Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door Arline
#3014793
Fenja heeft last van haar achterpoot. Nu begrijp ik dat het van een scherm af niet te beoordelen is wat er aan de hand is, maar ik wil graag jullie advies inwinnen voor ik naar de dierenarts ga. Wellicht beter om naar een orthopeed te gaan?

Fenja is 9jr en nu sport ik niet meer met haar. Ze hoeft niet puntgaaf te zijn zeg maar, maar ik wil niet dat ze pijn heeft en haar achterpoot niet meer wil gebruiken.

Eerst dacht ik aan artrose, maar ze heeft geen opstart klachten. Gisteren na een losloopwandeling van n uur ging het goed, maar eenmaal thuis in rust mankt ze en houdt ze haar achterpoot in de lucht. Ze zet alleen puntje van haar teen neer indien nodig. In augustus heeft ze haar voetzool opengehaald op vakantie. Dit hebben we 2 maal daags ingesmeerd met groene leem en verbonden tegen vuil. Kan me niet voorstellen dat er wat in is gaan zitten toch? Dan zou dit altijd lastig moeten zijn, ook aan het begin van de wandeling. Het is goed genezen en ziet er niet ontstoken uit en wanneer je op het kussentje drukt geeft ze geen pijn aan.

Wat kan ik t beste doen? Hebben jullie tips voor mij omgeving zuid Holland of eventueel noord Brabant of Utrecht?
Gebruikersavatar
Door Kaela
#3014795
Oscar heeft spondylose en LSI, maar die heeft ook geen opstartklachten. Ik zou met zoiets wel naar een goede orthopeed gaan. Ik ben niet bekend met jou regio, maar daar komen vast wel tips voor.
Door Arline
#3014819
Kaela schreef: Oscar heeft spondylose en LSI, maar die heeft ook geen opstartklachten. Ik zou met zoiets wel naar een goede orthopeed gaan. Ik ben niet bekend met jou regio, maar daar komen vast wel tips voor.
Zo heftig! Hoe oud is Oscar?

En idd tips voor goede orthopeed zijn welkom, want had al niet het gevoel om hiermee naar de da te gaan.
Gebruikersavatar
Door Kaela
#3014822
Arline schreef: Zo heftig! Hoe oud is Oscar?

En idd tips voor goede orthopeed zijn welkom, want had al niet het gevoel om hiermee naar de da te gaan.
Oscar is 4,5 en heeft vorige jaar ook nog een bekkenkanteling gehad vanwege HD. Ja, hij heeft een mooi bouwpakketje meegekregen  :-X.

Wij zien bij hem vooral dat ie langzamer gaat lopen en de rug strak gaat houden en de rug gaat bollen. Hij is een enorme klitteband in huis en loopt dus de hele dag achter ons aan en hij moet echt héél veel last hebben wil je dat in het opstaan terug gaan zien. Hij zet nu zijn poten wel goed neer, maar de HD hebben we ontdekt toen hij zijn poot op hogere snelheid ging ontlasten.

Jou hond is natuurlijk al ouder en dan is het wel logisch als het binnenwerk slijtage vertoont. Met goed management moet je dan nog een hoop kunnen betekenen om haar leven leuk te houden. Maar dan is het wel handig als je weet wat het probleem is en wat je daar het beste mee kan doen. Succes!
Door Arline
#3014829
Bedankt voor de uitleg en inderdaad wat een toestanden voor een jonge hond.

