Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

#2987180
Ik zal zo de computer eens opstarten om mijn menu's te laten zien.  (op tapatalk weet ik niet hoe te plaatsen)  Ik bestel 1 keer in de 2 maanden bij degomeat,  dat past precies in mijn vriesruimte.  1 keer per maand portioneerd ik voor een maand.  Ik voer elke dag bot,  en dan orgaan of spier erbij.  Het maakt niet uit wat ik snijd of knip,  vlees of bot.  Ik zit of sta te lang in dezelfde statische houdingen.  Omdat de honden vrij veel verschil hebben in hoeveelheid maak ik aparte zakjes voor Bella en voor Aedan.  Ik ga ff de computer opstarten om te laten zien
#2987189
dit is het menu van Bella,
ma
        vleesbot 40 konijnkarkas
spier 40 paard
groenten 10
di
vleesbot 40 kipnek/rugstuk
orgaan 35 rundpens
groenten 10
wo
Vleesbot 40 eendennek
spier 40 kalkoen
groenten 10
do
Vleesbot 40 konijnkarkas
orgaan 10 lamshart
groenten 10
vr
Vleesbot 40 kipnek/rug
spier 40 paard
groenten
za
Vleesbot 40 Eendenek
orgaan 20 lamslever/niertjes
groenten
zo
Visdag 1 klein visje


en voor Aedan:

Maandag
vleesbot 175 konijnkarkas
groenten 35
spier 175 paard

Dinsdag
vleesbot 175 kipnek/rugstuk
orgaan 150 rundpens
groenten 35

Woensdag
Vleesbot 175 eendennek
groenten 35
spier 175 kalkoen

Donderdag
Vleesbot 175 konijnkarkas
orgaan 55 lamshart
groenten 35

Vrijdag
Vleesbot 175 kipnek/rug
groenten 35
spier 175 paard

Zaterdag
Vleesbot 175 Eendenek
orgaan 110 lamslever/niertjes
groenten 35

Zondag
Visdag 2  kleine visjes





ik vind het lastig om uit te leggen wat de problemen veroorzaakt. Snijden is snijden dat maakt nog niet zoveel problemen. Maar het in dezelfde houding staan voor lang wel. Als ik een dag gedaan heb neem ik een pauze, om vervolgens weer in diezelfde houding verder te gaan met de volgende dag portioneren.  daardoor overbelasten mijn spieren die mijn gewrichten op de plek houden omdat de banden die dat normaal doen niet aankunnen. en overbelasten gaat dus al heel snel...  Alles doet zeer na het portioneren. Mijn handen van het vasthouden van het gereedschap, mijn polsen , mijn knieen van het staan en vooral mijn rug en heupen.  erbij zitten werkt niet, ik blijf te lang in een dezelfde houding.  (sommige gerechten hoef ik niet meer te maken, zoals caramel, daar ga ik ook kapot aan.) Als dit nu al zoveel problemen geeft en het vooruitzicht is enkel dat het erger wordt dan wordt ik daar moedeloos van.  En ergens weet ik wel dat kvv helemaal niet zo erg is, maar ik wil het beste en voor mijn gevoel geef ik dat dan niet :P

misschien ben ik wel gewoon een enorme miepdoos op dit moment hoor, mijn excuses daarvoor...
#2987194
Miepen? Nee joh!
Ik herken het wel, ik heb er ook last van. Wij portioneren samen en dan voor 1 week.
Meer lukt mij ook niet.

Ben je al eens naar een ergotherapeut geweest? Die kan kijken of je gereedschap nog kan worden aangepast zodat je minder last hebt.
#2987204
Is het een optie om niet te portioneren per hond per dag maar per 2 honden voor 2 dagen? In plaats van 4 zakjes met  40/175 gram eendennek maak je dan 1 zakje met 440 gram (zullen 3 nekken zijn denk ik). Na het ontdooien kun je portie voor die dag snijden/hakken en de rest bewaar je voor de volgende dag.
Kun je voor orgaan en spiervlees ook doen, desnoods bewaar je het een dag extra in de koelkast als je orgaan en spier graag om en om geeft.
#2987211
Hope, ze zijn pas na een ongeluk op 10 mei erachter gekomen dat ik hypermobiel ben (die jaren ervoor werd het als slijtage afgedaan) Ik heb net heel veel onderzoeken achter de rug in het ziekenhuis (botscans, dexa scan, mri etc)  en mag 24 oktober naar de klinisch genetica om gezien te worden door een EDS specialist. Daarna hoop ik doorgestuurd te worden naar oa ergotherapeut voor hulpmiddelen etc  maar dat duurt allemaal lang. (hadden ze dit jaren geleden maar ontdekt dan had het al heel wat gescheeld)  Dus ja ik zit midden in de molen :P


Pluk ik vind je idee leuk, maar dan moet ik alsnog alles ontdooien en snijden alleen in grotere verpakkingen.. iets zegt me dat dat weinig verschil gaat maken. Want hoewel dat de tijd wel verkort zal het nog steeds teveel zijn (kweste van kapot of kapotter) .. ter vergelijking: afwas van 1 persoon is al te veel, afdrogen doe ik niet eens meer ik laat het uitlekken .

