep van Oervoer dat zij hun producten minimaal 3 weken op -80 invriezen omdat dit vele ziekten dood ofzo? en dat daarna bij de gene die het koopt het op -18 graden nog 2 jaar goed zou blijven)
2. Kent iemand een slager die ook voor particulieren wel is pluimvee slacht ? ( Het liefst bij Deventer - Overijssel ) in de buurt.
3. Zou dit veilig genoeg zijn om te geven ? ( Ik ben voor plan de patrijzen ook Biologisch te voeren en te verzorgen , dit doe ik namelijk ook met de kippen en probeer ik dus door middel van het Oervoer pakket ook zoveel mogelijk te doen bij mijn hondje, doch bij de kippen gebruik ik gene heftige middeltjes tegen allerlei ziekte maar gewoon de huis tuin en keuken spullen en soms een bio middel'huis-tuin en keuken dingen kun je denken aan : 1 knoflook teentje per 500 ml water tegen allerlei wormen etc en 1 theelepeltje appelazijn bio tegen cocodiose etc)
Alvast bedankt!
Met vriendelijke groeten, Casper en Zarah.