Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Gebruikersavatar
Door Kaela
#3032131
Net weer terug van controle bij de dierenarts. Kijken waar we nu staan en hoe we verder kunnen. Ik ben blij met de goede begeleiding, want wij zien veel aan Oscar, maar ik ben geen bewegingspecialist en juist door Oscar zijn complexe gedrag slaan wij nogal eens aan het twijfelen.
Oordeel van vandaag: het gaat goed! Oscar heeft de afgelopen tijd zeer goed om leren gaan met zijn handicap en gebruikt zijn lichaam slim en ook op een manier waar we lang mee vooruit kunnen. Zijn bespiering is flink toegenomen, mooi symetrisch en hij loopt met prima stuwing en paslengte. Aangezien we in zijn gedrag wel wat dingetjes zien die op niet zo lekker in zijn vel zitten wijzen, hebben we nog meer info en tips gekregen over de medicatie. Zodat we nog wat beter in kunnen spelen op bijvoorbeeld extra inspanning.
De dierenarts heeft buiten heel uitgebreid de rug mogen betasten, daar waren we heel blij mee! Hij had voor alle zekerheid wel de muilkorf om, je kunt maar beter voor veilig gaan. Binnen vond Oscar het allemaal veel spannender, maar daar hebben we alleen maar gepraat, dus dat was ook wel weer een goede ervaring. Hij hoefde niet in de waterbak, wat wel optioneel op de planning stond. Vindt Oscar niet erg hoor, we gaan straks wel een blokje te fietsen, dat vindt ie veel leuker!
Nu gaan we toch nog eens kijken naar medicatie die via injectie gegeven moet worden, dus dat betekend dat ik weer mag gaan oefenen met prikken. Als me dat goed gaat lukken, dan kunnen we hem een medicijn geven wat het proces dermate vertraagd dat we echt aan lange termijnen kunnen gaan denken. Hopelijk lukt het!
Al met al weer een hele opluchting! We zitten op de goede weg, we hebben weer plannen kunnen maken en we kunnen vooral ook doorgaan met alle leuke dingen die we momenteel weer doen!

Oh en de dierenarts dacht dat ie afgevallen was, maar hij is weer een kilo zwaarder! Aangezien het ook duidelijk zichtbaar is dat zijn bespiering is toegenomen, is dat ook niet zo gek. Ik vind hem ook weer veel mooier zo met gespierde billen  :smitten:
Gebruikersavatar
Door Fenixjuh
#3032151
Klinkt goed, :bigarmhug: voor jullie en Oscar!!
Vooral dat zinnetje 'op de lange termijn gaan kijken' is mooi, goed gedaan!!
Door Lizzy
#3032179
Oh, wat fijn zeg, om dit te lezen! Gaat het toch best wel een soort van de goeie kant op :-*
Door Greece
#3032226
  :groupwave2: wat fijn om dit te lezen. Hier doe je het allemaal voor. Wat een volhouders zijn jullie. Chapeau!!!!!!!
 Terug naar “Bar-plaats”

Barfplaats wordt gesponsord door