Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door Lil
#3020821
Tja, toen moest ik hier toch maar een topic openen over de oude man.

De da belde en de vorm van Uremie (te veel ureum in het bloed, waardoor hij dus zo ontzettend misselijk is en afvalt) die Boris heeft is toch te ernstig om niet anders te gaan voeren.
Zijn waarde was 59 (normaal max 9 geloof ik dat ze zei).

Normaal geven ze brokjes  ::)
of als ik dat niet wilde rijst gaan toevoegen, maar nu krijg je het:
Boris is heeeeeeeeeeeel erg allergisch voor rijst. Dat is de reden dat ik ben gaan barfen, hij kreeg daar darm- en maagontsteking van met bloed dat er aan alle kanten uit kwam, dat willen wij nu echt wel voorkomen. Aardappel voeren een optie? En ze had het over vet? Vet??? Lijkt mij niet goed niet of wel? Groente bijvoegen? Dit krijgt hij al een tijd niet en als hij het krijgt nemen de maagklachten toe, hij verdraag zonder meer al niet veel groentes. Geen kool, geen nachtschade etc. Kan natuurlijk wel wortelen en spinazie en asperges en boontjes etc gaan geven. Groente dan ook maar koken ipv pureren?
Koken vind ik niet erg. Ik giet er nu al heel veel kokend water over, zodat zijn maag niet op tilt slaat en het ook lekker en aangenaam voor hem is om te eten.

Kan ik het nierdieet volgen wat hier in medisch staat? Is dat niet voor nierfalen? Hij heeft namelijk niet gewoon nierfalen, maar heel specifiek dus alleen maar uremie vandaar dat ik het spoor even bijster ben.
Laatst gewijzigd door Lil op wo 03 dec 2014, 14:16, 1 keer totaal gewijzigd.
Door tt-tjes
#3020884
Ach wat een domper :(

Ik weet niet wat wijsheid is in deze. Verdraagt hij wel Quinoa bijvoorbeeld? Of zoete aardappel? Ik kook voor Fjurdy ook de groente die ik vervolgens pureer. Ik probeer altijd groenten te geven die zo laag mogelijk in fosfor zijn.
Hij krijgt idd ook wortelen, spinazie, witlof, andijvie, boontjes.
Door Lil
#3020915
Lizzy schreef: Bij mijn weten kan uremie wel degelijk op nierfalen duiden. En als dat het volgens jouw DA niet is, dan is het wel fijn zou ze aangeven wat dan de oorzaak voor de uremie is:

http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/zie ... remie.html.
We zijn 3 keer de oorzaak nagelopen en we weten het bij god niet. Daarom is ze vandaag nog verder gaan bellen. Gisteren heeft de hele aanwezige praktijk (3 da's) meegedacht en zeiden allemaal.... we kunnen alleen bedenken dat het maag- darmbloeding is omdat hij dat al eerder op rimadyl gehad heeft en previcox ook een nsaid is (metacam ging jaren goed, maar dat werkte niet meer zodoende nu op previcox).
Maar geen bloed in braaksel, geen bloed in ontlasting, ontlasting is niet zwart. Dus ja ehhh hoe vaag wil je het hebben? Zo vaag dat er heel heel uitgebreid bloedbeeld is bepaald en daar kwam als enige aandachtspuntje naar voren: uremie en ja dat kan heel ernstig zijn.

Hij is niet uitgedroogd, kreatinine is licht verhoogd net als vorig jaar maar slaat nog niet eens geel of oranje of rood uit zo licht is die verhoging. De urine mag wat geconcentreerder, maar is verder goed. Geen eiwitten gek genoeg.
Obstructie is uit te sluiten, want hij plast.
Voeding keek men mij op aan want hij krijgt vers, maar hij krijgt bot en orgaan en niet alleen vlees en ze waren het ook niet met elkaar eens of vers juist hoog of juist laag eiwitdieet was (je weet wel bekende discussie).
Infectie zou vreemd zijn, want dat wordt in het bloedbeeld ook bepaald.
Bloeddruk was aan de lage kant.

Dus ja er klopt duidelijk iets niet, maar de oorzaak blijft een heel groot raadsel. Wisten de specialisten blijkbaar ook niets op te zeggen op de oorzaak. Maar die zeiden wel ik zou voorlopig toch maar het voer aanpassen en waren het met mijn praktijk eens dat er over 3 weken NUCHTER opnieuw moet worden geprikt. Dat kan namelijk verschil uitmaken, maar nu is de waarde wel erg hoog ook te hoog voor een barfhap in de maag hebbend

Dus als iemand een idee heeft wat te doen en nader onderzoek, heel graag!!!
tt-tjes schreef: Ach wat een domper :(