En wat je zegt zo denk ik er ook over, haar een leuk leven nog geven. Ze 'moet' niks meer maar ze is nog een heel actief pittig dametje en met wat aanpassingen en of beperkingen hoop ik dat ze voorlopig nog lekker kan gaan met die banaan  :biggrin2: ;)
Door Lil
#3015007
Arline schreef: Bedankt voor de tip.
Eersel is wel te doen (kleine 90km)
Ik kom van de andere kant en leg dezelfde afstand af. Hij is geen specialist, maar zeer kundig en kan zeer zeer moeilijke honden binnen een paar minuten perfect röntgen. Tenminste mijn toenmalige Tervueren had bij andere da voor bloedafname 5 mensen (en ikzelf) nodig en ging gewoon met Marrten en assistente en mij als degene die moest knuffelen zonder narcose en zonder verzet in 4 verschillende standen onder de röntgen. Had dit nooooooit verwacht. Hij was ook realistisch over mogelijkheden (wel of geen operatie).
Door Arline
#3015030
Lil schreef: Ik kom van de andere kant en leg dezelfde afstand af. Hij is geen specialist, maar zeer kundig en kan zeer zeer moeilijke honden binnen een paar minuten perfect röntgen. Tenminste mijn toenmalige Tervueren had bij andere da voor bloedafname 5 mensen (en ikzelf) nodig en ging gewoon met Marrten en assistente en mij als degene die moest knuffelen zonder narcose en zonder verzet in 4 verschillende standen onder de röntgen. Had dit nooooooit verwacht. Hij was ook realistisch over mogelijkheden (wel of geen operatie).
Dat is dan ook n groot pluspunt. Fenja is ook niet de grootste da fan te noemen  :-\
Gebruikersavatar
Door kira
#3015123
Knie? Knieband probleem? Als Tante P (die knieproblemen heeft) te veel gedaan heeft dan doet ze na rust ook niet op haar poot staan, dan heel voorzichtig op een teen en uiteindelijk loopt ze dan weer op vier poten.

De genoemde persoon door Lilian lijkt mij best een geschikt persoon. Ik zou niet naar een "gewone" arts gaan, en zelf zou ik even kijken als je 10 dagen lijnrust geeft en dan weer loslaat wat het resultaat is. Blijft de klacht kun je dit gelijk aangeven, ga je niet na eerste consult naar huis toe met de opdracht probeer eens lijnrust.
Door Arline
#3015194
kira schreef: Knie? Knieband probleem? Als Tante P (die knieproblemen heeft) te veel gedaan heeft dan doet ze na rust ook niet op haar poot staan, dan heel voorzichtig op een teen en uiteindelijk loopt ze dan weer op vier poten.

De genoemde persoon door Lilian lijkt mij best een geschikt persoon. Ik zou niet naar een "gewone" arts gaan, en zelf zou ik even kijken als je 10 dagen lijnrust geeft en dan weer loslaat wat het resultaat is. Blijft de klacht kun je dit gelijk aangeven, ga je niet na eerste consult naar huis toe met de opdracht probeer eens lijnrust.
Dat is een goede tip, om eerst lijnrust te houden. Alleen twijfel ik en wil ik enerzijds niet wachten, omdat ik heel sterk het gevoel heb dat het uit de rug/ achterhand komt. Ze geeft geen pijn aan in haar voet en poot maar wel op haar kont zeg maar. Maar ik ben geen arts natuurlijk en heb het ook nog niet eerder aan de hand gehad. Slaap er nog n nachtje over en misschien idd eerst lijnrust geven.
Door Lil
#3015338
hier kwam kreupelen vanuit de rug helaas. bij zenuwbeknelling helpt rust niet. ik ben nog nooit naar huis gestuurd met probeer lijnrust. als ik foto's wil komen er foto's. heeft nog nooit iemand moeilijk over gedaan.
Door Parelridder
#3017681
En mocht Maarten er niet/onvoldoende uit komen, dan weet ik een goede orthopeed - Europees specialist Orthopedie én een heel prettig mens in omgang met baas en hond - Lars Theyse (UKG, Utrecht).
Wat Theyse prettig zal vinden, omdat ze niet steeds mankt dus het gangwerk tijdens manken niet noodzakelijk zichtbaar is tijdens onderzoek, is als je een filmpje maakt van hoe ze dan loopt.
Gebruikersavatar
Door Kaela
#3017691
Dat van het filmen is een goede tip! Het is vaak moeilijk uitleggen en net dan lopen ze natuurlijk prima. Met een filmpje kan er een beter beeld gevormd worden.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door