Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

#3010448
Beste allemaal,

Na een lange medische molen vraag ik jullie graag om advies/tips.

Het gaat om mijn teckel Lodewijk die al sinds afgelopen april last heeft van veelvuldig niezen, een verstopte neus, uitvloei en reverse sneezing.

De volgende acties zijn al ondernomen in volgorde van behandeling:

• Antibiotica voor bacteriën
• Antibiotica voor schimmels
• Kuur prednison
• CT-scan, rinoscopie en weefselonderzoek bij dierengeneeskunde Utrecht
• Langere kuur prednison
• Puur pollen homeopathische druppels
• Andere brokken
• Ander wasmiddel
• Nieuwe kussens en dekens gekocht
• Pillen voor zijn rug en artrose sterk verminderd

Bij de onderzoeken in Utrecht kwam het volgende uit:

1. Geen vreemd object in neus (grasaar, takje enz)
2. Geen schimmel gevonden
3. Geen kaak/tand problemen
4. Geen abcessen gevonden

Beide neusgaten zijn zeer rood en opgezwollen, waarschijnlijk door allergie (de kno-arts zegt dat het onmogelijk is om de oorzaak te vinden)

Lodewijk eet in de ochtend Tinlo’s barf en in de avond Taste of the wild brokken (dit omdat hij overdag bij mijn ouders zit en zij geen barf voeren aan hun honden). Ik heb hem tijdelijk Orijen gegeven maar dit maakte geen verschil.

Zijn medicatie heb ik verminderd, dit leverde geen verbetering op. Hij ging zelfs slechter lopen dus heb ik de dosering weer verhoogd.

Verder heeft Lodewijk in de ochtend een flinke snotneus aan 1 kant met echt groen snot en klinkt hij erg verkouden. Met name in de ochtend last van veelvuldig niezen (dan vliegt het snot uit zijn neus) en reverse sneezing (al is dit minder aanwezig) en bij opwinding, als ik hem bv ophaal in de middag of bij bezoek.

Heb inmiddels al ruim over de 1200 euro betaald aan alle onderzoeken en niets helpt! Hebben jullie adviezen en/of tips?

Groeten Renée
#3010458
Lodewijk is 7 jaar oud en de problemen begonnen uit het niets.

Lodewijk heeft 2 keer een hernia gehad en heeft artrose in zijn schouder, daar slikt hij 1 Iso Joint Acute voor en 1 capsule visolie. Dit slikt hij al jaren.

Lodewijk heeft een tuigje van Julius K9 om.
#3010472
Aha, OK. Goh wat een problemen al in zo'n kort leven!
Ik zou zeker wel stoppen met die combi KVV en brok. Zeker deze brokken. KVV samen met een geperste brok is verteringstechnisch nog wel te doen, maar met een 'krokante' brok wordt toch wel echt afgeraden. Of dat met deze problemen te maken heeft denk ik niet, maar het draagt niet bij zeg maar. Dan 's ochtends voeren en dan in de avond de 2e keer als je thuis bent. Als dan hun honden eten geven ze jouw hond een snackje bijvoorbeeld.
Heb je een holistisch DA al overwogen? Even vanuit een andere invalshoek er naar laten kijken?
#3010503
holistisch DA: nee nog niet, wellicht een idee.  KVV ochtend en brok in de avond doe ik al jaren en hij gaat er goed op eigenlijk, ik geef inderdaad liever 2 keer KVV maar hoe doen jullie dan met weekenden weg en vakanties? En welk geperst brok is oké?
#3010507
Ik schrijf toch ook dat ik niet denk dat dat de oorzaak is maar het is niet goed, heeft te maken met het verteringsproces, hoogte van het maagzuur.  Is genoeg op BP over te vinden en geschreven.
Liever 2x KVV, dan moet je dat gewoon doen. En vakantie en weekenden weg is met zo'n kleine hond toch geen probleem? Die hoeveelheden neem je toch zo mee en passen toch in ieder willekeurig vriesvak?
Door Martine-Tom
#3010511
Ellie schreef: Op grond waarvan stoppen met KVV en Brok? Is daar onderzoek naar gedaan dan? Geperste brok en KVV: ik zie het probleem niet en ik vind het vreemd als dat de oorzaak zou zijn... Tannetje Koning? Holistisch dierenarts....
Genoeg over te lezen, brok en vlees verteren anders, maagzuur moet zuurder zijn voor vlees en op brok word het maagzuur minder zuur, kan goed gaan maar genoeg dieren hebben er last van.

Ik zou ook stoppen met die combi, en dan of 1 keer voeren of later op de dag nog een keer kvv geven. Maar dit ter zijde.

Is er een swap gedaan zodat je weet welke bacterien er eventueel zitten?
Is hij rond die tijd geeent voor kennelhoest?
Zou het chronische kennelhoest kunnen zijn?
#3010516
Swap is gedaan en er geen geen bijzondere bacteriën/schimmels gevonden, alleen de bacteriën die er moeten zijn.
Kennelhoest is het niet, hij hoest niet. Dit is uitgesloten door DA en specialist in het ziekenhuis.

Heb net wel even gekeken naar de website van Tannetje Koning  :) , wellicht dat dat het proberen waard is...
#3010519
ReneeGJ schreef: aspergillose  is getest en is het, gelukkig, niet.
Nou gelukkig maar, op google lees je wel dat het bij honden voorkomt die een lange neus hebben, en daar ook groene snot van krijgen. Hebben ze een monster uit zijn neus genomen dat je weet?
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door