Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Door renate1985
#2957009
Vandaag is in het ziekenhuis vast gesteld dat ik hypermobiel ben. Wanneer ik op mijn zij lig 's nachts schiet de schouder, waar ik dan op lig, uit de kom. Ook heb ik vaak last/pijn aan mijn rug en schouders.

De honden liepen al met een halti want 1 harde ruk en mijn schouders en rug zijn ontwricht.

Veel dingen vallen nu wel op hun plek. Volgende week moet ik starten met fysiotherapie om de spieren te verstevigen om luxaties zoveel mogelijk te beperken. Nou hopen dat het gaat helpen anders moet ik weer terug naar het ziekenhuis.

Zijn er hier meer mensen die hypermobiel zijn? Zo ja wat doen jullie om met de pijn om te gaan?
Door Skyline
#2957054
Mijn vriendin Is hypermobiel
Maar niet zo ernstig als jou

Geregeld naar de fysio
Verder doet ze er vrij weinig mee
Gebruikersavatar
Door Charlie Angel
#2957103
Ik ben ook hypermobiel.
Ik zorg vooral dat mijn spieren stevig blijven en doe ook regelmatig aan yoga.
Het blijft altijd opletten met bepaalde bewegingen.
Pijnstilling slikte ik niet, nu wel, maar dat komt omdat mijn linkerknie ook helemaal versleten is. Ze zeggen dat dat niet door het hypermobiel zijn komt, maar helemaal zeker weet je dat natuurlijk nooit.
Door renate1985
#2957109
Pijnstillers slik ik ook niet. Doe ik expres niet omdat ik anders bang ben te gaan forceren.
Helpt yoga goed?
Voor het versterken van de spieren moet ik naar fysio.
Ik heb wel snel vocht tussen mijn gewrichten zitten maar dat komt denk ik omdat ik normaal gewoon doorga en dat moet ik toch afleren.

Dank je wel voor je ervaring hiermee. Beter zal het nooit worden maar moet er wel mee leren omgaan en dat zal, vooral in het begin, lastig worden.
Gebruikersavatar
Door Charlie Angel
#2957113
renate1985 schreef: Pijnstillers slik ik ook niet. Doe ik expres niet omdat ik anders bang ben te gaan forceren.
Helpt yoga goed?
Voor het versterken van de spieren moet ik naar fysio.
Ik heb wel snel vocht tussen mijn gewrichten zitten maar dat komt denk ik omdat ik normaal gewoon doorga en dat moet ik toch afleren.

Dank je wel voor je ervaring hiermee. Beter zal het nooit worden maar moet er wel mee leren omgaan en dat zal, vooral in het begin, lastig worden.
Bij mij helpt yoga goed, ik heb ook rug en nekklachten door een aanrijding en zo houd ik de boel soepel en train ik mijn spieren daaromheen goed.
Ook leert het je grenzen te voelen.

En ja, het is moeilijk binnen je grenzen te blijven, ik maak die fout ook nog steeds.
Maar op een gegeven moment, wordt je gewoon keihard teruggefloten. Dat laatste heb ik door omstandigheden ook genegeerd en op een gegeven moment kan je dan gewoon niet meer. Dus probeer jezelf toch goed in acht te nemen, je moet nog een hele tijd langer mee.
Laatst gewijzigd door Charlie Angel op vr 11 jul 2014, 22:24, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Door Pauline
#2957121
Ik ben ook hypermobiel en slik meloxicam als ik daardoor weer eens teveel aanhechtingsklachten krijg. Mijn hypermobiliteit is ook de oorzaak van mijn hielspoorachtige klachten. Het is geen hielspoor, maar een aanhechtingsprobleem van de peesplaat van mijn voet. Doordat mijn bindweefsel te rekbaar is (aangeboren afwijking) komt er teveel kracht op mijn pezen te staan en dat geeft razendsnel problemen.

Er is jarenlang geprobeerd d.m.v. training mijn spieren sterker (korter) te maken, maar helaas is mijn lichaam in staat om na 1x trainen al een ontstekingsreactie te geven dus dat heb ik op moeten geven. Wandelen gaat probleemloos, mits ik mijn steunzolen draag en mezelf een klein beetje in acht neem. Mijn droom om de Vierdaagse ooit te lopen heb ik begraven, want dat gaat hem niet worden. Maar elke dag 10-15 km is geen probleem. Ik heb vooral veel klachten in mijn nek, schouders en armen.
Door renate1985
#2957209
Dank jullie voor jullie ervaringen en omgang hiermee.

