[quote="Bullterrier-Loena"]
Ik ben snel bang dat ik het verkeerd doe... En toch is het best veel werk zeg maar... Vooral om het te portioneren ... Eerst laten ontdooien voor zover ik het kan snijden zeg maar.. En ben dan bang dat het te ver is ontdooid dat er teveel bacteriën in zit en ze ziek worden..
En m'n andere bull is bijna gestikt in een hele kwartel... Of nee geen kwartel... Een iets groter beestje hihi..
Maar voornamelijk het werk staat me tegen.. Dit mede door m'n depressie zeg maar..
[/quote]
Wat betreft de praktisch kant zou ik zeker eens kijken naar zoiets als NonaQ noemt. Er is misschien wel meer op dat gebied te vinden.
Wat betreft die bacteriën; vooropgesteld dat bacteriën helemaal niet verkeerd hoeven te zijn (zonder bacteriën zouden we niet eens kunnen overleven. De wereld zit er vol mee en dat is maar goed ook. Ook in mensen, honden en andere dieren leven miljarden bacteriën die belangrijk zijn voor onze gezondheid).
Maar dat even ter zijde, potentieel schadelijke bacteriën als salmonella overleven niet in het maagzuur van een vers gevoerde hond. Maar al was dat wel zo, ik denk dat wat slechte/potentieel gevaarlijke bacteriën juist goed zijn om het immuunsysteem te trainen (geldt ook voor mensen imo). En ten slotte; ook in KVV zitten bacteriën. Het gemalen "vlees" etc wat daar in zit staat geruime tijd buiten de vriescel, wordt in ontdooide toestand gemalen, vervolgens verpakt en (weer opnieuw) ingevroren. De kwaliteit is na het fijnmalen juist moeilijker te beoordelen. Dus als ik bang zou zijn voor bacteriën zou ik zeker geen KVV gaan voeren