Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door madelief403
#2931141
Hallo, zijn er hier ook mensen met een hond die ook een Spindle cell tumor heeft of heeft gehad?
Mn hond van 11 is in maart jl eraan geopereerd, we dachten dat het een vetbult was, maar tijdens de operatie bleek het een vuistgroot gezwel te zijn,wat letterlijk uiteenspatte. Daardoor kon mn dierenarts niet alles weghalen helaas. Het gezwel is opgestuurd  en daaruit bleek dat het om een kwaadaardige vorm van kanker gaat, niet met uitzaaiingen, maar wel een grote kans op terugkomen. Dat is inderdaag gebeurd, we zijn nu 3 maanden verder en sinds een maand weten we dat het weer terug is, snelgroeiend.
Omdat mn dierenarts dit soort tumoren niet eerder heeft gezien en ik niet meer naar Utrecht wil met mn hond, wend ik me tot jullie. Alles wat ik op internet kan vinden over  dit soort tumoren, weet ik al of is in het engels. Bovendien zit het normaliter niet op de plaats waar mn hond het heeft zitten, het zit nl achter zn voorpoot ipv erop.
Ik wil heel graag weten wat ik kan verwachten van dit soort kanker, het gaat nu redelijk, hij heeft wel pijnstillers, tramadol, ik heb nog wel het idee dat het werkt.
Hij loopt nog pittig mee op de ronde. Eet ook nog redelijk (vlees), speelt nog, dus hij heeft nog wel lol in zn leventje.

Wanneer zou je nou in moeten gaan grijpen? Moet je afwachten tot het moment er is ,dat het helemaal niet meer gaat? Het gezwel groeit hard en groeit nu onder zn borstkas door richting zn voorkant van de borstkas. Of moet je besluiten om hem dat lijden te besparen en eerder in te grijpen? Maar wanneer is dat eerder ingrijpen dan? Mn dierenarts weet van mn dilemma, maar vond hem nog te goed om in te grijpen, inmiddels zijn we 2 weken verder en ik merk dat het elke dag een beetje minder gaat. Hij gaat zn rechtervoorpoot anders neerzetten, begint wat mank te lopen, maar dat is ook niet elke keer het geval.
Ik heb altijd gezegd dat wanneer hij niet meer achter een balletje aan kan rennen, ik in ga grijpen, want balletjes zijn zn lust en zn leven.
Dilemma dilemma, ik ben hier al weken mee bezig, mn hond is nu nr 1 en ik kan eigenlijk nergens anders meer aan denken, het is mn maatje, mn alles en ik wil hem nog helemaal niet kwijt, maar dit zo te zien breekt mn hart..... Heel graag jullie advies.
Door Lizzy
#2931193
Wat een narigheid :'(. Het is en blijft toch zo'n afschuwelijke ziekte :-X

Tja, en wat je moet doen...? Ik zou je er graag in adviseren maar ik kan dat niet... Het is zo persoonlijk, het juiste moment vinden om afscheid te nemen van je hond :-\. En ik zie gevallen waarbij ik denk "zo zo, wat een haast!" en ik zie gevallen waarbij ik denk "oh hemel, wie doe je hier nog een plezier mee?". Dit is en blijft een worsteling! Ik hoop dat er mensen zijn die goede adviezen voor je hebben!

Sterkte!
Door madelief403
#2931206
Dank je wel Lizzy, ja het blijft een persoonlijke worsteling, waarbij niemand me kan vertellen wanneer het definitieve afscheid is gekomen. Ik hoop met het plaatsen van mn verhaal, dat er mensen zijn, die me meer over deze vorm van kanker bij honden kunnen vertellen, want mn dierenarts weet hier eigenlijk niks vanaf. Daar gaat het me meer om, om het verloop te weten en wat ik nog kan verwachten. Voor nu koester ik elke dag dat mn mannetje nog bij me is, wetend dat het elke dag dichterbij komt, dat we afscheid moeten gaan nemen.
Door Lizzy
#2931214
Ik weet er niets vanaf. Maar op zich is het een kankersoort die behoorlijk vaak voor komt bij honden. Je zou contact op kunnen nemen met Johan de Vos van de Ottenhorst, of een van de door hem opgeleide dierenartsen (door heel NL)! Zij kunnen je vast meer vertellen over nog eventuele behandelingen en wat je te wachten staat.....
Door madelief403
#2931226
Nou Lizzy, mn dierenarts heeft dit soort tumoren nog nooit eerder gezien. Maar bedankt voor de tip, ik ga contact opnemen met die mijnheer, vragen kan altijd. want ik weet niet of ik nog wel een behandeling wil voor mn hond, de operatie om dit gezwel weg te halen, was al heel zwaar en hem nog een keer zoiets aandoen, dat wil ik niet......
Door hamada
#2931251
Wat een ellendige situatie. Veel sterkte en wijsheid toegewenst.
Mocht je nog een traject in willen met je hond is de verwijzing van Lizzy mogelijk een optie.
En als het gaat om een zijn wij erg tevreden over de Wagenrenk. Niet zo massaal als de Universitateitskliniek en een erg relaxte sfeer, waardoor onze hondjes niet erg in de stress schieten als ze daar heen gaan.

Nogmaals sterkte en wijsheid toegewenst.
Gebruikersavatar
Door Neally
#2931281
Het leest behoorlijk heftig als je kunt zien hoe de tumor over zijn bast groeit. En dat hij zijn poot anders gaat neerzetten. Is
dat pijn of zit de tumor in de weg van spieren waardoor hij niet anders kan.

Wat een akelige ziekte is het toch. net wat Lizzy zegt, advies kan ik je niet geven. Sterkte met het nemen van een beslissing.
Door madelief403
#2931300
Neally, het is omdat de tumor naar onder en naar voren groeit, het zit achter zn voorpoot en is nu alweer zo groot als mn vuist. Vol met harde knobbels, waarvan elke steeds meer komen. Toch gaat hij ook nog steeds op die kant liggen, als hij er last van had, zou hij dat niet meer doen toch? Gelukkig heeft iexweer goed gegeten, moet ook wel, want ik geef ook hollistich spul, oa ook voor zn gemoedsrust. Want honden kunnen erg down worden van pijn, maar mijnheertje wil nog spelen, dus in t koppie zit het mog goed.
Door sella
#2931415
Ik zou idd ook contact opnemen met johan de vos en horen of er nog wat mogelijk is.
Door charmed
#2931422
In de wagenrenk zit een specialist die alles weet van Kanker misschien kun je een keer een afspraak maken bij hem?
Door Lizzy
#2931504
Het gaat niet alleen om contact opnemen voor een eventuele behandeling hoor. Tenminste, dat was niet mijn intentie. Maar als iemand veel weet van kanker, is het Johan. Ja, en ehhh, heet hij geen Rutte, in de Wagenrenk? En zij kunnen je misschien meer vertellen over wat je te wachten staat. Het verloop van de ziekte zeg maar.
Door madelief403
#2931617
Bedankt Inge,dat ga ik doen. Ik verwacht absoluut geen wonderen, maar weten hoe het ongeveer zal gaan verlopen, geeft mij al veel rust, nu loop ik de hele dag, al weken te malen.... iedereen bedankt voor het meedenken.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door