Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Gebruikersavatar
Door Kaela
#2933694
Ik heb al eens eerder een vraag gesteld over het tandenpoetsen en hier komt er weer een!

Oscar laat zijn tanden nu heel prima poetsen. In die zin, hij is reuze braaf en ik kan poetsen, porren, aan zijn lippen trekken en alles wat ik wil. Dus wat dat betreft gaat het top.
Maar, zodra ik begin te poetsen, begint hij reuze fanatiek de tandpasta op te likken. En dan kom ik amper nog ergens bij. En met zo'n stom vinger borsteltje, moet je toch echt even goed heen en weer kunnen bewegen, wil het nut hebben.

Nu zat ik te denken, zou een elektrische tandenborstel kunnen? Dan hoef je maar heel eventjes per tand en dan is het (net als bij mensen) veel beter gepoetst dan met een handtandenborstel. Zou ik wel weer moeten trainen, maar dat zie ik wel lukken. Maar of het slim is een elektrisch apparaat in zijn bek te steken, daar twijfel ik dan weer over. Is het een heel gek idee? Of heeft iemand een andere slimme oplossing?
Door Lil
#2933732
Ik begreep altijd dat een mensen borstel de boel beschadigt, dus elektrisch lijkt me al helemaal te heftig. Maar waarom een vingerborstel? Ik krijg altijd echte borstels voor de dieren van de da. Die vinger dingen zouden ook minder goed werken geloof ik. Gaat in ieder geval prima met de honden tandenborstel.
Gebruikersavatar
Door Kaela
#2933741
Omdat die altijd aangeraden worden als zijnde makkelijk. Maar de borstel is het probleem niet echt, het is de lekkere tandpasta. En met elke handmatige tandenborstel moet je relatief lange tijd heen en weer bewegen om nuttig te zijn. De enige reden dat ik aan elektrisch denk is omdat je dan heel snel heel veel poetst. Maar het idee iets elektrisch in zijn bek te steken vind ik zelf ook wel gek  :biggrin2:
Door sella
#2933743
Ik gebruik een baby tandenborstel.
Ik weet niet of ik een hond als Oscar een trillend en herrie makend ding zou willen aanleren te accepteren.
Het voelt raar in je mond als het tegen je kaak komt, en daar kom je bij een hond nog al snel tegenaan.
Door Parelridder
#2933888
De tandheelkundig da adviseert een zachte tandeborstel, maar dit hoeft absoluut niet een 'honden'tandenborstel te zijn, mag gewoon voor mensen verkocht worden. Ik heb zelf electrisch gepoetst bij mijn reu, ging prima! Ook voor electrisch poesten zijn 'soft' borsteltjes te koop (althans, van Oral-B weet ik dat).
Overigens, hondentandpasta dient volgens de tandh.k. da geen ander doel dan het aangenaam maken van 't poesten (lekkerrr!!) Als hij eenmaal gewend is en de pasta het poetsen bij Oscar juist gaat bemoeilijken, kun je het dus ook achterwege laten.
Door Lizzy
#2933914
Ik heb dat bij mijn vorige hond ook gedaan. Toch heb ik het gevoel dat het tandvlees er minder goed op reageerde.... Ik weet niet welke tandpasta je gebruikt maar je kunt ook of vieze of juist lekkerdere proberen :). Of geen tandpasta. Of kokosolie.
Gebruikersavatar
Door Kaela
#2933919
Oh wat fijn dat er meer mensen zijn die dit gedaan hebben! Ik dacht dat ik nu een beetje gek aan het worden was met dit idee  :P

Het zal inderdaad even trainen worden Sella, maar ik denk dat dat wel lukt. En anders niet, ik kan het proberen. Grote voordeel van een elektrische tandenborstel is ook dat je het tand voor tand kan doen. Even er tegen en weer er af. Dat lijkt me makkelijker dan langere tijd met je vinger/tandenborstel heen en weer moeten bewegen.

Ik ga eens op zoek naar een soft opzetborsteltje. En dan maar eens proberen! En dan ga ik het zonder tandpasta doen, als dat toch verder geen doel heeft.

@ hope: Oscar heeft best wel vieze tanden. Altijd al gehad, maar nu ik met hem aan het trainen ben kan ik voor het eerst beter iets er aan doen. Als hij witte(re) tanden had, dan zou ik niet poetsen. Alleen doen indien nodig. Maar op zich wel handig om je pup aan te leren, zodat ie het wel kent.
Door Alba
#2933936
Een kennis van mij is tandartsassistente en poetst bij al haar honden elektrisch. Als je een opzetborsteltje koopt voor kinderen, zijn het zachte die ook prima kunnen voor honden. Ook de tandheelkundig specialist zei dat dit prima is.
Ik heb het borsteltje liggen, maar er nog steeds niet aan toe gekomen om het te gaan aanleren bij m'n meiden. Vooral de achterste kiezen gaat het me om, hoewel me opvalt dat ze momenteel beiden ook snel aanslag op de hoektanden krijgen. Momenteel bijna alleen maar KVV... :-\
Gebruikersavatar
Door Sanyo
#2933956
Ik heb hier ook altijd de honden met de elektrische tandenborstel gepoetst.
Zelf vind ik het ook veel prettiger, je heb een mooi klein borsteltje en stoot niet zo snel te hard tegen de wang en kaak zeg maar met poetsen.
Gebruikersavatar
Door Kaela
#2934464
Naar aanleiding van de positieve ervaringen ben ik begonnen met oefenen. Gister en vandaag 5 minuutjes. Met de tandenborstel uit mag ik al zijn tanden poetsen en dat lukt al beter dan met dat vingerborsteltje. Ik leer hem aan versus uit en hij durfde vandaag al zijn neus op 2 cm van de tandenborstel die aan stond te doen. Hij vindt het wel héél raar als ik hem aan zet. Maar ik ben niet ontevreden en oefen lekker verder. Ik zie wel of het lukt, anders koop ik gewoon even een klein kindertandenborsteltje en zal het zo wie zo al beter gaan dan met het vingerborsteltje.

Dank voor alle reacties! Ik dacht echt dat ik een heel raar idee had, maar dankzij de reacties kan ik lekker aan de slag!
Door Lil
#2934480
Knappe kerel. Ik ben vond die vingerborstels echt vreselijk onhandig. Die voor de honden hebben een grote en een kleine kant (groot gaat lekker snel en klein om goed overal bij te kunnen) en een heeeeele lange steel, best handig. Denk dat met die kinderborstel inderdaad een stuk handiger gaat zijn.

Als Oscar het leert elektrisch, zal ik eens kijken of ze hier daar ook aan zouden kunnen wennen.
Gebruikersavatar
Door Kaela
#2934500
Lil schreef: Knappe kerel. Ik ben vond die vingerborstels echt vreselijk onhandig. Die voor de honden hebben een grote en een kleine kant (groot gaat lekker snel en klein om goed overal bij te kunnen) en een heeeeele lange steel, best handig. Denk dat met die kinderborstel inderdaad een stuk handiger gaat zijn.

Als Oscar het leert elektrisch, zal ik eens kijken of ze hier daar ook aan zouden kunnen wennen.
Als Oscar het kan! (eerst nog zien hoor  ;D)
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door