Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door aalsmeer
#2949204
Hallo,

Ik heb ff een vraag....
Het zit namelijk zo.
Er is iemand die ik ken die heeft een hond en die heeft vreeslijk huidproblemen.
Die heft net een olifante huid.
Inmiddels zit hij op carnibest hooguit twee weken.
Alleen is me vraag.....
Hoelang kan het duren eer de jeuk wat minder word en je gaat merken dat er vooruitgang in zit?
Hij poept nog wel veel....meen 3 x daags en best een hoop.
Maar wie o wie kan me helpen ...
wat kan je smeren tegen de jeuk?
Dierenarts had al gezegt dat er pretnison aan te pas moet komen...
Ik hoor graag
Door Suzanne
#2949206
aalsmeer schreef: Hallo,

Ik heb ff een vraag....
Het zit namelijk zo.
Er is iemand die ik ken die heeft een hond en die heeft vreeslijk huidproblemen.
Die heft net een olifante huid.
Inmiddels zit hij op carnibest hooguit twee weken.
Alleen is me vraag.....
Hoelang kan het duren eer de jeuk wat minder word en je gaat merken dat er vooruitgang in zit?
Hij poept nog wel veel....meen 3 x daags en best een hoop.
Maar wie o wie kan me helpen ...
wat kan je smeren tegen de jeuk?
Dierenarts had al gezegt dat er pretnison aan te pas moet komen...
Ik hoor graag
Met dit soort heftige klachten ging ik gisteren nog naar een DA of specialist.
Als je het hebt over olifantenhuid... zou het zomaar iets heel anders kunnen zijn dan "brokken eten in plaats van vers"... En dat vind ik te serieus om te negeren.
Om er zomaar wat op te gaan smeren lijkt me niet handig... eerst weten wat het is lijkt me.

Dus, mijn advies: morgenvroeg naar de DA en een doorverwijzing vragen en zorgen dat je daar dus ook op korte termijn terecht kunt.

Suzanne
Door aalsmeer
#2949207
hoi suzanne,

Ja dat was ook al wel de bedoeling ;).
de hond is niet van mij en dacht ga is ff vragen of er iets is wat verlicht.
Maar negeren het zeker niet  ;).
Maar dacht met vers en miss ander middelen dat je wel helpt een stukkie te verlichten :D...
Gebruikersavatar
Door Hope
#2949225
In de regen wandelen verlichtte hier de jeuk. Ik was echt tot mijn onderbroek nat maar de hond was dan eindelijk een paar uur jeukvrij.
Gebruikersavatar
Door Radja
#2949267
Ben het helemaal met Suzanne eens,maar wat bij Radja heel goed hielp,was zwemmen in zee,tijdens vakanties in Spanje was ze ook altijd jeuk vrij,ook toen ze nog brokken at! Dus wij deden haar ook zo nu en dan 20 minuten in een dodezeezoutbad!

Maar zou zeker eerst naar de dierenarts gaan en onderzoeken waar het vandaan komt en misschien is een prednisonprik wel ff nodig,alleen al om de jeuk te doorbreken.
Door smulpaap
#2949322
Ik ben het met mijn voorgangers eens . Jeuk is iets verschrikkelijks voor een hond . En een Pred prik niet altijd fijn . Maar om die vreselijke jeuk even te doorbreken wel (denk ik )
Verder kunnen plekken die zo kapot gekrabt zijn ook zorgen voor ontstekingen . En honden gaan door met krabben . Wat logisch is
Dus ja , ik zou ook even naar de d.a gaan . En dan zie je later wel verder wat te doen qua voeding en verdere behandeling
Door Parelridder
#2949338
Ik weet dat er een ziekte is waarbij de huid helemaal dik en droog wordt, barsten er in tot bloedens toe. Ik ken dat alleen op de voetjes. Er was een flatcoated die dit had en er jaren me door liep, met allerhande middeltjes die niet of nauwelijks hielpen. Véle artsen en alternatieve genezers verder belandde de eigenaar bij de dermatoloog. Die herkende het onmiddellijk, het bleek een aandoening die bij andere rassen veel vaker gezien wordt (ik meen o.a. bij de labrador) en daar was dus een succesvolle behandeling voor! Kan goed zijn dat het een prednisonachtig smeersel was overigens, maar als je de voeten zag waarop dat beesie zich moest zien voort te bewegen - AUW - en je zag hoe enorm ze opknapte, eindelijk... Dan maakt het niets meer uit dat het een middel is wat je liever niet nodig zou hebben, eindelijk had ze een leven!!
Dus ik zou zeker niet te lang 'dokteren', maar als huismiddeltjes niet of onvoldeonde succes bieden, naar de huidspecialist! Wie weet hoe simpel het dan verholpen blijkt te zijn...
Door keetje
#2949363
Prednison kan de jeuk misschien vaak verminderen maar in het geval van Luna verergerde de toestand juist. Prednison legt de afweer lam, waardoor de jeuk weg is maar de afweer ook. Soms met alle gevolgen van dien. :(
Diepe afkrabsels laten maken en controleren op ongedierte zou nu het eerste zijn wat ik bij deze hond liet doen.
Gebruikersavatar
Door Radja
#2949376
Ik zeg niet dat prednison het middel is wat helpt,in tegendeel,het is,sowieso bij jeuk,een symptoom bestrijder, maar soms kan je niet anders,al is het alleen maar om de hond wat rust te geven,jeuk,maar ook het krabben en bijten koste zoveel energie. Maar ook om een vizieuse cirkel te doorbreken. Jeuk,krabben/bijten, wondjes,jeuk. Maar ik ben het er helemaal mee eens dat prednison iets is wat het afweersysteem helemaal om zeep helpt en dat het absoluut niet altijd werkt.
Door Lil
#2949399
Radja schreef: Ik zeg niet dat prednison het middel is wat helpt,in tegendeel,het is,sowieso bij jeuk,een symptoom bestrijder, maar soms kan je niet anders,al is het alleen maar om de hond wat rust te geven,jeuk,maar ook het krabben en bijten koste zoveel energie. Maar ook om een vizieuse cirkel te doorbreken. Jeuk,krabben/bijten, wondjes,jeuk. Maar ik ben het er helemaal mee eens dat prednison iets is wat het afweersysteem helemaal om zeep helpt en dat het absoluut niet altijd werkt.
Eens!

Ik smeerde ook soms zalf met cortison. Dat maakte een wereld van verschil voor die hond. 24/7 jeuk is onmenselijk. Als niets hielp gingen de minder gezonde middelen erin. Mijn hond werd af en tot letterlijk hysterisch  van de jeuk.
Door keetje
#2949403
Wij dachten ook Luna rust te geven, als uiterst redmiddel. En de volgende dag was het 1 grote hoop ellende. Rust heeft ze er geen seconde van gehad. In tegendeel, haar huid reageerde als een idioot. Overal begonnen er bloedende plekken te komen. En we zijn er ook nog een aardige tijd mee bezig geweest om dat weer te herstellen. Maargoed, voor veel honden is het inderdaad rust en dat kan dan de circel onderbreken. Maar Pred. is dus niet altijd het (tijdelijke) redmiddel.  ;)
Door Fido
#2951596
Met 10 dagen MOET er al een verbetering zijn (dus vermindering in jeuk). Zo niet dan is niet de juiste therapie ingesteld.

Een enorme verbetering van de huid en terugkeer van de beharing met een paar maanden.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door