Iedereen denkt hier zo lief mee en bij alle opties wordt me steeds duidelijker dat barf gewoon straks geen optie meer is (nu al eigenlijk niet) en ik gewoon moet overstappen op kvv, en dan maar 2 keer per dag een barf maaltijd.  dat valt vast wel te behappen.
Voor die 2 maanden die nog geportioneerd moet worden ga ik denk ik maar eens op zoek naar een student die wat makkelijk wil bijverdienen. dan hoef ik me daar iig niet meer zorgen om te maken..
#2987222
Je miept helemaal niet! Niet zo negatief zijn over jezelf :-\...... Jij kan er niets aan doen, dat je lichaam je in de steek laat! Als je in de buurt zou wonen, zou ik je zo willen helpen :-*! Maar miss een idee om te kijken of iemand tegen een kleine vergoeding je wilt helpen :)........
Ik ben zelf klein van stuk, waardoor het aanrecht eigenlijk te hoog voor me is en ik met het snijden vh vlees ook last krijg van mn rug en schouders......
Kvv is ook goed, dus maak je daar geen zorgen over..... En als je dan in het weekend gaat barfen, da's toch ook een goede oplossing?

Ben trots op je (als ik dat mag zeggen), dat je het toch probeert om voor je honden het beste wilt :-*! Wat niet kan, kan niet en je bent al goed bezig om toch een goed alternatief te bedenken!
#2987243
Met afwisselende kvv smaken en merken doe je honden absoluut niet te kort! Daarin ga ik met de anderen mee. Hoe jij jezelf erbij voelt kan ik me voorstellen, tussen de oren ja, maar je wilt zo graag dat ze blijven genieten van hun eten als nu...

Ik heb ook nog wel een ideetje waardoor je niet een hele of halve dag staat te portioneren, maar hoe je het wendt of keert het blijft misschien te veel belasting.

Zo doe ik het zo, ook met 10 kilo verpakkingen, maar we gaan uit van de 1 kilo verpakking van degomeat.
Ik verpakt de porties vleesbot, spiervlees en orgaan apart. Het gemak ervan gaat wel pas werken als je van alles al wat porties in de vriezer hebt liggen.
En nu zijn bijvoorbeeld voor morgen je de eendennek porties op:
Je haalt 1 kilo nekken uit de vriezer en maak hier porties van voor je honden. Eén portie voor morgen en de rest in de vriezer. Klaar!
Je gaat dus pas portioneren als iets (bijna) op is. Je bent wel vaker porties aan het maken, maar telkens maar hele korte tijd -- 1 kilo spiervlees of vleesbot snijden of knippen is zo gebeurd.
Orgaanvlees is vanwege de kleinere porties wel wat meer werk en ik weet niet hoe je nu groentenmix doet, maar dat zou ik met ijsblokvormpjes en daarna in een zipzak of bak doen.

Is dit nog steeds geen optie en je wilt graag barf blijven voeren, dan zou ik net als Martine al zei hier een oproepje plaatsen. Ik woon niet in de buurt anders zou ik het met plezier doen, maar er is vast iemand (of een paar mensen die om de beurt) die je wil(len) helpen 1x per maand. Jij zorgt voor een drankje en hapje en de ander maakt porties voor je honden voor een maand!
Nooit geschoten is altijd mis, hè! ;)
#2987272
Groentemix stort ik idd in ijsblokbakjes.  Die maak ik ook op een andere dag.  Ik ga iig een oproepje doen of iemand die laatste 2 maanden voor mij wil portioneren.  En dan maar overstappen op kvv  denk ik.  Ben ik wel weer wat duurder uit maar ach,  alles voor de neusjes :p
#2987340
Ashena schreef: Groentemix stort ik idd in ijsblokbakjes.  Die maak ik ook op een andere dag.  Ik ga iig een oproepje doen of iemand die laatste 2 maanden voor mij wil portioneren.  En dan maar overstappen op kvv  denk ik.  Ben ik wel weer wat duurder uit maar ach,  alles voor de neusjes :p
Waar woon je?

Orgaan zou je ook de gemengde konijnorgaan kunnen nemen.
Maar ik vrees dat barf gewoon een te zware belasting zal zijn. Geef gewoon lekker kvv en ga de tijd dat je normaal moet portioneren en moet bijkomen daarvan lekker met ze wandelen of zo.
#2987389
Ik begrijp dat jij veel meer zin hebt om barf te blijven geven en ik zou dan ook de supergrote taak van 1 keer per maand in stukjes delen.
vb. 1 dag alleen de maandagvoedingen maken en dan 3 dagen later de dinsdagvoedingen.
ofwel telkens 1 ding doen: vb 1 kg vleesbot uithalen en die verdelen over zakjes.  Dag 2 1 orgaan uithalen en bij in die zakjes doen.  Dag 3 groentenmixen maken. enz.
#2987438
En als je denkt dat kvv gaat wel heel makkelijk op - kijk dan eens naar de kong quest lijn.. ik heb de L voor mijn honden, daar past met prop werk precies 150 gram kvv in - en ze zijn daar wel 10 minuten (Jiro)-20 minuten (Cailean) zoet mee!
#2987452
Ashena schreef: Ik woon in Zwolle :)
Als het wat dichter in de buurt van Limburg lag kwam ik je helpen!

Ik zou wel eventje gaan bedenken hoe je het met kvv wil gaan doen, aangezien ze waarschijnlijk een rol niet in twee dagen op hebben?
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door