Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door Illie
#292680
Hallo allemaal,

Moet dit even kwijt. Indra is al sinds begin maart ziek :'(. Ze begon met diarree en daarna ook wat overgeven. In eerste instantie wat lichtverteerbaar voedsel gegeven (oa rijst) en een middel tegen het overgeven.

Na een week was het nog niet over en ben naar de dierenarts gegaan. Die hebben haar een ontstekingsremmer gegeven en ID van Hills (is ook speciaal voer voor verteringsproblemen). Na een paar dagen was het nog niet over, en ze at ook slecht. Probleem is dat ze sowieso een slechte eter is (terwijl ik toch echt verse voeding geef - Duck om precies te zijn) dus weet ik nooit of ze zich echt niet lekker voelt of iets anders. Dus ik heb in die tussentijd ook yoghurt met zemelen geprobeerd, beschuitjes, bouillon... Noem maar op. Niets was goed.

Dus weer naar de DA en toen kreeg ik een hele waslijst medicijnen mee: Primperan (tegen het braken), Zantac (zuurremmer) en panacur (voor evt. parasieten). Ik moest haar witte vis en aardappelen geven totdat het braken onder controle was en daarna overstappen op Eukanuba Dermatosis (terwijl ik daar toch echt tegen ben, maar ja ik wilde gewoon dat ze beter werd) Nou, na 2 dagen hielt ze de vis + aardappelen al voor gezien en wilde ze weer niet eten. Die Eukanuba brokjes wil ze sowieso niet, dus ben ik gewoon overgestapt op Duck lam & rijst en dat wilde ze af en toe wel eten.

Weer naar DA voor mestonderzoek, bleken geen parasieten in te zitten. Bacteriologisch onderzoek was niet nodig zeiden ze en gaven me weer andere medicijnen mee (Flagyl) een lichte ontstekingsremmer. Maar - zeiden ze- dat werkt pas na 1 à 2 weken.

Nou, daar had ik dus geen zin in aangezien ze al 3 weken bezig was en nog steeds vloeibare diarree had. Het overgeven was af en toe. Op aanraden van mijn fokker contact opgenomen met een dierenarts die ook homeopatische middelen gebruikt. Daar zijn we gisteren geweest en hij heeft een heel speciaal onderzoek gedaan, nml. bioresonantietherapie. Dat is een energetische behandelmethode gericht op het hele lichaam. De methode werkt met energie, meer specifiek met de lichaamseigen trillingen van de patiënt.

Ik heb hier dus geen ervaring mee, maar sta er zeker voor open. Hij kwam erachter dat ze leverinsufficiëntie heeft en een ontsteking aan de Pyerse platen (is een belangrijk onderdeel van de darmen waar de B-lymfocyten worden gemaakt). Logisch dus dat haar hele verteringsstelsel overhoop ligt.

Nu heeft hij een sterk middel tegen de diarree meegegeven en druppels voor de lever. Tevens moet ik voor haar koken (vlees, aardappels, groenten...).

Inmiddels zijn we dus een maand :o verder en ze is logischerwijze erg verzwakt. Haar rugspieren zijn ook ingevallen en ze heeft totaal geen fut meer. Vandaag haar toch maar meegenomen voor een wandeling, maar ze bleef alleen maar naast me lopen. Ik heb haar daarna eten gegeven, maar ze wilde weer niet :-\.

Over 10 dagen heb ik een check-up bij die dierenarts. Ik hoop echt dat het de komende dagen verbeterd, want het gaat echt niet goed met 'r :'( :'(.

Heeft iemand misschien ervaring met deze therapie of tips in verband met haar aandoening en/of voeding?
Laatst gewijzigd door Illie op do 07 apr 2005, 22:02, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Lizzy
#292701
Helaas heb ik geen ervaring met therapie die je nu beschrijft. Tannetje kan er misschien meer over zeggen.

Hoe oud is Indra, als ik vragen mag?
Door Lizzy
#292783
Tjonge jonge, wat vreselijk... zo'n jonge hond en dan zulke grote problemen.... :'(. Ik vind het een beetje raadselachtig waarom je aardappel aan haar moet geven trouwens. Dit lijkt me alleen maar erg moeilijk verteerbaar. Welke middelen heb je meegekregen? Geef je ook probiotica? Is ze ook wel eens onderzocht door een internist?
Door Illie
#292831
Ik moet haar eigenlijk gewoon dingen geven wat wij ook eten, maar volgens mij eten mijn honden gezonder dan wij :)
Ik probeer het wel aan te passen. Maar eerlijk gezegd, ik vind het erg moeilijk om zomaar van alles te gaan samenstellen. Ik heb mij redelijk verdiept in de voeding van de hond, maar ben zeker geen expert. Vandaar dat ik ook Duck geef, dat is samengesteld.

