Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid van de kat. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderators: koekje, pearlsofpassion

#2932945
Vandaag met Tom naar de dierenarts geweest. Het is onduidelijk hoe oud hii is. Laatste weken ging onze schrok-op steeds slechter eten.  Moest 1 voor 1 zijn diersoorten niet meer, liet dingen staat terwijl het een echte kliko is die alles lust. Zelfs pens vindt ie lekker. Ben hem op gegeven moment tijdelijk brok gaan geven omdat hij toch moest eten. At ie eerst goed van, later minder. Inmiddels wil ie zelfs geen blik (graanvrij) meer. Hij werd laatste week ook sloom. Weet dat aan enting 2 weken geleden (moet voor pension), heb toen ook aangegeven dat hij slecht at maar verder was er niets aan hem te merken en uit onderzoek bleek ook niets raars.  Sinds gisteren eet hij niets, drinkt wel, vanmorgen overgegeven. Vanmiddag weer heen, omdat e.e.a. onduidelijk bleef bloedonderzoek gedaan.  Ureum iets te hoog, kon ook komen door het niet eten.  Erger was het verhoogd calcium in zijn bloed, dat zou erop wijzen dat er ws iets kwaadaardigs in zijn lijfje zit.  Om vals-positieve uitslag uit te sluiten volgende week nogmaals calcium prikken. Hij heeft een opwekkend middeltje gekregen via injectie om te kijken of ie daar wat eetlust van krijgt.  Zojuist 3 hapjes blikvoer gegeten en weer i zijn lievelingsstoel gekropen. Dit voelt niet goed, dierenarts was ook erg somber. Als hij inderdaad kwaadaardige tumoren heeft is er niets aan te doen en zal hij op zeer korte termijn overlijden. We willen hem een lijdensweg besparen maar dit is zo K*T. Kinderen zijn nu al helemaal van de kaart, dit komt niet goed vrees ik  :'(
#2933729
Graanvrij blik gehaald, daar eet ie nu mondjesmaat wat van. Vers moet ie niks van hebben (zelfs geen eend of vis) en er moet toch wat in, zo krijgt ie ook wat vocht.  Even buiten in het zonnetje geweest en daarna ligt ie uitgeteld op zijn stoel. Hij doet eigenlijk helemaal niks, ligt onder een dekentje en vindt dat wel best.  Dit is niet onze Tom die we gewend zijn...... we moeten nu afwachten tot volgende week voor opnieuw bloedonderzoek om vals positieve uitslag uit te sluiten. Intussen kunnen we eigenlijk niks voor hem doen dan zorgen dat ie wat eten en vocht binnenkrijgt. Wat hij dan eet is op dit moment volkomen onbelangrijk, zijn gedrag van de laatste maanden / weken  in combinatie met de test van afgelopen woensdag zegt eigenlijk al genoeg maar we proberen nog een klein sprankje hoop te houden.
#2935294
Vanmiddag weer naar de DA, meneer knapt mij niet genoeg op van de prednisoninjectie van vorige week. Behalve dat hij er veel van is gaan drinken, nauwelijks effect. Hij hangt in een stoel en doet helemaal niks, eet niet, speelt niet, slaapt niet en draait zich af en toe een keer stijfjes om op zijn andere zij. 
Nu bij een van de andere DA's van de praktijk. Deze denkt heel anders over de zaak dan zijn collega en denkt niet direct aan kwaadaardige toestanden, we hebben dus weer een klein sprankje hoop. Tom is nu opgenomen om te zorgen dat hij eten binnenkrijgt, hem te observeren en woensdag wordt hij opnieuw geprikt om te kijken of het calcium daalt.
Duimen maar......
#2935720
Vanmiddag even gebeld met de kliniek :kitty: hij eet zelfstandig èn alles wat ze hem geven !!!! ( oké het is natuurlijk wel paté uit blik en brokjes in saus, maar er komt wat in)  en hij is vrolijk. Zou de DA dan toch voor de 3e (!) keer zijn leven kunnen redden.....
Hij blijft in de kliniek tot morgenmiddag. Morgen opnieuw bloedprikken, duimen dat de uitslag beter is dan afgelopen week.
Het blijft wel spannend tot bloed-uitslag er is en het huis is het huis niet zonder onze grappige, lieve, leuke Tom-3-poot.  Hij gaat in elk geval morgenmiddag mee naar huis als hij zich zo goed voelt als vandaag ! Duimen please voor een goede uitslag.......
 Terug naar “Vragen en Problemen gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door