Beste,
Ik ben Renee (V) en ik ben 29 jaar oud.
Mijn hond is een Cane Corso reu, Nero, van 5,5 jaar oud.
Nero heeft al vanaf pup huidproblemen.
Zijn oren zijn constant ontstoken, zo ook zijn poten. (soms zo erg dat het helemaal ontstoken is en het beestje bijna niet kan lopen)
Hij heeft altijd heel veel last van jeuk en heeft dus regelmatig kale plekken van het krabben.
Hij is al meerdere malen onder narcose geweest vanwege de problemen aan zijn oren. Hiervan wordt dan een kweekje opgestuurd en het blijkt dan om een gist te gaan door allergische reactie voor huisstofmijt en vlooien speeksel (ook nog andere dingen maar deze sprongen eruit)
Hiervoor krijgt hij inmiddels alweer bijna 2 jaar hyposensibilisatie .
Ook hebben we een zalf voor zijn oren met antibiotica, dit helpt altijd erg goed en we hebben het over het algemeen wel aardig onder controle maar ermee stoppen kunnen we dus niet.
Nu hij steeds ´ouder´ wordt zijn we nu op het punt dat hij ook aan de zalf zit voor zijn poten. Hiervan heb ik nog niet het idee dat het echt helpt.
Op advies van de HA ook al een andere brok geprobeerd maar ook dat heeft niet geholpen. (heeft nu pro plan robuust, en heeft 3 maanden op Hills ZD gezeten)
Op de vraag of vers vlees misschien een optie is werd eigenlijk contant in de wind geslagen.
Sterker nog er komen steeds meer middeltjes bij en niks lijkt echt te helpen.
Nu adviseren ze een shampoo voor zijn poten om schimmels tegen te gaan. (he weer wat nieuws denk je dan)
Nu trof ik hem vanmorgen weer met een kale plek aan van het bijten dat ik de hele ochtend op het internet heb zitten speuren..
Waar ik ook kijk of lees overal kwam ik terug op vers vlees.
Ik heb dus heel rigoureus besloten toch mijn gevoel te volgen en mijn hond over te gaan zetten of vers vlees.
Ik ben gelijk gaan speuren naar hoe ik het beste kan beginnen. Dat begon met aanmelden voor deze website.
Daarna ben ik gaan zoeken naar barfmenu en ook dat ben ik maar direct gaan halen. (Hij heeft nu vanavond gelijk een barfmenu gekregen)
Ik snap dat het niet handig is om direct menu´s te gaan samenstellen. (zo wijs ben ik na 7 uur internetten )
Maar hoe dan nu verder?
Morgenochtend dan weer brok en dan ´s avonds weer barfmenu?
Na een week de brok ´s ochtends laten vallen?
Dan na 2 weken beginnen met beginnersvlees?
En zo langzaam uitbreiden naar een compleet menu?
Ze adviseerde in de winkel waar ik het barfmenu opgehaald heb om het te mengen met de maar ik dacht dat ivm de zuurgraad in de maag dat juist niet handig is. Dit heb ik dus niet gedaan hij heeft het zonder brok gekregen.
Ik hoop dat jullie nog wat tips hebben.
Alvast bedankt voor het lezen van ons verhaal.
Groeten,
Renee
(Na het nogmaals terugkijken zie ik dat ik waarschijnlijk in de verkeerde topic zit, ik had deze vraag natuurlijk beter bij vragen , problemen en discussies kunnen zetten, sorry