Wat raad jij dan aan ipv aardappel? Heb je nog meer suggesties? de dierenarts zei 200 gram vlees per dag en dan groenten ongeveer de portie van een volwassene. Mijn trainer (Geert de Bolster)zei weer dat ik in ieder geval rond de 20% vlees moest geven. Moet de rest dan allemaal groente en overige zijn?

Ik geef geen probiotica. Waar kan ik dat krijgen? En wat voor een werking heeft dat precies?

De eerste dierenarts is een specialist, maar die stelde dus die ontstekingsremmer voor. Als dat niet zou werken verder onderzoek zoals echo en endoscoop. Maar weet niet of dat wel iets gaat uithalen.
Laatst gewijzigd door Illie op vr 01 apr 2005, 18:08, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Lizzy
#292879
Illie schreef: Ik moet haar eigenlijk gewoon dingen geven wat wij ook eten, maar volgens mij eten mijn honden gezonder dan wij :)
Persoonlijk ben ik van mening dat een hond juist niet moet eten wat wij eten. Ze hebben vlees, vleesbotten, orgaanvlees etc. nodig!
Ik probeer het wel aan te passen. Maar eerlijk gezegd, ik vind het erg moeilijk om zomaar van alles te gaan samenstellen. Ik heb mij redelijk verdiept in de voeding van de hond, maar ben zeker geen expert. Vandaar dat ik ook Duck geef, dat is samengesteld.
Het zelf samenstellen van voeding is niet moeilijk. Hoewel het wel moeilijk wordt wanneer dierenartsen/trainers en homeopaten je gaan vertellen wat je je hond moet voorschotelen....
Wat raad jij dan aan ipv aardappel? Heb je nog meer suggesties? de dierenarts zei 200 gram vlees per dag en dan groenten ongeveer de portie van een volwassene. Mijn trainer (Geert de Bolster)zei weer dat ik in ieder geval rond de 20% vlees moest geven. Moet de rest dan allemaal groente en overige zijn?
In mijn ogen zijn koolhydraten alleen maar zwaar verteerbaar voor de hond. Nu weet ik natuurlijk niet wat je hond mankeert (want dat wordt mij uit de uitslag van de diverse dierenartsen niet echt duidelijk), maar aardappel....? Waarom hebben ze je dit dieet voorgeschreven? Wat is het doel? Denken ze dat je hond een allergie heeft voor een specifiek voedsel? Andere reden?

En wat moet je dan volgens meneer de Bolster nog meer geven, buiten 20% vlees? (want daarmee ben je er natuurlijk nog niet).
Ik geef geen probiotica. Waar kan ik dat krijgen? En wat voor een werking heeft dat precies?
Probiotica zijn goedaardige bacterieen die de werking van de darm versterken/positief beinvloed. Ik zou je homeopathisch dierenarts vragen "Protexin Soluble For All Animals" te bestellen. Dit kan nooit kwaad en is altijd goed ter ondersteuning.
De eerste dierenarts is een specialist, maar die stelde dus die ontstekingsremmer voor. Als dat niet zou werken verder onderzoek zoals echo en endoscoop. Maar weet niet of dat wel iets gaat uithalen.
Hoewel ik zelf erg voor alternatieve/natuurlijke behandelingen ben, ben ik eigenlijk ook een groot voorstander om, met dit soort ernstige dingen, eerst uit te laten zoeken wat er werkelijk aan de hand is. Endoscopie is een goede manier om dat uit te vinden. Ze gaan dan in de maag en darmen kijken, nemen er biopten uit en met wat geluk weet je dan wat je hond mankeert. Dan is het (vind ik) ook makkelijker om gericht aan het werk te gaan.

Maar goed, het zou dus kunnen dat de homeopaat gelijk heeft. Geef hem een kans, zou ik zeggen. Maar, wacht niet te lang. Laat desnoods toch (gelijktijdig misschien) een endoscopie maken. Misschien heeft je hond wel een auto-immuunziekte.... (ik hoop van niet natuurlijk!).

