Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Gebruikersavatar
Door dinky89
#3032272
Aankomende vrijdag is het natuurlijk sinterklaas. Daarbij is het zo dat ik de middag van 5 december mijn masterdiploma uitgereikt krijg dus 'dubbel' feest.

Vandaag was feestje voor Dinky want haar snuffelkleed was klaar en aangekomen bij DHL punt. Werd gelijk besnuffeld en zijn ook al snoepjes uit gevist. Zag wel dat ze ten opzichte van de wasbollen nog wat meer handigheid er in moet krijgen (vooral potenwerk kan nog flink verbeteren, nu duwde ze vooral zo hard mogelijk haar neus er in waarmee je niet door een fleecesliert komt  ;D)

Einde van de dag toch maar eens achter sollicitatie aan gebeld. Begin oktober met kantoorbezoek van de studievereniging bij het bedrijf binnen geweest en brutaal gevraagd naar de mogelijkheden. Vervolgens sollicitatiebrief geschreven (open sollicitatie dus zonder concurrentie) en daarna gesprek. Vorige week dinsdagochtend had ik mijn tweede gesprek inclusief vorm van assessment en ik zou snel iets horen maar had nog niets gehoord waarna de twijfel toch weer toe begon te slaan. Kreeg te horen dat het vreemd was dat ik nog niets had gehoord maar dat ik in elk geval goede aanbieding zal krijgen en morgen terug wordt gebeld over details  :D

Zal je zien dat ik straks eerder een contract onderteken dan mijn masterdiploma  ;D
Het voelt ook echt alsof het zo heeft moeten zijn want eerdere kantoorbezoeken waren alleen maar advocatenkantoren in de randstad ipv in het noorden. Ook de sollicitatiegesprekken verliepen zo natuurlijk en ontspannen! Ergens kan ik het nog steeds niet geloven na mijn eerdere afwijzing bij advocatenkantoor omdat ze slechte ervaring hadden met informaticarechtstudent en ik geen stage had gelopen op advocatenkantoor wat toch wel een must was waardoor ik niet eens kans maakte om op gesprek te komen...
Achteraf zo blij dat dat toen niets is geworden want dit voelt zoveel beter. Mag het dus met recht wel een feestweek noemen met sinterklaas, diploma-uitreiking en contractaanbieding  :wavetowel2:
Gebruikersavatar
Door Fenixjuh
#3032274
Klinkt goed, alvast van harte gefeliciteerd met je diploma en zal duimen voor een mooi contract ;)
Gebruikersavatar
Door dinky89
#3032292
[quote="Fenixjuh"]
Klinkt goed, alvast van harte gefeliciteerd met je diploma en zal duimen voor een mooi contract ;)
[/quote]

Contract zal altijd beter zijn dan wat ik nu heb als bijbaan, namelijk 5 uur per week schoonmaken tegen minimumloon ;)
Aangezien ze unaniem enthousiast over mij waren zal het vast mooi contract zijn :)
Gebruikersavatar
Door dinky89
#3032695
Contract ontvangen en ik viel bijna van mijn stoel.
Ik krijg, als net afgestudeerde, gelijk een contract voor onbepaalde tijd  :o
Door millyckk
#3033112
Wat een geweldig nieuws Dinky!!! En goed gedaan trouwens: zo snel heb je tegenwoordig geen leuke  baan zo snel na je afstuderen...en ook nog een vast contract! Gefeliciteerd!!! ik stuur zoonlief volgend jaar even langs voor advies  ;)
Gebruikersavatar
Door Fenixjuh
#3033131
Ohw, ik ben best wel jaloers.. Maar het is je echt gegund!! Gefeliciteerd!!!! En geniet op je uitreiking!
Gebruikersavatar
Door -Annemarie-
#3033172
[quote="dinky89"]
Contract ontvangen en ik viel bijna van mijn stoel.
Ik krijg, als net afgestudeerde, gelijk een contract voor onbepaalde tijd  :o
[/quote]

Met je master én contract: gefeliciteerd!  :flowers: 
Door DJ_Doerak_Tucker
#3033298
Allemachtig, meteen een vast contract in deze tijd!! Geweldig joh, gefeliciteerd! Ook met het halen van je masterdiploma  :).
Gebruikersavatar
Door dinky89
#3033309
Dank jullie wel!
Ja, ik kan ergens ook nog steeds niet geloven dat ze mij gelijk een vast contract geven (er wordt ook nergens in conceptcontract gesproken over proeftijd  :o )

Voor degenen die willen weten hoe het precies is verlopen om ideetjes op te doen nog even verslag:
Ik had begin oktober mijn scriptie ingeleverd toen de studievereniging (is gericht op studie i.t.t. studentenvereniging) een kantoorbezoek in de buurt organiseerde (i.p.v. aan de andere kant van het land wat tot nu toe altijd het geval was geweest). Ik mij gelijk opgegeven voor dat kantoorbezoek. Vlak voor kantoorbezoek kreeg ik mijn cijfer van mijn scriptie te horen en had ik dus alle vakken afgerond dus afgestudeerd. Na wat korte presentaties bij het kantoorbezoek was het kantoorbezoek afgelopen en werd er nog beetje nagepraat. Op dat moment ben ik naar één van de medewerkers toegestapt en heb op de man af gevraagd wat ze mij zouden kunnen bieden. Ik kreeg het mailadres en mocht mijn CV + motivatie toesturen met de toezegging dat ik op gesprek mocht komen. Zo gezegd zo gedaan. In het eerste gesprek werd de sfeer die ik tijdens het kantoorbezoek proefde bevestigd en mocht ik op tweede gesprek komen waarbij ik een case moest presenteren (assessment). Ook dit gesprek verliep zeer soepeltjes en ontspannen en het voelde voor mij gelijk vertrouwd. Dat vond ik al erg bijzonder en alle 4 de mannen waarmee ik gesprek had (2 bij eerste en 2 andere bij tweede gesprek) voelden blijkbaar hetzelfde want ze waren allemaal los van elkaar enorm enthousiast geweest over mij met als gevolg dus deze fantastische contractaanbieding.
Het was dus een open sollicitatie ipv op een vacature waardoor ik geen concurrentie had.

Hiervoor heb ik ook een sollicitatie gedaan op een vacature die was gericht op pas afgestudeerden/bijna afgestudeerden. Ik zat toen in de afrondende fase van mijn scriptie. Daar mocht ik niet op gesprek komen omdat mijn cijferlijst niet uitblonk in hoge cijfers (ja, je moest cijferlijst meesturen), ik in hun ogen de verkeerde stage had gelopen en ik volgens hun niet de perfecte specialisatie had gedaan. Na die feedback had ik er ergens een hard hoofd in dat ik wel door andere sollicitatieprocedures zou komen  ;)

Ik heb ook wel eens van eentje gehoord die met solliciteren nooit een standaard brief schreef op een vacature maar gewoon bedrijven opbelde of er langs ging om te vragen wat ze konden bieden. Zijn ervaring was ook dat hij dan over het algemeen wel aangenomen werd. Maakt toch een andere indruk dan één van de vele brieven. Denk daarom dat durf 'brutaal' te zijn de beste tip is ;)
 Terug naar “Bar-plaats”

Barfplaats wordt gesponsord door