Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door valerie16
#3032562
Probleempje

1 van de honden heeft wat problemen met eten, of eigenlijk, niet eten..
Zodra er teveel tijd tussen 2 maaltijden zit, gaat zijn maag heel erg tekeer en krimpt ie helemaal in elkaar... Op dat moment ben ik dus al te laat..
Voer voor z'n neus zetten werkt dan niet, hij wil het niet hebben..
Nog langer niet eten wordt ie alleen maar zieker van en het enige wat wel helpt is een klein beetje dwang voeren, dan stopt z'n maag en eet ie weer zelf..
Nu is ie echter zo ver heen dat het voer er gewoon weer uit komt, hij wil echt niet eten, en voelt zich goed ziek...
Door dit probleem krijgt hij zijn Barf menu over 2 maaltijden verdeeld...
Maar nu krijg ik er dus niets in...
Tips iemand?
Gebruikersavatar
Door Lazy Garfield
#3032563
Hoe oud is de hond?
En hoe lang heeft hij dat al?
Lijkt op misselijkheid door maagdarmproblemen, zou toch een Dierenarts of specialist raadplegen als ik je was!
Laatst gewijzigd door Lazy Garfield op wo 03 dec 2014, 01:25, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Door Joaquin
#3032569
Dit is bij ons ook een terugkerend probleem :-\  Wij gaan hem komende week even helemaal na laten kijken want het is erg vervelend als hij zo misselijk is. Als dit al 2 jaar zo is zou ik dit z.s.m. na laten kijken. Voer je elke dag op dezelfde tijden? Ik probeer om steeds op andere tijdstippen te voeren en dit helpt meestal wel maar toch is hij om de zoveel tijd misselijk en wil hij niet eten. Erg vervelend :-\ Zodra hij heeft gegeten is hij na 5 min weer het mannetje maar zolang hij niet eet is hij super zielig en hoor ik z'n buik heel hard rommelen. Bij ons is het zeker eens in de 2 weken.
Door Lizzy
#3032587
Krijg je er zelfs een papje van gekookt gemalen vlees in? Dat hij dus echt op kan likken? Met een grove spuit naar binnen werken? Ik weet niet, misschien even aan je dierenarts vragen, maar zou een sonde geen oplossing zijn in dit geval?
Gebruikersavatar
Door doranto
#3032594
Heb dat hier ook met 1 van de honden.
Ik geef haar dan iets wat ze echt héél graag lust. Een klein beetje geitenmelk is ze echt verzot op. Hier is het zo, dat als ze maar iéts binnen krijgt, de misselijkheid verminderd en ze even later toch weer wat gaat eten.
Ze kreeg vroeger net als de andere honden maar 1x per dag eten, maar dat was voor haar dus echt te weinig. Ze werd dan misselijk en lustte niets meer. Ik heb dat gelukkig op kunnen lossen door 2x per dag te voeren. Maar ik zie dat jij dat al doet.
Kun je tussendoor niet een snackje geven ofzo?
Door Lizzy
#3032596
Ja, om het te voorkomen kan rauwe geitenmelk met rauwe honing goed dienst doen. Maar ik begreep dat je wilde weten wat je moet doen als het zo ver is en je niks meer naar binnen krijgt?
Gebruikersavatar
Door doranto
#3032597
Lizzy schreef: Ja, om het te voorkomen kan rauwe geitenmelk met rauwe honing goed dienst doen. Maar ik begreep dat je wilde weten wat je moet doen als het zo ver is en je niks meer naar binnen krijgt?
Ik gaf juist rauwe geitenmelk als ik (anders) helemaal niets meer naar binnen kreeg. Niet om te voorkomen.
Door Lizzy
#3032603
Doranto schreef: Ik gaf juist rauwe geitenmelk als ik (anders) helemaal niets meer naar binnen kreeg. Niet om te voorkomen.
Aha, OK. Je kreeg dat nog wel naar binnen. Nou, als dat lukt is dat natuurlijk geweldig want dat kalmeert de maag wel fijn ja.
Gebruikersavatar
Door kiara
#3032621
Hier is de Sint al hele poos aan het miepen met eten, maakt niet uit wat, ik voer haar nu al paar maanden ( KVV) maar waar kan je rauwe geitenmelk en rauwe honing kopen?
Geitenmelk in de supermarkt neem ik aan dat dat het niet is?
Overigens is mijn Sint niet misselijk en geen gerommel in der maag
Heb al zoveel geprobeerd weet het niet meer, en vaste of weg halen heb geen enkel effect
Word er moedeloos van, denk ook dat het met stres te maken kan hebben, misschien ook bij jou hondje en de andere die moeilijk of niet eten, gevoelige typjes  :-\
Door Lil
#3032626
Dit komt hier ook heel af en toe voor. Je moet gewoon iets vinden dat ze zelfs dan nog willen eten.

