Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door vagebond
#2986286
Hoi, 1 van de pupjes had een heel kleine ondervoorbeet. Vanmiddag zag ik haar en het is nu tanggebit geworden, ze is nu volop aan het wisselen, ruim 4 maanden oud. Tannetje had al gezegd om aan een flos te laten trekken. Zijn er nog meer trucs?
Gr. Ingrid
Gebruikersavatar
Door doranto
#2986336
vagebond schreef: Hoi, 1 van de pupjes had een heel kleine ondervoorbeet. Vanmiddag zag ik haar en het is nu tanggebit geworden, ze is nu volop aan het wisselen, ruim 4 maanden oud. Tannetje had al gezegd om aan een flos te laten trekken. Zijn er nog meer trucs?
Gr. Ingrid
Weet je zeker dat ze dat als advies gaf ???
Door Jantina
#2986578
Bij mij ging er ook een pupje weg met net een ondervoorbeet (tot op 7 weken was het wel keurig) en na het wisselen staat het nu weer goed. Ik zou het even tot na het wisselen afwachten. Ik zie trouwens niet in wat de logica zou zijn om met een flos te spelen als de stand van de kaak niet goed is?
Gebruikersavatar
Door Angelique
#2986581
vagebond schreef: Hoezo dan? Ik zie de logica er wel van in. Niet overdreven laten trekken natuurlijk.
Maar wat wil je ermee bereiken dan? en wat moet het doel zijn van de trucs waar je om vraagt?
Door vagebond
#2986599
Ik heb wel eens over een speciaal balletje gehoord, waar ze mee kunnen spelen.
Bedoeling is schaargebit natuurlijk. De ondertandjes stonden net voor de voortandjes, zodra die boventandjes  iets naar voren zouden kiepen, dan groeit het vanzelf goed. Of de kaak moet van geen kanten kloppen natuurlijk, maar zo ziet het er niet uit.
Gebruikersavatar
Door Hope
#2986623
vagebond schreef: Ik heb wel eens over een speciaal balletje gehoord, waar ze mee kunnen spelen.
Bedoeling is schaargebit natuurlijk. De ondertandjes stonden net voor de voortandjes, zodra die boventandjes  iets naar voren zouden kiepen, dan groeit het vanzelf goed. Of de kaak moet van geen kanten kloppen natuurlijk, maar zo ziet het er niet uit.
Ja, Nelson heeft zo'n bal gehad. Maar pas op, dit moet echt onder zeer deskundige begeleiding want het komt dan echt wel nauw met de maat. Ook krijg je advies over hoe lang je het moet gebruiken, hoe vaak (elke dag of bijvoorbeeld om de dag) en moet je vaak op controle.
Het is echt niet zo dat je maar een bal kan kopen en maar kan zien waar het schip strand. Deze ballen zijn echt speciaal gemaakt zodat de tanden verschuiven en je wil dus wel dat dit goed gebeurd!

Ik zou naar een orthodontistisch specialist gaan. En daar zou ik niet lang mee wachten. Bij Nelson waren we nog mooi op tijd en hebben wij veel ellende weten te voorkomen. Zijn ondertanden groeiden naar binnen, als hij zijn bek gesloten had kwamen de haaktanden in zijn tong.
Na drie maanden begeleiding met de bal is dat helemaal goedgekomen,
Door vagebond
#2986837
Okay, ja hoektanden die ipv schuin naar buiten, recht naar boven groeien. Dat kun je toch ook met masseren begeleiden? Ik ben nu al blij dat de tanden op elkaar staan, anders blijf je die scheefgroei houden.
Gr. Ingrid
Gebruikersavatar
Door Hope
#2986903
vagebond schreef: Okay, ja hoektanden die ipv schuin naar buiten, recht naar boven groeien. Dat kun je toch ook met masseren begeleiden? Ik ben nu al blij dat de tanden op elkaar staan, anders blijf je die scheefgroei houden.
Gr. Ingrid
Ik moest masseren en veel met de bal spelen. Ik heb twee maten gehad, eerst een kleintje en toen een grotere. Hij heeft twee maanden alleen maar dat ene balletje mogen hebben, geen ander speelgoed.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door