Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door anita1963
#2973627
Wat te doen bij een lage schildklier waarde T4 (9) en een normale TSH waarde??Zoals ik het begrijp is dus niet de schildkier zelf de oorzaak maar iets anders,hoe kom je daarachter en gewoon schildklier tabletjes geven??
Wie heeft hier ervaring mee of weet er iets meer over,het is een gecastreerde teef van 10 jaar.
Door charmed
#2973832
Toch even bij een endocrinoloog (specialist in o.a. schildklier) aan de bel trekken? Of dat je da even contact daar mee opneemt, wat te doen in dit geval.
Door Annett
#2973875
Schildklierwaardes zijn erg ingewikkeld hoe en wat, er bestaat een heel goed (Engels) boek 'The canine thyroid epidemic' van W. Jean Dodds, DVM & Diana R. Laverdure. Redelijk taai om door te komen maar zeer informatief.
Maar zeker naar een veterinair endocrinoloog of een internist die zich gespecialiseert in schildklierproblematiek c.q. endocrinologie, Dr Mandigers in de Wagenrenk bijvoorbeeld.
Door yazzie
#2974102
Ik weet dat drs. Kooistra in Utrecht, endocrinoloog, zeer goed bereikbaar is en elke maandagmiddag tussen 13.30 en 14.30 uur sowieso telefonisch spreekuur heeft (ook voor niet-patiënten). Binnenkort (vanwege prednisongebruik moet ik nu wachten totdat dit bloedwaarden niet meer kan beïnvloeden) wordt mijn hond ook getest op T-4 en TSH. Ik heb afgelopen maandag ook met hem gebeld (ik loop gewoon bij eigen dierenarts) voor meer informatie. Hij heeft al aangegeven dat ik hem mag terugbellen met de uitslagen zodat hij dit kan beoordelen. Het doseren van medicatie schijnt inderdaad zeer nauw te komen. Je moet ook met enige regelmaat terug voor bloedprikken om te zien of dosering juist is voor jouw hond. Telefoonnummer 030 253 1684. Als je erg omhoog zit, zou ik vandaag gewoon bellen en hem te pakken zien te krijgen

Drs. Kooistra is ook ontwikkelaar van de test voor hypofysaire dwerggroei na jarenlang onderzoek.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door