Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

#3016565
Pff, Gina is nu 3 jaar. Haar eerste jaar niets aan de hand, kon gewoon in Drunen lopen, alle 4 de teckels los. Totdat ze precies 1 jaar werd, ze verdween en ik kon haar op een akker naast een weg ophalen. Dus niet meer naar Drunen geweest de afgelopen 2 jaar.
Hier bij de rivier kan ze los en ook in het parkbos kan ze los. Bij de rivier is ze nu pas 2x achter een haas aan gegaan, ga ik te ver die kant op wandelen, dan moet ik dat stuk aan de lijn doen, de andere kant op gaat wel goed.
Maar nu ben ik vanwege de pup (socialisatie, bosterrein) weer naar Drunen gegaan. Pup en oma lopen lekker los te rennen, Gina durf ik niet los te laten.
Hebben jullie tips?
Een superlange lijn mss? Een elektrische correctiehalsband?
Als ze gaat, dan zitten die oren gewoon op slot, normaal luistert ze best redelijk. (roep een taks, dan komt ie straks, in die trant).
Gr. Ingrid
#3016574
Angelique schreef: Die hing ik aan een lange lijn. (en in zo'n geval loop ik rustig met een lijn van 20 meter)
Hier heb ik er ook zo eentje, de ene keer gaat het loslopen in bos prima, ze schiet dan wel eens even weg, maar staat zo weer naast me.
De andere keer is ze wel eens een minuut of tien weg, maar komt tot nu toe wel weer terug.
Ze ziet dan bv een vogeltje of ruikt wellicht een konijnenspoor, daar kom ik niet achter.
Ik loop meestal met haar aan een lange lijn van tien meter, dat gaat uitstekend, heeft ze toch het gevoel los te lopen.
Het blijven teckels he?
#3016575
Lekker lange lijn, inderdaad. Geen risico's mee nemen. Als ze ergens anders wel vrij kan rondrennen, dan is het de keren dat je naar Drunen gaat niet erg dat ze aangelijnd is. En sowieso, aangelijnd zijn is altijd beter dan onder een auto lopen of door een jager op de korrel te worden genomen.
#3016589
De pup kan toch ook alleen mee, je hoeft niet oma en Gina ook mee te nemen toch? Voor de socialisatie ook goed denk ik.
De keren dat je ergens loopt waar je al weet dat ze de benen neemt aan de lange lijn (of...ik doe Qadir een renkorf om) daarmee heeft ie het idee dat ie niet kan jagen ofzo.... ::) en is dan veel 'meer' op mij gericht dan het op zoek zijn naar wild oid.
Aan het gedrag kan ik ook heel goed zien of er iets belangrijker gaat worden dan ik...meestal is hij dan nog te corrigeren kan ik hem toch even aanlijnen en.....je moet altijd heel ver! vooruit kijken  :biggrin2:
#3016609
nikèdog2000 schreef: dat zijn de echte teckels
krijg je volgens mij er nooit meer uit
lekker aan de lange lijn
Dat is niet waar. Een teckel moet niet met een lopende hond worden vergeleken. Een teckel is dapper en dat maakt m wat eigenwijs maar hij is wel gefokt om samen met de baas te jagen en hij hoort dus niet de benen te nemen.
Gebeurt t wel dan is het jammer voor madame maar dan krijgt ze maar even minder vrijheden. Je moet echt voorkomen dat de andere honden dit gedrag kunnen kopieren.
#3016634
Jantina schreef: Dat is niet waar. Een teckel moet niet met een lopende hond worden vergeleken. Een teckel is dapper en dat maakt m wat eigenwijs maar hij is wel gefokt om samen met de baas te jagen en hij hoort dus niet de benen te nemen.
Gebeurt t wel dan is het jammer voor madame maar dan krijgt ze maar even minder vrijheden. Je moet echt voorkomen dat de andere honden dit gedrag kunnen kopieren.
+1. Klopt dan gaat die van mij gewoon weer even aan de lange lijn om het af te leren.
#3016706
Ik rij een half uur om in Drunen te komen. Het is zo fijn om de andere 2 teckels zien te genieten. Oma (=moeder Gina) teckel is super, ook al zie je haar niet, in ene is ze er weer. Eigenlijk was dat met Gina ook zo en haar opa en oma ook ; waren ook altijd zo terug.
Ik denk dat ik maar een hele lange lijn eraan doe, ze heeft al een feloranje tuigje. Of ik moet wachten tot ze 10+ is mss :(
Gr. Ingrid
#3016730
Ik kan er écht niet bij dat een hond 10 minuten weg is en dat er dan gezegd wordt "hij komt wel terug hoor". Ik vind dat in het geheel not-done. In die tien minuten kan er van alles gebeuren, variërend van vervelend voor andere mensen tot ronduit levensgevaarlijk voor jouw of andermans hond, wild en/of mensen (verkeer ed). Ik snap dat echt niet.