Sterkte!
Groetjes, Lizzy
Gebruikersavatar
Door *Remy*
#292882
Hoi, ik weet niet wat er jouw hondje aan de hand is al wil ik wel even reageren. Mijn honden hebben namelijk ook ongeveer een jaar ernstige darmklachten gehad (met name diarree en minder het overgeven), zij hebben ook de bioresonantietherapie bij een homeopaat ondergaan (1x per week, 2 maanden lang) en druppels voor de nieren en lever gekregen. Ik heb veel goede dingen over deze therapie gehoord, echter op mijn honden heeft het (vrijwel) geen effect gehad. Even tussendoor om misverstanden te voorkomen: mijn hond kreeg, terwijl hij lag, een soort van handvat onder bv zijn rechter voorpoot en een andere uiteinde onder zijn achterpoot. De aan de uiteinden verbonden kabels gaan naar een apparaat waar de homeopaat verschillende dingen in kan toetsen; vaak werd er ook een flesje gebruikt waar een beetje urine/ontlasting? van de honden in zat. Dit noemde de homeopaat bioresonantietherapie. Ik weet natuurlijk niet of jouw hond iets soortgelijks heeft ondergaan.
Goed nu even verder. Onderzoeken door de dokter, bloedonderzoek, leveronderzoek toonden aan dat mijn honden een veel te hoog % galzuren hadden. Verder kon men niets vinden. De rijst, vis, kip, aardappelen, homeopatische ampullen hadden geen positief effect; mijn honden bleven diarree hebben. Uiteindelijk kwam een andere homeopaat met het voorstel om de darmflora, die door de langdurige diarree, het tijdelijk moeten overstappen op brokjes van Royal Canin en de antibiotica kuren vrijwel verdwenen was, opnieuw te gaan opbouwen. Ongeveer 4 weken lang kregen ze 4x per dag een shake die ik maakte van Eugalan Forte (voor mensen met darmbeschadigingen en levercirrose) en Heilerde (Duits produkt dat toegevoegd moest worden omdat er in het Eugalan poeder Lactulose zit waar honden blijkbaar niet goed tegen kunnen).
Tijdens deze darmflora opbouwende kuur begon de diarree af te nemen. Vervolgens ben ik heel voorzichtig begonnen met Carnibest Light en Probiotica. Na enige tijd ging het zo goed dat mijn honden over zijn gegaan op Carnibest Natuur. Nu zijn ze alle 2 bijna een half jaar diarree vrij. Wat dus voor mijn honden de3 doorslag heeft gegeven is 1) het opbouwen van de darmflora (deze flora is volgens mij bij jouw hondje ook flink aangetast) en 2) alleen nog maar vers voer (Carnibest) te geven, geen (als het kan) antibiotica, ontwormingsmiddel en teken/vlooienmiddel meer te geven. Ik heb achteraf gezien mijn hondjes, heel goed bedoeld natuurlijk, maar bijna vergiftigd met al het spul wat de dierenarts mij voorschreef (ook de tussentijdse overstap naar Royal canin Hypoallergeen voer had ik nooit moeten doen, maar ik heb altijd gedacht dat de dierenarts het allemaal wist --> niet dus!!).

Ik hoop dat Indra snel beter wordt en weer een gewoon, gelukkig hondenleven krijgt.

Groetjes,

Jacquemine
Door Lizzy
#292884
Even iets heel anders (het lijkt misschien een maffe vraag) maar is Indra toevallig in januari/februari/maart gevaccineerd?
Gebruikersavatar
Door chooky
#292894
Wauw! wat een verhaal en wat fijn dat je hond weer beter is. Ik hoop dat dat met Indra ook snel het geval zal zijn.
Kreeg jouw hond tijdens de kuur nog iets anders te eten? Of alleen de shakes?
Door Illie
#292927
Lizzy schreef: Even iets heel anders (het lijkt misschien een maffe vraag) maar is Indra toevallig in januari/februari/maart gevaccineerd?
Nee, Indra is begin december voor het laatst gevaccineerd voor alleen rabiës.

Wat betreft die aardappelen: het is niet zo dat de DA specifiek dat bedoelde, maar oa. Dus, zelf samenstellen en afwisselde soorten spiervlees. Daarnaast groenten en evt. ook aardappelen.

De diagnose van de specialist was: chronische darmontsteking (daarvoor kreeg ik die Flagyl = ontstekingsremmer), maar omdat dat te lang zou duren ben ik naar die andere homeopathische DA gegaan. Zijn diagnose was leverinsufficiëntie en ontsteking van een bepaald deel van de darmen (de Pyerse platen)

Geert had het alleen over de hoeveelheid vlees (dat moest volgens hem 20% zijn). Voor de rest moest ik de richtlijnen van de DA volgen. Maar dat leek me wel wat weinig, eerlijk gezegd.

