Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Door Ruisje
#3006766
Wij nemen (bijna) dagelijks 1 Multi Vital Extensis van Bonusan, jij zou van Bonusan de Multi Vital Forte moeten hebben. ;)

Hele goede kwaliteit voor een nette prijs.

We eten redelijk gezond en dagelijks groenten en fruit, maar toch... Naast de multivitaminen, slikken we ook 2 visolie capsules, 1 magnesium + taurine en zink. ;)
Gebruikersavatar
Door Kaela
#3006779
Ik gebruik Solgar, voor vrouwen. Duur, maar ik neem niet de aanbevolen 3 pillen per dag. Ik wissel het wat af, al naar gelang hoe gezond ik die dag eet. Tenslotte is goed eten nog het beste en ik denk ook niet dat elke dag exact hetzelfde innemen goed is voor je lichaam.
Door El_Kato
#3006789
Ik heb een tijdje geleden gekozen om van Solgar een vitamine B complex te gaan slikken en dagelijks een tabletje vit. D van de Tuinen. Beide slikte ik 's morgens maar ben niet zo'n ontbijter en van de Solgar werd ik misselijk en het later op de dag slikken zit niet in mijn systeem om de een of andere reden.... Nu ik er aan denk heb net ontbeten dus kan zo wel weer een tablet slikken  :)

Nu slik ik 2 verschillende probiotica's om mijn darmen weer wat op weg te helpen na een antibiotica infuus van 5 dagen. Of eigenlijk roer ik de inhoud van de capsules door de joghurt omdat ik die grote pillen/capsules slecht weg krijg.
Door lianneke
#3006791
Ruisje schreef: Wij nemen (bijna) dagelijks 1 Multi Vital Extensis van Bonusan, jij zou van Bonusan de Multi Vital Forte moeten hebben. ;)

Hele goede kwaliteit voor een nette prijs.

We eten redelijk gezond en dagelijks groenten en fruit, maar toch... Naast de multivitaminen, slikken we ook 2 visolie capsules, 1 magnesium + taurine en zink. ;)
Hier precies hetzelfde, alleen 1 visolie ipv 2.
O ja, en 2 glucosamine tabletten voor mn gewrichtjes.
Gebruikersavatar
Door Ashena
#3006816
Sinds mn operatie moet ik multivitamines slikken,  ik slik die van de kruidvat en die zijn prima.
Door kakocavi
#3006861
Ik gebruik gewoon die van de Action. Ook de visolie haal ik daar vandaan. Werkt volgens mij even goed als die van Centrum enzo.
Door cairodyn
#3006902
Na mijn maagoperatie moet ik dagelijks slikken. De specialistische afdeling van t ziekenhuis raadt kruidvat aan en die slik ik dus. Vitamine peil in bloed altijd goed bij de controle bij bloedprikken dus ik blijf daarbij.
Door Eef+Stippels
#3007731
Het is belangrijk dat je oplet in welke vorm de verschillende vitaminen erin zitten, dat bepaalt hoe goed het opneembaar is.
Dus bijvoorbeeld geen calciumcarbonaat, of cyanocobalamine. En wel vitamine E als complex, vitamine c het liefst ook.
Daarnaast schijnen whole food vitaminen (dus uit voedsel, niet synthetisch) het best opneembaar te zijn. Ik vind deze fijn:
http://www.iherb.com/Garden-of-Life-KIN ... lets/58118
Die bevat ook geen vulstoffen zoals magnesium stearaat.

Ik wissel die af met deze twee:
http://www.iherb.com/Source-Naturals-Li ... lets/47370
en
http://www.iherb.com/Country-Life-Glute ... -Caps/6383
Die bevatten wel vulstoffen, maar ook alle vitaminen in de juiste goed opneembare vorm. Plus extra's die belangrijk zijn voor vegetariers.
Door kakocavi
#3007750
Eef+doggies schreef: Het is belangrijk dat je oplet in welke vorm de verschillende vitaminen erin zitten, dat bepaalt hoe goed het opneembaar is.
Dus bijvoorbeeld geen calciumcarbonaat, of cyanocobalamine. En wel vitamine E als complex, vitamine c het liefst ook.
Daarnaast schijnen whole food vitaminen (dus uit voedsel, niet synthetisch) het best opneembaar te zijn.
Calciumcarbonaat is nu juist een natuurlijke vorm van calcium, een die in organismen heel veel voorkomt. Net als calciumfosfaat, wat in botten zit, is het inderdaad slechter opneembaar dan het synthetische calciumcitraat. Daarnaast zorgt calciumcarbonaat als basische stof voor een verhoging van de pH van het maagzuur. Ik zet daarom weleens mijn vraagtekens bij het gebruik van gemalen eierschaal als calciumsupplement.
 Terug naar “Bar-plaats”

Barfplaats wordt gesponsord door