Hier is dat *schrik niet* brokjes. Die zijn helemaal het einde als je vers gevoerd krijgt  ::) en dan is het in no time over. ik heb mij erbij neergelegd en hier staat dus (naar gelang wat in de aanbieding is) altijd wel wat graanvrije brokjes. Heel duur, maar dat werkt bij zo'n aanval. Ik kreeg er verder dus ook niets in in zo'n situatie, geen pap, geen yoghurt niets. Dus toen ben ik gaan zoeken en toen ik een keer als beloning een proefzakje orijen of acana had opengetrokken en het kwam voor toen wilde hij dat hebben. sindsdien is dit dus mijn hulpmiddel, het zij zo. Op den duur leer je het trouwens wel voorkomen op een of andere manier merk ik al dat het een paar dagen niet helemaal 100% is en dan geef ik gewoon af en toe tussendoor een verantwoorde snack of een stukje gekookte aardappel of zo dus het komt zelden meer voor.
Gebruikersavatar
Door kiara
#3032654
Gelukkig staan we er niet alleen voor, gedeelde smart is halve smart  :biggrin2:
Brokjes nog niet geprobeerd wel zelf gedroogde kip of lever of zelfs poelet , ook niet  ::)
Ik vermoed stres, bij mensen ook zo de 1 vreet ze eigen lek de ander krijgt geen hap door zijn keel
Maar moet toch zo naar dierenwinkel zal is vragen of ze proef zakje hebben
Door valerie16
#3032679
Ik weet het bijna altijd te voorkomen door een snack te geven inderdaad... Maar gister was ik 9 uur van huis, en vriendlief het vergeten... En toen ik thuis kwam was het leed al geschied zegmaar...
Hij is verder gezond, ik ben echt een miep met de honden met alles dus meneer is al volledig binnenstebuiten gekeerd...
Hij wordt gewoon misselijk van honger en normaal helpt iets echt lekkers nog, maar gisteren echt niets meer...
Heb m 100 gram KVV in z'n keel geduwd en dat kwam er net zo hard weer uit...
Tot 02:00 bezig geweest met mini lepeltjes voeren en vanmorgen at ie eindelijk weer zelf..
(Dan denk je dat een baby soms lastig kan zijnneem mijn hond)
Gelukkig... Nou ja gelukkig... Lees ik dat het toch vaker voorkomt...


Sent from my iPhone using Tapatalk
Door inni
#3032708
Berre was ook een hele slechte eter en als er te lang tussen z'n maaltijden zat ging het mis. Hem voerde ik na een tijd 4x per dag, minstens. we begonnen om 4uur 's morgens en 't laatste om 22uur. Soms was het nog te laat en dan hielp paté wel 's om hem aan 't eten te krijgen, of enkle sliertjes gemalen kaas of een stukje gebakken vlees bovenop z'n kvv.....of andere eigenlijk verboden dingetjes. Als hij echt niks at kon ik hem soms nog tot eten overreden door wat Nutri-plus gel op z'n tong te smeren.

Ruikt hij raar uit z'n bek? braakt hij gal? heeft hij ook regelmatig diarree?? Kan je een lijn trekken tussen de vleessoorten en het misselijk zijn? Wat zegt een da?
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door