Toen ik bij de post werkte heb ik heel veel problemen met mijn lichaam gehad, nu weet ik dus waarom.
Altijd rug, nek, schouder en knie klachten. 1x gevallen met postbezorgen en mijn schouder was gelijk uit de kom.
Ik moest 3x per week naar de fysio om alles steeds op zijn plek te zetten want mijn wervels waren steeds uit zijn fatsoen.

Lange wandelingen gaat goed. Soms tijdens het lopen wel ineens last van mijn knieën maar als ik dan doorloop gaat dat weer beter. Een rugzak met drinken kan ik niet op mijn rug hebben. Ik krijg dan ontzettend last van mijn schouders.

Vanacht veel last gehad en nu ook nog. Ze zijn zo bezig geweest dat heel mijn rug en armen beurs voelen pfff.
Op dit moment ook totaal geen kracht in mijn handen.

Nogmaals heel erg bedankt allemaal.
Nu weet ik waar die pijn al die tijd vandaan komt, nu nog het om leren gaan hiermee en erna leren te luisteren.
Gebruikersavatar
Door Ashena
#2957221
Ik heb ook net de diagnose hypermobiel gehad.  Ook bij mij vallen nu veel puzzelstukjes op hun plek.  Ik ben ondertussen  doorverwezen naar een klinisch genetica specialist voor onderzoek naar hms/EDS.  Zit te wachten op een uitnodiging.
Gebruikersavatar
Door Fenixjuh
#2957228
Ik had op mijn opleiding een meisje dat hypermobiel was.. Zij kon gewoon met haar pen zitten spelen en dan schoot haar vinger uit de kom.. Knieën (wat volgens fysio's niet kon), polsen en schouders lagen ook regelmatig verkeerd. Zij heeft allebei haar schouders vast laten zetten omdat het gewoon niet meer kon..
Zij had heel veel moeite en heeft ook een therapie gevolgd om om te gaan met haar 'handicap'. Als zij iets niet wilde, wilde ze iets niet. En als haar knie dan uit de kom schoot op het verkeerde moment, werd ze boos en liep verder om vervolgens flauw te vallen van de pijn (die ze niet erkende). Na het vastzetten van haar schouders en die therapie gaat het veeeeeel beter.
Door Martine-Tom
#2957236
Ik heb HMS de diagnose kwam toen ik 17 was en een ongeluk kreeg waar ik heel slecht van herstelde (linker knie aan gort door een valpartij, door het lopen met krukken kreeg ik een slijmbeursontsteking in beide schouders, omdat ik daardoor een foute loophouding kreeg kreeg ik een hernia, door die pijn kreeg ik een krampachtige houding en daardoor weer last van mijn heupen en enkels....het hield gewoon niet op) is de fysio verder gaan kijken en toen bleek dus dat ik op elk gewricht hypermobiel ben. De last die ik ervaar varieert, toen ik als kassiere werkte waren het vooral mijn schouders en ellebogen die opspeelden, bij de post vooral mijn rug en heupen, als beeldschermwerker mijn vingers, polsen en nek, en toen ik in de thuiszorg werkte was het eigenlijk alles, maar vooral hernia;s die heel veel klachten gaven.

Ik heb een poos een scheve rug gehad door het luxeren van een wervel, mijn nekspieren en schouderspieren zijn chronisch onstoken en mijn kaak luxeert zeer regelmatig.
Als ik naar een concert ga zijn mijn handen blauw van het klappen en heb ik last van ontstoken spieren daarna. Gelukkig kan ik het redden zonder pijn medicatie, maar ik zit wel aan de max van pijn die dragelijk is. Fietsen is iets wat ik eigenlijk ook niet kan, kleine stukjes gaat goed maar langer dan een kwartier geeft teveel klachten, lopen heb ik vrijwel geen last van dus ik doe alles maar lopend.
Door renate1985
#2958729
2 dagen flinke ontstekingspijnen gehad maar nu gaat het wat beter gelukkig.
Vanmorgen bij de fysio geweest en moet nu 3x per week komen om oefeningen te doen.
Na een paar weken word gekeken of dit het gewenste effect heeft.

Bij mijn zus hebben ze ook 1 schouder geopereerd alleen de pezen hebben ze te ver ingekort met als gevolg dat ze een frosen schoulder heeft. Zolang ik, buiten de nachten en bij overbelasting, geen last heb laat ik me niet opereren.

Oef ik zie dat bij sommige van jullie het nog heftiger is  :(
Vond dit al pijnlijk maar als ik zie het bij sommige van jullie is kan ik hiermee in mijn handen knijpen.
 Terug naar “Bar-plaats”

Barfplaats wordt gesponsord door