Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Door Lil
#3008232
Mieke L. schreef: Ik moet me daar ook beter in verdiepen maar ik las laatst het volgende:

http://www.erfwijzer.nl/beneficiaire-aanvaarding.html
Ja, dat bestaat al heel lang. Dat is veilig, maar veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel werk voor degene die erft, zeker als je zo goed als alleen bent en dan dus ook tot executeur-testementair wordt benoemd. Dan moet je dus complete boedelbeschrijvingen maken met alle schulden en alles gaan verkopen (en niet tegen onzinbedrag) en dan dat geld gaan uitkeren aan de schuldeisers (in de juiste volgorde) etc.
Blijft dan wat over dan ga je dat verdelen onder de erfgenamen, heb je tekort hebben de schuldeisers pech gehad, dat voordeel heb je wel.
Door Lil
#3008306
Nadia schreef: Studie schuld vererf je niet. Die worden kwijt gescholden.
Ik heb een collegaatje, nog iets jonger dan ik ben. Haar man (26 jaar) is vorig jaar gestorven en zij hadden beiden schuld en betaalden dat gezamenlijk af. Zij is hemel en aarde aan het bewegen dat zijn schuld moet komen te vervallen, maar dat gaat niet zo gemakkelijk blijkbaar. Voor mij reden om te twijfelen hoe dat precies zit.
Door Lil
#3008313
Pauline schreef: Lil ik lees dit:

Overlijden - DUO - Terugbetaler
http://www.ib-groep.nl/particulieren/te ... lijden.asp
In geval van overlijden vervallen de studieschulden van de overledene. DUO verhaalt de schuld niet op de partner, kinderen of andere familieleden.
Ja, precies. Wij snappen ook niet waarom dat bij mijn collegaatje maar niet lukt en lukt. Misschien simpelweg trage molens en de wet van murphy.
 Terug naar “Bar-plaats”

Barfplaats wordt gesponsord door