Ik weet niet wat wijsheid is in deze. Verdraagt hij wel Quinoa bijvoorbeeld? Of zoete aardappel? Ik kook voor Fjurdy ook de groente die ik vervolgens pureer. Ik probeer altijd groenten te geven die zo laag mogelijk in fosfor zijn.
Hij krijgt idd ook wortelen, spinazie, witlof, andijvie, boontjes.
aardappel gaat prima, zal zoete zoeken. pompoen verdraagt hij ook, dat ook een optie?
Witlof is ook een goede, daar krijgen ze altijd wat van. Hier krijgen ze regelmatig mijn groentes dus ook gekookte witlof, wortel, spinazie, boontjes etc. Andijvie eet ik rauw, maar ga ik voor de man koken.
Door Lil
#3020934
Lizzy schreef: http://www.causus.be/vrij.cfm?Id=33

Maar waarom zit nierfalen daar niet als oorzaak bij? Wat maakt dat er niet gedacht wordt aan nierfalen?

Wat is de dichtheid van de urine, weet je dat toevallig?
Nee, de dichtheid moet ik navragen.

Het schijnt heel raar te zijn ureum hoog en de andere nieuwwaardes normaal. Daarom het vermoeden dat het met eiwit te maken heeft, zoals in eerste link gezegd wordt. Hij eet goed (dat is vreemd) en hij heeft geen diarree en ik vind hem iets rustiger, maar hij is zoooooo levendig voor nierklachten vind men (Cay was echt apatisch).
Door Lizzy
#3020952
Wat was dan de reden om bloed te prikken?

Maar omdat de CREA maar weinig verhoogd is, denkt men dat er iets anders aan de hand moet zijn dan nierfalen? Maar kan het niet duiden op prerenale nierproblemen? Of is daarvoor het UREA te hoog verhoogd? (wat ze dan nog een keer nuchter moeten prikken). Is er een echo van de nieren gemaakt?
Door Lil
#3020980
reden prikken is braken, terwijl ulcogant en pas nieuwe pijnstiller en vorige keer was 11 maanden geleden. Wat doe je bij vage klachten: bloed. Dachten nog aan pancreatitis. Geen idee waarom men nog niet denkt aan nieren. Gaan we binnenkort bekijken en idd nuchter prikken en evt. urine naar lab dat is uitgebreider. Super dank voor het meedenken!!! Sta nu bij de winkel voor "stamppot" als voer bij het vlees.
Door Lizzy
#3020984
Ik zou zelf tot die tijd toch echt niet meer doen dan het BARF nierdieet gaan voeren. En ik denk dat ik er zelf wel solidago bij zou geven. Gewoon ter ondersteuning. En dan over een paar weken opnieuw prikken, nuchter.

Heb je het idee dat hij misselijk is? Ik bedoel: honden braken natuurlijk heel gemakkelijk. Braakt hij dagelijks? Wat braakt hij precies?
Door Lil
#3020994
Hij is heel misselijk. smakken en zo'n 5-8 keer per dag schuim braken. wit of geel en als het rauw is zijn eten. Gaat daar veel kokend water over dan blijft dat zitten. sollidago ga ik naar kijken.
Door Lizzy
#3020999
Lil schreef: Hij is heel misselijk. smakken en zo'n 5-8 keer per dag schuim braken. wit of geel en als het rauw is zijn eten. Gaat daar veel kokend water over dan blijft dat zitten. sollidago ga ik naar kijken.
Als ik eerlijk ben? Zou ik toch een echo laten maken van nieren, lever, maag en buik.... Het is weinig belastend en misschien verteld het je iets meer.
Door Lil
#3021012
Lizzy schreef: Als ik eerlijk ben? Zou ik toch een echo laten maken van nieren, lever, maag en buik.... Het is weinig belastend en misschien verteld het je iets meer.
Dan ga ik op zoek naar waar ze dat goed kunnen. De praktijk kan dat, maar zegt ook nieren slecht te zien.
Door Lizzy
#3021122
Lil schreef: Dan ga ik op zoek naar waar ze dat goed kunnen. De praktijk kan dat, maar zegt ook nieren slecht te zien.
Warmerdam kon de nieren van Linga echt meer dan prima zien. Maar ja, dat is wel een radioloog met speciale echo apparatuur. Hij zit in Noordwijkerhout.
Door Lil
#3021128
Lizzy schreef: Warmerdam kon de nieren van Linga echt meer dan prima zien. Maar ja, dat is wel een radioloog met speciale echo apparatuur. Hij zit in Noordwijkerhout.
ahhhh daar was ik in augustus op vakantie. Even roepen of nog geopend is....

Ik neem aan dat het zonder narcose kan?
Door smulpaap
#3021129
Lizzy schreef: Warmerdam kon de nieren van Linga echt meer dan prima zien. Maar ja, dat is wel een radioloog met speciale echo apparatuur. Hij zit in Noordwijkerhout.


Ik wilde Warmerdam ook net benoemen .
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door