Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Gebruikersavatar
Door Baldrick
#2989901
Onze Aica, van 10 jaar, kreeg in begin Mei een glas splintertje in de poot. Vrijwel direct eruit kunnen halen, maar na een paar dagen begon de teen toch te ontsteken. Naar de dierenarst, en deze heeft gecontroleerd of alles er wel uit was, en antibiotica mee gekregen. Vanaf toen was het een komen en gaan van de ontsteking. Teen werd dik, en daardoor schuurde de nagel ernaast de teen open.. Wondje van 1cm ongeveer. Na enige tijd werd het minder, dan weer meer.  Ook liep ze regelmatig te hinken. Paar keer opnieuw antibiotica, en het leek enigszins  beter te worden. Toen kregen we, ruim een maand geleden, een pup erbij, en een paar dagen bleek de wond op de teen weer groter, en ze werd nogal kortaf naar de pup.  :(

Weer naar de DA. Advies: een biopsie, en eventueel de teen eraf  :'(
Toevallig waren we in contact gekomen met een andere kliniek, en daar om een second opinion gevraagd. Deze hebben de poot goed behandeld, speciale zalf, en flink ingepakt. Ook een biopsie gedaan. Zo een aantal weken doorgegaan. Ze bleek aardig te kunnen lopen, en bij controles tussendoor was verbetering zichtbaar. Bij de laatste controle werd echter geconstateerd dat het gewoon niet voldoende was, en dat helaas de teen er toch af zou moeten. Uit de biopsie bleek dat het geen tumor was, maar een chronische ontsteking. Dus afspraak gemaakt voor de week erna (afgelopen donderdag dus) , en zonder verband meer erom, mee naar huis. Echter in de wachttijd zagen wij toch duidelijk herstel. Ook leek de teen minder dik. Wat nu? Het weekend afgewacht, en 's maandags de knoop doorgehakt (niet de teen): Geen amputatie. DA was het er wel mee eens. Maar er bestond altijd een kans dat het toch terug zou komen. In de dagen erna werd het steeds beter, beter dan het tot dan geweest was. Als het het niet zou weten, zou je er zelfs niks van merken, allen dat de teen nog wat dik is.

Maar waarom nou dit verhaal in dit forum?
Omdat wij, sinds we de pup hebben, zijn over gegaan naar KVV. We zijn begonnen met Prins Totalcare, en langzaamaan telkens wat meer KVV. (alleen de oude hond, de pup was al helemaal op KVV ingesteld). ze doet het er gewoon goed op. En, volgens de gezondheids-zorg: goede voeding is essentieel voor een goede genezing.

Nu vind ik, o.a. op dit forum, dat Barf of kvv, geholpen hebben bij chronische ontsteking van de darmen, oren, en huid problemen, maar nog niet van poten enzo.
Toch blijft het afwachten natuurlijk, of het niet terug komt. In ieder geval gaat het nu weer goed tussen haar en de pup, en hebben we de teen (voorlopig) gered.
Laatst gewijzigd door Baldrick op vr 12 sep 2014, 14:02, 1 keer totaal gewijzigd.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door