Moderator: Lizzy
Lizzy schreef: Ik haal koudgeslingerde honing altijd bij de natuurvoedingswinkel. Van Traay bijv. Ik neem wel koude geslingerde honing ja, omdat ik die verhitte honing niet goed genoeg vind. Ook niet voor de bijen trouwens. Want niet bio-bijen worden in de winter op suikerwater gezet en niet op hun eigen honing. En ik vind dat niet kunnen.Waarom vind je dat precies niet kunnen? Hou er rekening mee dat biologische honing erg lastig te produceren is in Nederland. In Zuid-Amerika, waar de meeste biologische honing vandaan komt, is het geen kunst om bijen niet bij te voeren omdat daar geen winterperiode is waarin de bijen niet kunnen uitvliegen om nieuwe honing te maken. Haal je je honing rechtstreeks van de imker, dan worden de bijen vaak bijgevoerd. Dat is niet zo gek, want ze hebben niet genoeg honing over om alleen daarop de winter te overleven. Uit diverse onderzoeken blijkt dat de bijen het op suikerwater net zo goed doen als op honing, en een goede imker voorkomt moeiteloos dat suikerwater in de honing terechtkomt.
**Jillaroo** schreef: Gebruiken jullie in de geitenmelk met de geklutste eieren. Ik dacht iets van koudgeslingerd maar in het schap 10 soorten honing gevonden maar nergens staat koudslingerd op. Of heb ik weer wat verkeerds onthouden?Het beste is om honing zo dicht mogelijk bij je woonplaats te kopen, zeker als je ook zelf de honing gaat gebruiken, dan bouw je een betere weerstand op tegen allerlei soorten stuifmeel en pollen. Als je rechtstreeks van bij de imker koopt, dan is het zo goed als altijd koud geslingerde honing. Als honing verwarmd is boven de 40°C, dan zijn alle werkzame stoffen verdwenen en heb je enkel nog een lekkere maar dure zoetstof over. Ik betaal hier 4 Euro voor een pot van bij de imker.