Ligt er aan wat ik nog in de vriezer heb/tegenkom in de winkel
Sucadebiefstuk is wat mij betreft het best bewaarde geheim: zo'n sudderlap die je als biefstuk kunt eten
(let erop dat het vlees een beetje doorregen is).Met alleen een beetje peper en zout, mmmm!
Kip marineren we zelf: hatsieklatsiemarinade van ketjap, verse gember, knoflook, wat pittigs, kneepje citroen, scheutje sesamolie, wat citroengraspoeder en wat je er nog lekker bij vindt en dan indirect een uurtje, intussen insmeren met de bewaarde marinade zodat ze lekker kleverig worden.
Meer werk maar heel erg lekker: saté van schouderkarbonade (of kipdijfilet) ~ zoals de Indo's het doen
met eigengemaakte pindasaus.
Hele kip : ingesmeerd met olijfolie, knoflook, (Provencaalse of Italiaanse) kruiden, peper en zout, indirect 2 uurtjes.
Dunne lapjes biologische varkensnek, met gyrosrub, als het gaar is in kleine reepjes snijden, in pitabroodjes met tzaziki erop.
Hier
http://www.bbq-nl.com/ vind je hele lekkere recepten!
We hebben er altijd salade Sherazade bij: blokjes komkommer en tomaat, met fijngesneden ui, kneep citroen (naar smaak), zout, evt. nog een scheutje olijfolie, fijngehakte peterselie.
Soms maken we Twice Baked Potatoes (
http://www.bbq-nl.com/2009/08/twice-baked-potatoes.html) Kun je ook op de bbq maken
Of deze
http://thepioneerwoman.com/cooking/2008/06/crash-hot-potatoes/
Groentes hebben we ook geprobeerd, was nog niet zo'n succes tot nu toe, behalve de mais...plakken courgette of aubergine drogen nog wel es uit.
Of gewoon stokbrood, om de vleessappen op te kunnen dippen...met of zonder kruidenboter.