Hier kun je al je vragen en problemen kwijt over het zelf samenstellen voeding voor katten.

Moderators: koekje, pearlsofpassion

Door Shera
#3029524
We hebben vandaag onze kitten van 9 weken oud gekregen. Ze eet kittenbrokjes en af en toe blikvoer.
Zou ik haar in 1 x over kunnen zetten op kvv of moet ik dat geleidelijk doen. Zowel lichamelijk als geestelijk. Omdat sommige zeggen dat een kitten tot ze gewend zijn op hun oude voer moet blijven.
Tot nu toe heeft ze totaal geen belangstelling nog voor eten hahaha ze nu nog te druk met alles verkennen.
#3029713
Oja dat is ook waar Dinky. Ik ga dus over op helemaal kvv. Ze heeft al lekker gegeten net  :)

Nee Koekje het is geen raskat met stamboom. Ze komt bij iemand vandaan die zelf 2 main coons heeft met stamboom en daar eens een nestje van wilde en er zelf een kitten van wilde houden. En omdat er ook kattendierenartsen zijn die zeggen dat de idealen leeftijd om naar hun nieuwe huisje te gaan 8-9 weken is, zodat ze bij de nieuwe 'baasjes' nog in de tijd van socialiseren zitten en van met elkaar spelen ipv meer zelf met speeltjes te spelen, gingen ze met 9 weken weg.
Ik vind dat ook wel fijn dan omdat ze dus niet opgegroeid is met honden, dus misschien maakt het ,het wennen aan honden dan toch wat makkelijker.
#3029859
Ik kan me helemaal niet vinden in hun uitleg, maar dat is hier niet de vraag natuurlijk. Ik zat zelf ook met die twijfel, vooral na het verhaal van iemand wiens kitten verstopping kreeg. Ik ben het natvoer van het opvang gezin de eerste dagen gaan geven, met het idee om dan af te wisselen met kvv en dan als zijn lijfje gewend was barf. Het natvoer at hij niet genoeg van, na een paar dagen kvv gegeven en dat ging wel goed. Ik zou moest ik het over doen eerder granenvrij natvoer of spiervlees achter de hand houden voor moest je merken dat de kvv voor te harde ontlasting zorgt. Mijn gevoel is nog steeds van voor een kitten eerst wat kvv te geven voor je barft omdat ik bang ben dat als ze van brok komen misschien nog niet goed het bot verteren. Misschien complete onzin, bij oudere katten heb ik er mij namelijk nooit zorgen in gemaakt, maar ik heb wel gemerkt bij mijn twee volwassen katten dat ik naarmate ze langer vers aten meer bot kon gaan geven voor dezelfde ontlasting (hardheid).

wat een knap meisje trouwens.
 Terug naar “Vragen, problemen en discussie BARF en KVV”

Barfplaats wordt gesponsord door