Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke
Nadia schreef: Kliko open knolselderij erin. Kliko dicht.
Anne in Duitsland schreef: Wij aten de kapucijners vroeger altijd gewoon als eenpansmaaltijd, zonder aardappelen. Da's ook nog een mogelijkheid, en niet de duurste!Bij ons thuis ook. Maar wat ging er ook alweer in?
Lizzy schreef: Bij ons thuis ook. Maar wat ging er ook alweer in?Een groot stuk wit spek in blokjes. Maar zonder gekheid: ik weet het niet meer. Zal 's goegelen. Heette het vroegah niet 'Captain's Dinner'?
Lizzy schreef: Maar niet dus.... Mmmm.... Ik heb geen zin in aardappelen erbij. Ik heb een beetje teveel stamppotten op.Kan toch ook met gebakken aardappeltjes....
Lizzy schreef: Ik dacht "lekker bij dit":Lijkt me er heerlijk bij!
Kapucijners met appel en ui
Ingrediënten:
1 grote rode appel
1 grote ui
olie of boter om te bakken
1 eetl. suiker
1 theel. kerrie
zout
versgemalen peper
1 eetl. citroensap of azijn
1 pot kapucijners van circa 400 g
piccalilly
Voorbereiding:
Snijd de gewassen appel met de schil in kwarten en snijd de kwarten zonder het klokhuis in niet te dunne parten. Snijd de gehalveerde ui in de lengte in repen.
Bereiding:
Verhit de olie of de boter in een koekenpan met een antiaanbaklaag en roer er de suiker door. Laat de ui omscheppend in de boter glazig fruiten. Voeg de parten appel toe, bestrooi met de kerrie en wat zout en peper en laat omscheppend op middelhoog vuur bakken tot de appel begint te kleuren. Breng op smaak met het citroensap of de azijn. Verwarm intussen de kapucijners in een pan in hun eigen vocht, giet ze af en laat ze uitlekken. Schep de kapucijners door het appel-uienmengsel. Geef er gekookte aardappelen of aardappelpuree bij en zet de piccalilly op tafel.
Maar niet dus.... Mmmm.... Ik heb geen zin in aardappelen erbij. Ik heb een beetje teveel stamppotten op.
Nadia schreef: Kliko open knolselderij erin. Kliko dicht.*nailed it!*