Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

#2954512
Alleen Juultje zoekt nog een nieuw baasje, nu heeft iemand zich gemeld, maar wil geen versvoer geven. Hoe ver moet ik gaan nu, ik twijfel, morgen wordt ze 10 weken. Liever wil ik gewoon dat ze op versvoer blijft.
Er komt wel weer iemand voor Juultje die wel vers geeft, zegt mijn wederhelft. Ze socialiseert gewoon met onze pup mee, dus dat is geen probleem.
Wat zouden jullie doen?
Gr. Ingrid
#2954520
Het is jouw keuze om de hond daar te plaatsen waar jij denkt dat pup goed tot zijn recht komt. Ik snap dat je liever hebt dat er vers gegeven wordt, maar liefde, aandacht, training, geborgenheid.. het zegt ook heel veel.
Ik, als niet fokker ;-) zou dat toch meenemen in je overweging; maak er een totaalplaatje van.

(En probeer om in ieder geval kvv aan te raden?)

Suzanne
#2954556
Ik heb al uitgelegd over de voordelen van vers. Maar ze wil gewoon niet, zit maar over die Hill's brokjes te zeuren. Ik heb er moeite mee ja, heb alles gedaan om deze pups zo goed mogelijk op te voeden, en dan krijgt ze een bak brokken voorgeschoteld. Het is een soort anti climax voor mij. Al zou je het maar proberen, maar nee. Ik ga deze afspraak denk ik afzeggen, want ja, kijken is meenemen, en dan is ze niet meer van mij :(.
#2954559
Nou, ik krijg daar geen lekker warm gevoel van, als jij schrijft "Maar ze wil gewoon niet, zit maar over die Hill's brokjes te zeuren". Ik bedoel het in die zin, het lijkt erop alsof het sowieso niet zo klikt. Stel dat alles super goed zou voelen en er een klik zou zijn en jij het gevoel zou hebben dat pup nergens beter zit als bij haar, maar zij alleen geen vers zou willen voeren, dan zou jij misschien niet zo het gevoel hebben gehad dat 'ze zit te zeuren'. Ik heb dus eigenlijk het gevoel dat er meer aan de hand is.... Dat de klik ontbreekt. Dus ik zou zeggen "bij twijfel niet doen".
#2954561
Bij twijfel zeker niet doen, jij bent al weken bezig met de pup en doet er alles aan om deze een goede toekomst te geven.
Brok zegt niet dat ze het minder goed krijgen, maar jij moet er een goed gevoel over hebben. Anders krijg je er spijt van.

Waarom is kijken meenemen?
Je kan van tevoren zeggen dat je er allebei minimaal een dag over nadenkt. Zou nooit een pup gelijk meegeven, ook al zouden ze wel vers willen voeren
#2954593
Ik ga met Liz mee, ik proef sowieso een hoog béh-geboel en dat zou echt niet overgaan als ze straks ineens zou zeggen....goed dan probeer ik het wel. Je zouder waarschijnlijk niet eens geloven en dat is in de meeste gevallen niet eens onterecht op dit vlak. Brokken zijn niet leuk, maar als je dan het idee hebt dat je wereldmensen voor je pup voor je hebt zitten dan is daar overheen te komen en dat gebeurd niet als je al een béhgevoel hebt. Dus ik ga met je wederhelft mee en zou de mevrouw niet eens laten komen om te kijken.

Never underestimate dat béhgevoel.....aka that tummy belt feeling.
#2954817
vagebond schreef: Ik heb al uitgelegd over de voordelen van vers. Maar ze wil gewoon niet, zit maar over die Hill's brokjes te zeuren. Ik heb er moeite mee ja, heb alles gedaan om deze pups zo goed mogelijk op te voeden, en dan krijgt ze een bak brokken voorgeschoteld. Het is een soort anti climax voor mij. Al zou je het maar proberen, maar nee. Ik ga deze afspraak denk ik afzeggen, want ja, kijken is meenemen, en dan is ze niet meer van mij :(.
Dan moet je het niet doen. Een goede brok ok maar hills nee dan is echt al je werk voor niks geweest..
#2955256
Juultje gaat naar een geweldig adres, staat ook open voor vers voer, ben blij voor Juultje. Alle puppies naar super baasjes, maar het viel dit keer niet mee, moet ik eerlijk zeggen. Volg je gevoel, we hebben dat altijd gedaan en nu ook gelukkig.
Gr. Ingrid
#2956584
Ja, ik ben er blij mee. alle andere pupkopers gaan ook versvoeren. Een pupkoper gaf zijn teckel al kkv. Ik moet eerlijk zeggen dat ik bij de advertenties op de teckelsite meerdere keren zag staan dat de pups versgevoerd werden.
Gr. Ingrid
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door