Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door Lizzy
#3021356
Ik vond deze link: http://www.kennislink.nl/publicaties/vo ... dan-breken en dan met name dit stukje:

Botontwikkeling

De ontwikkeling van bot is een complex proces. Bot wordt constant aangemaakt en weer afgebroken, het is geen statische massa. De gespecialiseerde cellen osteoblasten en osteoclasten spelen een belangrijke rol in de botontwikkeling. Kort gezegd zijn osteoblasten de cellen die het bot vormen en osteoclasten de cellen die het bot weer vrolijk afbreken.
Door Gittje
#3021947
De duur van de botontwikkeling & de botdichtheid is volgens mij gelinkt met de grootte van de hond. Grote honden doen er dus langer over. Onze DA sprak van zeker tot ongeveer 2  à 2 1/2 jaar.

En als het is zoals bij de mens zorgt regelmatige lichaamsbeweging voor het op peil houden van gezonde botten, hoewel dit op oudere leeftijd minder vanzelfsprekend is.
Door vagebond
#3022039
Hoe zit het met de invloed van vroegtijdige castratie van vooral teven? Kraakbeenringen sluiten zich toch o.i.v. hormonen? Hoe ontwikkelt de botmassa zich als een dier al op leeftijd van 5 a 6 maanden gecastreerd wordt?
Gr. Ingrid
Gebruikersavatar
Door nova
#3022096
Dat botcellen  afgebroken worden en er nieuwe aangemaakt worden, dat is mij bekend  8)
Maar  eigenlijk bedoelde ik meer:
Tot hoe lang doet een hond erover voordat zijn bone niet meer zwaarder wordt?
Ik weet dat zwaar bone erfelijk bepaald is, maar  op zeker moment staat die ontwikkeling stil.
Op welke leeftijd  houdt die ontwikkeling op?
Gittje schreef: De duur van de botontwikkeling & de botdichtheid is volgens mij gelinkt met de grootte van de hond. Grote honden doen er dus langer over. Onze DA sprak van zeker tot ongeveer 2  à 2 1/2 jaar.

En als het is zoals bij de mens zorgt regelmatige lichaamsbeweging voor het op peil houden van gezonde botten, hoewel dit op oudere leeftijd minder vanzelfsprekend is.

Is dit het antwoord op mijn vraag?
Door Gittje
#3022390
nova schreef:Is dit het antwoord op mijn vraag?
Ja  ;)

Let wel, ik vermoed dat zelfs (ras)honden van dezelfde grootte individueel variaties kunnen vertonen vooraleer het proces voltooid is.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door