Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door Martine-Tom
#2962448
Het blijft bijzonder. Hier in de buurt woont een schot, meiske van nu 2 jaar oud, toen ze nog geen jaar was werd ze ziek, ze kreeg toen kvv met een handje brokjes, na heel wat gedokter tot specialisten aan toe de conclusie dat het een voedselallergie was dus gestopt met de brokjes, granensnoepjes en over op een kvv zonder toevoegingen met een diersoort die ze nog nooit had gehad...en ze werd alleen maar zieker.

Symptomen waren dat ze echt niks meer wilde, overal jeuk had (grote gele plekken met schilfers over haar hele lijf die jeukten als de ziekte) haar vacht viel uit, ze werd heel sago van de jeuk...het was echt zielig. Kvv hielp niet dus zelf samen gaan stellen...na 3 maanden, jeuk bleef, nog strenger elimineren...jeuk bleef, hond werd echt alleen maar zieker, het kwam dwars door de hoogste dosering prednison heen.
De hond had zoveel jeuk, was zo ziek, ze hadden elke specialist denkbaar al gehad toen ze ergens iets las over een zelf samen te stellen vegetarisch dieet. Daarmee begonnen en langzaam aan knapte de hond op, in de tussentijd waren ook alle bloeduitslagen binnen, elke allergeen die te testen is kwam eruit als probleem, van grassen, vlooien tot alle vleessoorten die te testen zijn, werkelijk waar alles...

De hond staat nu anderhalf jaar op dit dieet en doet het zoooo goed, ze krijgt nog een halfje pred per week, word elke week gewassen met speciale medicinale shampoo en mag absoluut niks van granen oid krijgen, ze eet echt 100% vegetarisch.
Het is best mooi om te volgen hoe ze het doet, zelfs de ontlasting is super!

Ze eet een mengsel van tofu, groente, ik geloof aardappel en wat supplementen. Als snackjes eet ze nu gedroogde appel, gedroogde wortel ed.

Hier hield het niet op, ze hebben de bank de deur uit gedaan (stof) en vervangen voor leer, alle stoffen manden de deur uit, alle lekkere kleedjes, de vloerbedekking vervangen voor laminaat, ze wassen met neutral en hebben zelfs speciaal schoonmaakmiddel omdat ze op de parfum reageerd.
Echt, zo ernstig heb ik nog nooit een allergie hond gezien, maar deze mensen gaan er 100% voor en nu ze eenmaal gewend zijn heeft de hond, en de baasjes een heel normaal leven.

Of ze 20 kan worden op dit dieet...echt geen idee, dat gaan we vanzelf zien, maar ze stond op de lijst voor euthenasie omdat het echt niet meer leefbaar was, dus dat ze nu al zolang leeft is een kadootje. De fokker is op de hoogte, heeft alle lijnen uitgespit, alle nestbroers en zussen zijn getest op allergie, evenals alle halfjes...daar kwam niet veel bijzonders uit. Papa en mama zijn veiligheidshalve wel uit de fok gehaald.

Ze hebben ooit een vegetarische brok getest maar zelfs dat ging fout, dus nu blijft ze gewoon koken voor de hond en is blij met elke dag dat het prima gaat  :)

Ik vind het bijzonder, enerzijds dat een hond zoooo allergisch kan zijn, de baasjes die er alles aan doen, en anderzijds toch ook leuk om een puur vega hondje op te zien groeien  :)
Door kakocavi
#2962495
Wauw, wat lastig maar wat fijn ook dat er nu een goed dieet mogelijk blijkt te zijn voor het beestje. Eet hij veganistisch, dus ook geen ei of zuivel? Met tofu als eiwitbron is dat in principe wel te doen lijkt me.
Door M@rina
#2962505
Op het cockerforum is ook een hond die allergisch is voor dierlijke eiwitten, grassen, mijt en nog veel meer. Zelfs het zelf koken zoals jij beschrijft maakte niet dat de klachten helemaal weg gingen. Uiteindelijk geven ze brokjes van de lidl samen mer een dagelijkse dosis prednison en een wekelijkse wasbeurt doet hij het aardig
Het komt dus wel vaker voor ???
Door Martine-Tom
#2962508
kakocavi schreef: Wauw, wat lastig maar wat fijn ook dat er nu een goed dieet mogelijk blijkt te zijn voor het beestje. Eet hij veganistisch, dus ook geen ei of zuivel? Met tofu als eiwitbron is dat in principe wel te doen lijkt me.
Klopt, ook ei en melk zijn uit den boze. Zelfs het preparaat wat ze krijgt is zonder eiwitten, in elk geval zonder dierlijke eiwitten.
Door Martine-Tom
#2962509
M@rina schreef: Op het cockerforum is ook een hond die allergisch is voor dierlijke eiwitten, grassen, mijt en nog veel meer. Zelfs het zelf koken zoals jij beschrijft maakte niet dat de klachten helemaal weg gingen. Uiteindelijk geven ze brokjes van de lidl samen mer een dagelijkse dosis prednison en een wekelijkse wasbeurt doet hij het aardig
Het komt dus wel vaker voor ???
Bij deze hond zijn ook niet alle klachten weg, vandaag nog gezien dat ze nog mini plekjes op dr huid heeft, en als ze door gras loopt oid (ook niet altijd te vermijden) moet ze nagekeken worden, geborsteld of gewassen anders levert ook dat klachten op.
Het is verre van over hoor maar ze heeft nu gewoon een hondwaardig bestaan en dat wilden ze ook, een hond die je alleen maar in eigen tuin uit kan laten vonden ze geen leven dus ze lopen er nu gewoon mee (wel de ergste plekken vermijdend) gaan ook gewoon naar het strand ed, indien nodig krijgt ze een extra half pred pilletje en op die manier is het te beheersen tot iets wat mens en hondwaardig is.

In dit geval is het echt fijn dat het een rashond is met verantwoorde fokkers, ze zijn zich echt rot geschrokken en doen er alles aan om te voorkomen dat het nog een keer gebeurd, dus ook in dat opzicht mooi om te volgen, en dus ook om te zien dat het echt een foutje van moeder natuur is geweet omdat geen van de zussen/broers of ouders klachten heeft of positief is getest op welke allergeen dan ook (op die ene granen allergie na dan).
Door kakocavi
#2963568
beginnertje schreef: De oudste hond ooit (volgens het Guinness Book of Records) was een border collie, en ook vegetarisch.
Wat ik er zo over kan vinden at die rijst, linzen en biologische groenten, en is 27 jaar geworden.


http://www.peta.org/living/companion-animals/vegetarian-cats-dogs/
Het is dan ook helemaal niet verkeerd om honden lekker wat groente te geven. Wel een home made menu, zo te zien.
Door Lizzy
#2963756
De hond van een vage kennis van me (een Husky), 15 jaar geworden op vegetarisch eten. Tja, soms heb je geen andere keus en dan is het mooi als je je hond op deze manier toch een mooi leven kunt geven!
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door