Aangezien wij een seizoenbedrijf hebben en er dus in de winter helaas niet veel binnen komt moeten we wat zuiniger aan doen.
Slagerij West is het voordeligst om te bestellen voor ons. Ik weet dat het vlees over het algemeen vetter is, maar dat kunnen mijn honden wel hebben in de winter. Mijn menu zou zijn voor 9 weken. Daarna kunnen we ons weer meer veroorloven en dus voor meer afwisseling zorgen.
Vleesbot:
Kalkoennek
Kipkarkas
Geitenribben ( red. jong)
Orgaan:
Lamspens
Kip, lever / maag / hart
Rundernier
Spiervlees:
Geitensnippers
Lamssnippers
Kopvlees
Vis:
Zalmkop / graat
Verder krijg ik van de jagers meestal wel wat wild in de vorm van hert / ree (ribben, spiervlees) en hazenkoppen.
Mijn menu zal dan als volgt zijn:
Maandag: vleesbot + orgaanmix
Dinsdag: vleesbot + spiervlees
Woensdag: vleesbot + orgaanmix
Donderdag: vleesbot + spiervlees
Vrijdag: vleesbot + orgaanmix
Zaterdag:Vleesbot + spiervlees
Zondag: Zalmkop / graat
Ik kook 4 a 5 dagen per week een beetje extra groenten voor ze.
Daarnaast krijgen ze 2x per week een ei en af en toe wat tafelrestjes zoals aardappels, rijst of pasta.
Zouden ze hier de winter mee door kunnen komen denken jullie? De rest van het jaar geef ik ze bijna geen kip en hebben ze veel meer afwisseling in diersoorten (8 a 10).