Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot kant en klaar versvlees

Moderator: eelke

Gebruikersavatar
Door Gonnie
#3021300
Vreemd. Ook hier heb ik nog nooit van gehoord.
Ik heb 2 labrador's die alle 2 vanaf dag 1 op vers staan.

Voor zover ik weet is als je compleet voert dan kunnen er eigenlijk geen tekorten ontstaan.
Door Ruisje
#3021301
Generaties honden (van pup tot volwassen) van BP-leden groeien op op alleen BARF en/of KVV. En voordat we gaan speculeren of de kvv de oorzaak was en brokken, of de rustperiode (of wat anders) de oplossing, is het handig iets meer te vertellen. Mank lopen kan tal van oorzaken hebben, zeker bij een pup die leert met vallen en opstaan. ;) En als je toch blijft twijfelen over de kvv als oorzaak, dan is welk kvv merk(en), hoeveelheid, extra's e.d. wel handig.

Welkom op barfplaats!
Door CelineS
#3021304
Ja ik heb het meegemaakt.Mijn oudste Shih Tzu heb ik vanaf de fokker direct overgezet op Carnibest en dat ging/gaat voortreffelijk.Maar toen ze zo'n 7-8 maanden was ging ze ineens manklopen,eerst een paar stapjes,toen werd het erger en bij het opstaan hinkte ze echt.Direct naar de da en gevraagd om foto's,nou is de da iets relaxter dan ik,en die zij hier heb je voor een paar dagen previcox en houd haar een beetje rustig,wacht maar even met de foto's.Nu was het niet gelijk weg,de previcox heb ik daarna nog wat langer door moeten geven,maar na een week of 3 was het helemaal weg en niet meer terug gekomen.Ik voer al ruim 10 jaar Cb,maar dit was de eerste pup op cb en ook ik twijfelde,ik dacht echt oh nee he het zal toch niet door de cb komen.Maar ja brokken wilde ik niet,dus ik voer nu nog steeds cb en mijn shih doet het hartstikke goed.Het is een jonge hond en die doen ook soms heel gek,misschien heeft ie zich verstapt?Ik denk dat als je fatsoenlijke merken kvv voert,dat je het niet fout kan doen.Ik hoop dat je hond snel weer goed zal lopen.
Laatst gewijzigd door CelineS op za 15 nov 2014, 06:00, 1 keer totaal gewijzigd.
Door CelineS
#3021305
[quote="Veraatje"]


Nu vraag ik mij af, zou dit een samenloop van omstandigheden zijn of zou ze toch iets tekort hebben gehad met het vlees. Omdat ik het niet weet waar het aan gelegen heeft vind ik het niet zo netjes om meteen de merknaam te noemen. Het is wel een van de beste KVV.


[/quote]Nou ben ik toch wel benieuwd naar de naam van een van de beste kvv's. :)
Door Veraatje
#3021343
Iedereen bedankt voor de reacties!
Zij heeft alleen haaksbarf gehad, en dan uiteraard alle diersoorten afgewisseld.
Haar gewicht is ook steeds goed geweest.

Het is niet dat ik KVV wil afkraken, want ik ben zelf tegen brokken. Wij hebben eerder ook nooit problemen gehad met vlees bij onze andere honden.
Door Lizzy
#3021353
Het spijt me, maar er bestaat geen "beste KVV". Er bestaan wel merken die zich al langere tijd bewezen hebben (waar heel wat puppen op zijn opgegroeid). En ik weet niet wat ze allemaal in dat voer stoppen maar ik herhaal wat ik regelmatig herhaal "wed met brok of KVV nooit op 1 merk".

Het kan best, dat je pup groeipijn heeft gehad. Jammer dat je je vraag niet eerder hebt gesteld, hadden wij je kunnen vertellen wat je had kunnen doen zonder brok te gaan voeren.
Door CelineS
#3021362
[quote="Veraatje"]
Iedereen bedankt voor de reacties!
Zij heeft alleen haaksbarf gehad, en dan uiteraard alle diersoorten afgewisseld.
Haar gewicht is ook steeds goed geweest.

