Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Gebruikersavatar
Door dogofamilie
#2998517
Help help
Het broertje van mijn hond, xdogo argentino van 7mnd is vandaag gediagnostiseerd met hd en zwaar ook er wordt al een voorspelling richting nieuwe heupen geuit.
Help help hebben jullie tips
Gebruikersavatar
Door doranto
#2998523
dogofamilie schreef: Help help
Het broertje van mijn hond, xdogo argentino van 7mnd is vandaag gediagnostiseerd met hd en zwaar ook er wordt al een voorspelling richting nieuwe heupen geuit.
Help help hebben jullie tips
Heb ook ooit zo'n voorspelling gehad bij een boxer van mij. De prognose van de da was dat zij waarschijnlijk de 4 jaar niet zou halen.
Zij is 12 jaar geworden en is niet ingeslapen omdat ze hd had, maar omdat ze kanker had!
Ik heb wel altijd veel met haar bewogen. Ze liep ook regelmatig kleine stukjes dravend langs de fiets.
Ze heeft nooit supplementen o.i.d. gehad.
Als je graag weten wilt hoe het er voor staat, zou ik evt. wachten tot hij is uitgegroeid en dan nog eens laten röntgen bij een da die er om bekend staat dat hij goede hd foto's kan maken. Ik heb dat zelf niet gedaan, (het voegde voor mij niets toe als ik het zou weten) maar  heb er wel voor gezorgd dat ze sterke spieren had, zonder haar te overbelasten.
Door Lizzy
#2998525
dogofamilie schreef: Help help
Het broertje van mijn hond, xdogo argentino van 7mnd is vandaag gediagnostiseerd met hd en zwaar ook er wordt al een voorspelling richting nieuwe heupen geuit.
Help help hebben jullie tips
En wie is die helderziende dierenarts, die dit bij een 7 maand oude hond durft te voorspellen?
Gebruikersavatar
Door dogofamilie
#2998536
Het is vastgesteld aan de hand van foto's die heb ik zelf nog niet gezien maar waarschijnlijk morgen wel.
Gebruikersavatar
Door Extreme
#2999650
Ik weet niet hoe er nu gekeken word naar honden met hd, maar onze 1e labrador had hd optima forma, ja totaal beide heupkommen niet aanwezig, en toen... ook zij was heel jong toen dit geconstateerd was, aankijken en zorgen dat ze spieropbouw heeft.
Overwogen voor nieuwe heupkommen/koppen, maar toen vertelde onze da dat zo'n operatie erg zwaar is, dat dit te doen is voor een yorkie of andere klein formaat hondje, maar een labrador(of nog groter), is het zo zwaar dat meerdere honden hartproblemen krijgen en hier door komen te overlijden, dus de operatie is dan wel geslaagd, maar ze worden zo overbelast dat je een heel groot risico loopt dat de hond alsnog dood gaat. Veel geld besteed aan de operatie, hele grote kans op overlijden, dus wij hebben het niet gedaan.
Ze is op 12 jarige leeftijd overleden aan kanker  ;)
Gebruikersavatar
Door Kaela
#2999812
Onze herder heeft HD en een bekkenkanteling gehad.

Van leeftijden waarop je iets zinnigs kan zeggen weet ik niet veel, onze hond was al 3 toen de diagnose gesteld werd. Maar ik wil je in ieder geval aanraden om naar een goede orthopeed te gaan. Die hebben veel meer ervaring en kunnen je veel beter alle verschillende opties voorleggen. Ik zou me in ieder geval niet het hoofd op hol laten brengen door een dergelijke diagnose en voorspelling van de dierenarts om de hoek.
Gebruikersavatar
Door Kaio
#2999822
dogofamilie schreef: Het is vastgesteld aan de hand van foto's die heb ik zelf nog niet gezien maar waarschijnlijk morgen wel.
Dat zegt nog niet alles. Ligt ook aan om de DA bekwaam genoeg is dat vast te stellen.
Kan me nog fotos herinneren dat een DA zij ernstige HD en dat was'door niemand te zien hier...
Door Lizzy
#2999825
Als er geen heupkommen aanwezig zijn, dan kan een blind paard natuurlijk zien dat het niet goed is. Maar ik vraag me gewoon af welke dierenarts dit heeft voorspelt, dat de hond nieuwe heupen nodig heeft en hoe hij dat heeft gediagnosticeerd en of dit een dierenarts is of een orthopedisch specialist. Nou ja, en misschien dat TS wat meer kan vertellen over wat het is dat hij of zij van ons zou willen, qua hulp.... Ik kan voor nu alleen maar zeggen dat de eigenaren van deze hond het beste naar een orthopedisch specialist kunnen gaan, daar advies vragen.
Door Lizzy
#2999826
(het is bijv. interessant om te weten of deze diagnose is gesteld op basis van rontgenfoto's. En zo ja, hoe de kwaliteit van deze foto's is. Want ik ken dierenartsen die krek geweldige foto's maken maar ik ken er ook die foto's maken waarop je echt geen uitspraak mag doen, zo slecht zijn ze. Of is dit op basis van PennHIP gebeurd...? Allemaal interessante vraagstukken!).
Gebruikersavatar
Door Extreme
#2999869
Lizzy schreef: Als er geen heupkommen aanwezig zijn, dan kan een blind paard natuurlijk zien dat het niet goed is. Maar ik vraag me gewoon af welke dierenarts dit heeft voorspelt, dat de hond nieuwe heupen nodig heeft en hoe hij dat heeft gediagnosticeerd en of dit een dierenarts is of een orthopedisch specialist. Nou ja, en misschien dat TS wat meer kan vertellen over wat het is dat hij of zij van ons zou willen, qua hulp.... Ik kan voor nu alleen maar zeggen dat de eigenaren van deze hond het beste naar een orthopedisch specialist kunnen gaan, daar advies vragen.
+ 1
Ik zou ook naar een orthopedisch specialist gaan.
Door sella
#2999873
Mijn teef had ook geen heupkommen, die is met spieren als een huis 11 geworden. Wel is haar broekriem toen doorgesneden door Maarten Kappen, omdat ze de heupkop iedere keer naast het gewricht trok.
Ik weet niet of ik nu een andere keuze zou maken, want een grote hond zijn heupen vervangen, dat zie ik niet zitten denk ik.
Door keetje
#2999879
Ik kende een Golden waar eigenlijk heel toevallig op 3 jarige leeftijd op foto's te zien was dat ze geen heupkommen had. Haar bazinnetje was een fanatiek fietsster met haar dus de hond had een goede spierpartij opgebouwd. Boomertje is 13 geworden, eigenlijk zonder noemenswaardige (heup) klachten en is uiteindelijk aan heel iets anders overleden. Het is dat er toevallig foto's gemaakt werden anders hadden ze het waarschijnlijk nooit geweten.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door