Oscar jaagt. Hij heeft 1 keer een haas gepakt, toen wist ik nog niet dat ie dat deed, ik had die haas daar nooit verwacht en ik kon niet meer ingrijpen. Sindsdien is duidelijk dat hij de smaak te pakken heeft, hij is heel erg gefocust op alles waar hij op jagen wil. En dus gaat hij niet meer los, tenzij ik naar alle redelijkheid kan zeggen dat het risico acceptabel is. Dus hij komt alleen los op omheinde velden, op een leeg strand en tijdens de training (ook omheind).
Leuk? Nee. Maar het is hem niet af te leren, hij is er te heftig in. Hij is inmiddels aangelijnd wel te controleren, dat was in de periode na de haas ook niet. Maar los is geen optie, hij is weg en hij gaat voor de kill. Ik vind dat je daar je verantwoording in dient te nemen.
Oscar loopt altijd aan een flex van 8 meter. Vind ik zelf heel fijn lopen, hij weet precies hoe lang de lijn is, benut hem ten volle en ik hoef de lijn niet steeds te verlengen/verkorten en/of Oscar struikelt er nooit over. Het is een prima compromis voor ons en het zorgt voor veiligheid voor alle partijen.
#3016752
Wij hebben altijd teckels gehad, de huidige is geen jager, wel een 'waker', ze houd alles in de gaten, altijd, overal. Wel hebben we ooit een jagertje gehad. Haar broertje had nergens "last" van, was een beetje een sulletje... maar zij, oef, altijd en overal werd er gejaagd en los in gebieden met veel wild kon dan ook niet. In een normaal bos met grote paden kon ze wel los, maar altijd neusje over de grond.

Als het jacht instinct er écht goed in zit kan je hier vrij weinig mee beginnen. Misschien dat je bij de hondenclub in de buurt terecht kan voor intensief trainen, misschien dat je het dan uiteindelijk kan corrigeren. Maar ik zou er niet vanuit gaan dat je een erg jagers instinct bij een teckel er nog goed uit kunt krijgen. Jammer genoeg is er geen wonder middeltje die zorgt dat ze ineens gewoon normaal mee loopt en bij de roedel blijft.
Laatst gewijzigd door Lady_B op do 06 nov 2014, 18:47, 1 keer totaal gewijzigd.
#3016758
Je weet wel de highlights eruit te halen hé. Hij zegt toch ook al dat ze dan meteen weer aan de lijn gaat.  Niemand hier is er blij mee, daar gaat het topic al over. Het enige wat men niet doet in acuut in de paniek gaan, maar misschien is dat wel omdat men weet dat die terugkomt en niet iedere hond meteen voor de kill gaat.
#3016766
Angelique schreef: Je weet wel de highlights eruit te halen hé. Hij zegt toch ook al dat ze dan meteen weer aan de lijn gaat.  Niemand hier is er blij mee, daar gaat het topic al over. Het enige wat men niet doet in acuut in de paniek gaan, maar misschien is dat wel omdat men weet dat die terugkomt en niet iedere hond meteen voor de kill gaat.
Het wordt toch gewoon gezegd in dit topic, ik kan het quoten. En nou ja sorry, ik snap dat gewoon niet. En dat zal misschien mijn eigen zeer zijn, omdat ik vind dat Oscar nooit los kan. Maar het wordt vaak heel gewoon gevonden en ook dat jagen is een van de redenen dat honden bijna nergens meer los mogen.

Anyway, ik heb ook verteld hoe wij het opgelost hebben, als advies richting topicstarter. Dan leest die dat stukje vooral maar.
#3016767
Misschien ook wel handig voor de Topic Starter, een belletje maken aan Gina's tuigje. Zo is het wild gewaarschuwd voordat ze goed in de buurt kan komen, en kan jij horen waar ze zit, mocht je haar toch weer eens los zetten. Deze tip kreeg ik van een andere teckel eigenaar, maar aangezien Beau geen last heeft van weglopen is dit voor haar niet nodig.
#3016776
J&J zijn ook erg goed in jagen en nee dat mag dus absoluut niet. Ik heb, na allerlei andere trainingen, hun met de stroomband (en een gedragstherapeute) het onvoorwaardelijk hier komen aangeleerd. Zij lopen overal los en komen altijd. Inmiddels hebben er al veel bp-mensen J&J mogen bewonderen tijdens de wandelingen en zij hebben ook gezien dat er niets zielig is aan hun.

Laat ik heel duidelijk zijn dat dit beslist geen reclame voor een stroomband is!!! Maar het is wel een optie om het jagen onder appèl te zetten.
 Terug naar “Bar-plaats”

Barfplaats wordt gesponsord door