Het is niet dat ik KVV wil afkraken, want ik ben zelf tegen brokken. Wij hebben eerder ook nooit problemen gehad met vlees bij onze andere honden.
[/quote]Maar je bent tegen brokken en toch ben je ze gaan voeren?Ik zou dan eerder een ander merk kvv hebben geprobeerd.Haaksbarf ken ik niet en kan er dus  niks over zeggen.Wij voelen ons juist beter bij het voeren van een compleet voer,waarbij we juist niet persee hoeven te wisselen om compleet te raken.Ik voer Cb en gebruik daar 3 verschillende smaken van.En je zegt dat de foto's perfect waren,dan zou ik toch niet weer aan de droge brokken gaan.Ik heb op dit moment een pup van 14 weken rondlopen en die eet ook Cb,maar als ik ga twijfelen dan pak ik liever een ander merk kvv.
Gebruikersavatar
Door Kaela
#3021381
[quote="Veraatje"]
Nu vraag ik mij af, zou dit een samenloop van omstandigheden zijn of zou ze toch iets tekort hebben gehad met het vlees. Omdat ik het niet weet waar het aan gelegen heeft vind ik het niet zo netjes om meteen de merknaam te noemen. Het is wel een van de beste KVV.

Ik vraag mij af of er hier mensen zijn die dit ooit meegemaakt hebben of misschien een verklaring hebben hoe dit kan?
[/quote]

Logisch nadenken: Als een lichaam stoffen tekort komt, dan ontstaan er klachten. Tekort aan vit C geeft scheurbuik, een tekort aan vit D vermoeidheid. Een tekort aan calcium geeft slechte botten.

Ik heb nog nooit gehoord van: tekort aan stofje X geeft mank lopen. Mank lopen is iets heel algemeens. Hij kan van alles gehad hebben. Een beschadigde pees, een kwetsuur in een spier, problemen met zijn botten. De rust kan dat verholpen hebben, maar ook simpelweg het verstrijken van de tijd waardoor het heeft kunnen genezen. Als je dan toevallig barf was gaan voeren ipv brokken, dan had barf dé oplossing geleken

Wie heeft er foto's van je hond gemaakt en beoordeeld? In het geval dat de mankheid terug zou komen, zou ik foto's laten maken en beoordelen door een specialist. Want niet elke dierenarts is hier even bekwaam in.

En voor nu zou ik gewoon weer terug naar kvv gaan en wat meer afwisseling in merken doen. Haaksbarf zit in het hogere segment, maar ik zou toch minstens 2 andere goed bekend staande merken erbij gaan voeren.
Door smulpaap
#3021598
Ik ben het met Lizzy en Kaela eens  :)

Een E.B kan idd nogal eens last hebben van groeipijn . En als deze klachten terug komen dan idd onderzoek en foto,s laten maken .
En laat de brokken staan ! Juist voor dit ras is verse voeding van een goede kwaliteit van belang ,voor o.a de  spieren gewrichten en ligamenten .
Op vers heeft een hond geen last van verzuring op brok wel . Ik las dat je Haaksbarf gaf/geeft . Krijgt de hond ook vis ?
Vette vis is ook van belang in een afwisselend kvv -menu . Dit omdat in vette vis omega drie zit . En dat is ook weer goed voor o.a gewrichten .
Probeer dus vooral af te wisselen in de diverse merken kvv . En denk hierin ook eens aan bv Darf ,Bandit of Carnivoer
Deze merken hebben bv ook de wild variant in het assortiment . Wild bevat van nature een betere omega drie -zes verhouding .
En dat komt een opgroeiende Bulldog alleen maar ten goede .
Gebruikersavatar
Door Inouchka
#3022062
Ook hier zijn we het eens met allen hierboven! Kira is nu anderhalf en zij kreeg KVV sinds zij maand of 3-4 was, kort daarna zijn er overgestapt op barf. Toen zij maand of 8 werd ging zij ook manken, ook ik kreeg uiteraard schrik dat ze eventueel een tekort had in vitamines, er zijn toen ook foto's gemaakt, ze bleek een lichte misvormingen te hebben in haar voorpoten, Omdat ik het niet geheel vertrouwde heb ik de DA gevraag om haar bloed te onderzoeken of ze tekorten had. Uitkomst ze was een gezonde jonge levendige pup!! Nu de dag is ze anderhalf en wanneer zij te gek speelt/ of wij een hele lange wandeling hebben gemaakt loopt ze ook wel eens mank. Lijkt het alsof ze stijf is, zo loopt ze ook. Dus als je echt onzeker bent ivm tekorten, had je je pup daarop kunnen laten testen. Jammer dat je weer brok bent gaan voeren, je had betere geprobeerd om andere KVV's te voeren.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie Kant en Klaar Versvlees”

Barfplaats wordt gesponsord door