Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Door Ivonneovermars
#2993655
Hoi, vanaf vandaag ben ik lid van Barflaats.nl. Laat ik mij even voorstellen.
Ik ben Ivonne Overmars, getrouwd en heb twee kinderen. Wij wonen in Amsterdam.
Ik ben aan het googelen gegaan omdat mijn hond epilepsie heeft. Spikey is een Border Collie van 10 jaar.
Echt een schat maar mét gebruiksaanwijzing  ;), een echte stresskip. Sinds februari van dit jaar heeft hij regelmatig epilepsie aanvallen. De klassieke variant. Soms kort op elkaar en soms wat met langere tussenpozen.
De eerste aanval heeft hij gehad toen hij een jaar of 8 was, wij hebben toen de aanval niet herkend als zijnde epilepsie. Daarna heeft hij geen aanvallen meer gehad tot februari van dit jaar.
De aanvallen duren tot nu toe niet langer dan 5 minuten en zolang hij ze niet nog vaker heeft wil de dierenarts liever nog niet met medicijnen beginnen.
Omdat hij op 9 september en gisteren weer een aanval heeft gehad wil ik er zelf toch wat mee...
Op verschillende sites wordt ook gesproken over de voeding, Spike krijgt Royal Canin te eten en we zijn al heel wat jaartjes heel consequent in de tijd van het eten en de hoeveelheid. Dit hebben wij ons aangeleerd toen onze vorige hond suikerziekte kreeg en dan is regelmaat ook heel belangrijk.
Nu ben ik benieuwd van Barf eigenlijk precies is en hoe en wanneer ik eventueel zal moeten/kunnen overstappen. Ik heb wel al besloten om verder onderzoek te laten doen door de dierenarts dus ben ook wel benieuwd wat daar uit komt.
Heel graag ontvang ik wat tips hoe hier nu verder mee om te gaan. In ieder geval alvast bedankt voor reaktie.
Gebruikersavatar
Door Angelique
#2993665
Welkom Ivonne,

Wat een verhaal. Ik vind het advies van je da geen beste. Een aanval van 5 minuten is best lang en zo te lezen gebeurd het te vaak om maar geen medicijnen te geven.  :-\
Voeding kan een verschil maken, maar verwacht er geen wonderen van.
Door monster
#2993669
Welkom. Ik ben om dezelfde reden bij barfplaats gekomen en bij mijn honden zijn de aanvallen stukken minder. 1 heeft medicatie, 1 niet.
Door Lizzy
#2993690
Voeding is sowieso de basis voor een goede gezondheid. Dus ik zou sowieso overschakelen naar rauwe/verse voeding. De kans dat je hond aanvalsvrij wordt....., nou, net als Angelique ben ik daar voorzichtig in. Wat ook heeeeeeeeeeeeel belangrijk is: je hond nooooooooooooooooooit meer laten vaccineren, tegen niks.

Welkom op Barfplaats trouwens :)!
Door charmed
#2993828
Welkom, idd 5 minuten is zeker geen korte epileptische aanval. En bij bordercollies moet je er snel bij zijn met de behandeling, anders zijn ze niet meer te behandelen zei Dr. Paul Mandigers ooit in een lezing. Dus ik zou echt even overleg laten plegen met een specialist zoals Dr. Paul Mandigers.

ik heb inmiddels 6 honden gehad met epileptische aanvallen (nu nog 3 lopen) Prudence heeft vanavond nog een Epileptische aanval gehad. :( Heb meerdere shelties gehad met eens status epilepticus. Eentje heeft het niet overleefd, dus zou het niet zo door laten gaan. 5 minuten is echt heel lang. De specialist noemt 1 minuut al lang! Om even een voorbeeld te geven. Succes en sterkte !
 Terug naar “Bar-plaats”

Barfplaats wordt gesponsord door