Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door Iris-Iris
#2958378
Hallo,

Ons hondje heeft helaas epilepsie en krijgt hiervoor fenoberbital. Helaas met bijwerkingen, sloom ( slaapt heel veel), ataxie, en veel honger (het is altijd al een roofdier!)
Nu sprak ik iemand uit de buurt en die vertelde dat rundvlees ook een trigger kan zijn voor epileptische aanvallen.

Heeft iemand ervaring mee?

Groetjes Iris
Door Lizzy
#2958532
Rundvlees is an sich geen trigger voor epilepsie, in de zin dat honden epilepsie krijgen van het eten van rundvlees. Maar dat wil niet zeggen dat er iets in de voeding kan zitten (of omgeving) dat de aanvallen kunnen triggeren. Dat is vaak een heel gepuzzel en vaak kom je er nooit achter. Maar je kunt het, net wat Angelique al schrijft, 3 maanden niet geven, kijken wat er gebeurd.
Door smulpaap
#2958548
Voer je je hondje Barf of kvv ?
In vele merken kvv zit rund en dan hangt het er vanaf welk merk kvv dat is , en dan doel ik op de kwaliteit
En je kan er idd achter komen als je even geen rund geeft
Door charmed
#2958667
Het zijn de magen van de koe als die er in verwerkt zijn, dan kan het zijn dat er granen in achterblijven. Dit omdat koeien toch ook vaak graanblokken te eten krijgen.
Door Iris-Iris
#2958921
Bedankt voor de antwoorden. Ze heeft geen aanval meer gehad sinds de pillen. Dus of je er dan zo achter komt... dat is idd de vraag.

Ze krijgt kvv en eet wat barf mee, krijgt ook runderpens. Zou ik die evt. kunnen vervangen door lamspens?
Door Bosliefje
#2958926
Mijn hondje kreeg altijd aanvallen na het eten van kippenvlees.
Ze is uiteindelijk 16 geworden zonder medicijnen, moet wel zeggen dat ze 5 jaar was toen ik haar eerste aanval zag. Ze had dus waarschijnlijk secondaire epilepsie.

De dierenarts vertelde me toen ook dat kip geen aanleiding kon zijn, hoewel dat uit mijn dagboek toch erg aannemelijk leek. Uiteindelijk ben ik in Oisterwijk terecht gekomen bij de specialist en die vertelde dat het eventueel wel zou kunnen en dat er bij mensen onderzoek naar aanvallen en het eten van bepaalde eiwitten gedaan werd. Dus toen ging bij mij de kip in de ban en nog steeds voer ik maar heel weinig kip aan mijn honden.
Laatst gewijzigd door Bosliefje op ma 14 jul 2014, 23:06, 1 keer totaal gewijzigd.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door