Ik wil nu eindelijk eens goed actie gaan ondernemen en mij nou eens echt het woord bij de daad stellen. En dus 2x in de week gaan Barfen en niet het steeds laten versloffen. Maar heb door mijn onzekerheid en onwetendheid nog enkele vragen.
Als ik de rekenhulp invul komt er het onderstaande uit.
Hoeveelheid: 2.5% van 30 kilo = 750 gram per dag / 5250 gram per week
Rauw vleesbot 50% : 375gr p/dag
Spiervlees 25% : 188gr p/dag
Groentes 10% : 75gr p/dag
Orgaanvlees 15% : 113gr p/dag
Ik heb nu het volgende in de vriezer liggen:
1 kilo eendennekken verdeeld over 3 porties
3 konijnenkarkassen (welke mij niet echt goed bevleesd lijken)
1 kilo paardenvlees verdeeld over 4 porties (dus +/- 250 gr. spiervlees, om de hoeveelheid vlees wat omhoog te trekken bij de konijnenkarkassen)
1 kilo paardenvlees verdeeld over 5 porties (dus +/- 200 gr. spiervlees)
1 kilo reeënribben verdeeld over 3 porties
1 runderstort van 440 gr
1.330 gr lamspens lappen
Dus ik zat nu te denken om hem dan het volgende te geven:
- 1 portie eendennekken met 200gr paardenvlees
of
- 1 konijnenkarkas met 250 gr paarden vlees
of
- runderstrot met 200 gr. paardenvlees
of
1 portie reeënribben met 200gr paarden
Maar nu dan eindelijk mijn vraag.
Ik wil nog een ander soort spiervlees erbij kopen zodat ze 1 keer paardenvlees en 1 keer wat anders krijgen, maar wat raden jullie aan en is makkelijk te verkrijgen.
Normaliter krijgt hij KVV van Darf ( met daarin kipkarkassen, rund spiervlees, lams en geitenvlees, lamslong en lamspens, runderhart, rund lever & nieren). En nu als afwisseling erbij Tamro (alle soorten dus eend-, geit-, kalkoen-, lam-, rund-, rund/zalmspiervlees, lamspens en eendenkarkassen)
Wat zal ik doen met de lams penslappen die ik liggen heb.
Verdelen in van ongeveer 110 gram. En dit bij de maaltijd geven of in nog kleinere porties en er nog wat andere organen bij voegen.
En zo ja dan welke? Ik heb als het goed is ook nog hart, tong en nier van het rund liggen.
En welke combinatie is per week aan te raden, of maakt dat niet zoveel uit