Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Door Lil
#3020381
Zucht, met Boris bij de da geweest.
Misselijk, hangerig en braken.

Hij was 1,5 kg afgevallen tov 6 weken geleden en gaf buikpijn aan.
Bloed geprikt.
Godzijdank geen pancreatitis  :D
Bloedwaardes mooi, behalve Ureum was heel hoog (sloeg maximaal uit, 6 keer normaalwaarde of zo iets).
Alleen kunnen we geen oorzaak ervoor vinden. Hij is niet uitgedroogd, hij plast en heeft dus geen obstructie, heeft geen koorts.
Er zijn bloedonderzoeken uit het verleden en daar was ureum ook met verse voeding dus prima (toen was kreatinine verhoogd, die was nu hoog maar nog net goed)
Enige wat wij konden bedenken is de previcox. Een lichte maag darmbloeding, iets waar hij mee bekend is.
Dus nu maar andere medicijnen en over 3 weken weer bloedprikken.

Blij dat er niets ernstigs is, maar pffff je hart staat iedere keer even stil als ze niet lekker zijn.
Door Lil
#3020471
Dank jullie. Dikke knuffels van Boris en mij terug. Hij had net grote honger, dat is heel positief. Ik heb van zijn gemalen prakkie warme slobber gemaakt voor voldoende vocht. Ook verantwoord blikvoer besteld voor geval dat. Mijn hartslag is weer normaal gelukkig. Langzaam komt het besef: als de da geen reden ziet om zorgen te maken dan is er geen reden. Ik ging wandelen en wist niet wat hij zou doen na zo'n middag. Hij kwam uit zijn mand, gaf Jones een knauw: hè jonge onbeschofte, ik eerst! Was ook kwaad, heel kwaad dat hij geen koekjes kreeg bij wandeling. OK, gedrag is prima in orde.
Door Vena
#3020707
-Saskia- schreef: Ja, de ouwetjes zijn speciale diep-in-ons-hart-zittende zorgenkindjes.

:-* voor Boris.
Mooi gezegd!

Beterschap voor Boris.
Door keetje
#3020739
En zo sukkelen de (meeste) oudjes door. Graven zich steeds verder in je hart tot dat het niet meer lukt en de klap des te groter is als ze dan toch gaan.

Beterschap oude man!
Door Lil
#3020820
keetje schreef: En zo sukkelen de (meeste) oudjes door. Graven zich steeds verder in je hart tot dat het niet meer lukt en de klap des te groter is als ze dan toch gaan.

Beterschap oude man!
Ja, precies zo gaat het.

Iedereen dank!
Ik ga nu toch maar even vragen stellen in medisch, want de da belde toch dat zij contact had gehad en het toch wel een zeer ernstige nierwaarde is, maar ze wist het even niet behalve zak brok maar ze kennen mij te goed en vertrouwen mij ook als ik zeg dat hij dood en doodziek wordt van rijst.
Gebruikersavatar
Door Extreme
#3020902
keetje schreef: En zo sukkelen de (meeste) oudjes door. Graven zich steeds verder in je hart tot dat het niet meer lukt en de klap des te groter is als ze dan toch gaan.
Helemaal  mee eens.

O jee dan toch meer aan de hand, hopen dat je goede antwoorden kan krijgen waar je Boris weer goed op de rit mee kan krijgen.
Door Lil
#3020916
Extreme schreef: Helemaal  mee eens.

O jee dan toch meer aan de hand, hopen dat je goede antwoorden kan krijgen waar je Boris weer goed op de rit mee kan krijgen.
Ja, dat was gisteren ook wel duidelijk maar niemand echt niemand wist een oorzaak ervoor. Hebben 3 da's gebrainstormd (handig die nieuwe praktijk). Vandaag blijkbaar hebben ze specialisten gebeld met goh wij hebben toch een gekke casus in de praktijk wat denken jullie?
Die wisten ook niets, maar vinden dat toch echt dringend dieet moet worden aangepast. Dus daar zijn we mee bezig.
 Terug naar “Bar-plaats”

Barfplaats wordt gesponsord door