Ja we zijn ons klaar aan het maken om met Tammo over te stappen op Barf. Voor we gaan beginnen wil ik graag het menu laten controleren, dan kan ik eventuele bestellingen daar nog op aanpassen
Tammo is een Hollandse herder reu van net iets meer dan 5 maanden en hij weegt ongeveer 19 kilo.
Met KVV zit hij op zo'n 4% (alhoewel hij momenteel echt een ei is met het eten en veel minder eet). Voor het menu ook even 4% aangehouden.
We stappen binnenkort over naar 2x daags eten, dan willen we ook meteen met Barf beginnen. Hij heeft al zo af en toe kunnen oefenen op een kippennek, kippenvleugel, kwartel en sardien.
4% en 19 kilo komt volgens de rekenhulp op:
760 gram per dag. Omdat het nog een pup is willen we in principe iedere dag nog compleet voeren
Vleesbot 45%: 342 gram per dag (heb ergens gelezen dat 45% voor pups beter zou zijn)
Orgaan 20%: 152 gram per dag (50% pens en 50% hart, lever, nier)
Spiervlees 25%: 190 gram per dag
Groente 10%: 76 gram per dag
Weet dat ik de aantallen voor het gemak mag afronden maar dat heb ik in het voorbeeld nog niet gedaan
Maandag
Vleesbot: kip (nek, vleugel, karkas) we hebben nog nekken en vleugels liggen die willen we eerst opmaken
Orgaan: kalfspens, runderlever, lamshart, konijnennier
Spiervlees: Rund
Groente: moet ik nog gaan bekijken maar verschillende groenten die we voorradig hebben
Dinsdag
Vleesbot: konijn (karkas/rug)
Orgaan: kalfspens, runderlever, lamshart, konijnennier
Spiervlees: Kalkoen
Groente: als maandag
Woensdag
Vleesbot: Kwartel (heel of karkas)
Orgaan: kalfspens, runderlever, lamshart, konijnennier
Spiervlees: Paard
Groente: als maandag
Donderdag
Vleesbot: Eend (nek en karkas)
Orgaan: kalfspens, runderlever, lamshart, konijnennier
Spiervlees: Rund
Groente: als maandag
Vrijdag
Vleesbot: Kip (nek, vleugel, karkas)
Orgaan: kalfspens, runderlever, lamshart, konijnennier
Spiervlees: Konijn
Groente: als maandag
Zaterdag
Vleesbot: Kwartel (heel of karkas)
Orgaan: kalfspens, runderlever, lamshart, konijnennier
Spiervlees: Paard
Groente: als maandag
Zondag
Vleesbot: Konijn (karkas of rug)
Orgaan: kalfspens, runderlever, lamshart, konijnennier
Spiervlees: Kalkoen
Groente: als maandag
Voor vis heb ik 5% aangehouden en die krijgt hij als extra tussendoor. Daarvoor heb ik nog haring, sardien en ansjovis.
1x per week een eitje
Als we hele kwartel geven moet ik dan de hoeveelheid orgaan die dag aanpassen omdat er ook wat orgaan in de kwartel zit?