Ik begin nu zwaar te twijfelen of ik toch niet een bijkomend onderzoek moet laten doen. Maar ik heb die Flagyl niet gegeven, terwijl de specialist dat had voorgeschreven. Dan zullen ze mij misschien ook raar aankijken. OOwwww
:o :-\ :'( ik vind dit zo moeilijk!! Ik wil gewoon dat ze beter wordt!!
Door richard
#292930
Vooraf sterkte met je hond en ik hoop dat alles weer goed gaat komen. Bij elk DA bezoek wil ik altijd haarfijn weten waarom medicatie wordt voorgeschreven en op basis van welke symptomen de DA zijn diagnose heeft gesteld. Door schade en schande wijs geworden neem ik bij serieuze symptomen, wanneer medicatie of therapie of niet werkt binnen een te verwachten periode, contact op met een andere arts. Onafhankelijk van elkaar laat ik mijn hond onderzoeken en diagnose stellen. In het verleden heeft deze werkwijze regelmatig tot (opbouwende en verhelderende) discussie geleid, slechts een maal tot een gekrenkt ego en afscheid van een dierenarts. In mijn optiek heeft het echter altijd positief gewerkt op behandeling of genezingswijze van mijn honden.

richard
Door Lizzy
#292975
Illie schreef: Nee, Indra is begin december voor het laatst gevaccineerd voor alleen rabiës.

Wat betreft die aardappelen: het is niet zo dat de DA specifiek dat bedoelde, maar oa. Dus, zelf samenstellen en afwisselde soorten spiervlees. Daarnaast groenten en evt. ook aardappelen.
Hoe lang moet je dit dieet dan geven? En met welk doel? En hoe krijgt jouw hond dan calcium binnen? Ja sorry dat ik zoveel vragen stel, maar het is me allemaal niet erg duidelijk.
De diagnose van de specialist was: chronische darmontsteking (daarvoor kreeg ik die Flagyl = ontstekingsremmer), maar omdat dat te lang zou duren ben ik naar die andere homeopathische DA gegaan. Zijn diagnose was leverinsufficiëntie en ontsteking van een bepaald deel van de darmen (de Pyerse platen)
Tja, twee nogal tegenstrijdige diagnoses. Ik vrees dat het over Internet niet te zeggen is wie van de twee gelijk heeft.... Maar je zult ergens op een gegeven moment je vertrouwen in moeten stellen, anders word je gek en weet je helemaal niet meer wat je moet doen. Dus, wat voelde het beste? Bel anders de heren nog een keer op en stel vragen.
Geert had het alleen over de hoeveelheid vlees (dat moest volgens hem 20% zijn). Voor de rest moest ik de richtlijnen van de DA volgen. Maar dat leek me wel wat weinig, eerlijk gezegd.
20% vlees? Spiervlees? Of spiervlees + orgaanvlees? Ik vind dit eerlijk gezegd een vaag advies en ik kan me voorstellen dat je hier weinig mee kan. Ik kan er ook niks mee. Ik snap niet wat hij hier bedoeld.
Ik begin nu zwaar te twijfelen of ik toch niet een bijkomend onderzoek moet laten doen. Maar ik heb die Flagyl niet gegeven, terwijl de specialist dat had voorgeschreven. Dan zullen ze mij misschien ook raar aankijken. OOwwww
:o :-\ :'( ik vind dit zo moeilijk!! Ik wil gewoon dat ze beter wordt!!

Tja... dit is moeilijk. Ik weet het ook niet.... Wanneer ben je eigenlijk bij die homeopatisch DA geweest? En zie je al verbetering? Ik zou zelf in ieder geval probiotica gaan geven. Ik zou ook de homeopathisch DA terug bellen en hem vragen wat je nu precies te eten moet geven en waarom. Vraag hem ook hoe lang je dit dieet moet geven. En hoe je hond in die tijd aan calcium komt.

Kijk, als je hond dit dieet tijdelijk moet eten (zeg even een paar weken) om haar maag en darmen tot rust te brengen, dan is dat heel wat anders als dat je je hond hier levenslang op moet laten staan. Dat lijkt me dus belangrijk om te weten. Vlees met aardappel en groente: Daar kan geen hond het jaren op uithouden dus dat zou ik niet blijven geven. En daarom ben ik dus zo benieuwd WAAROM je dit dieet moet voeren. Wat is de achterliggend gedachten? En waarom moet je het vlees koken? Is dat (ook weer) om de maag tot rust te brengen? Iets anders?
Laatst gewijzigd door Lizzy op vr 01 apr 2005, 22:45, 1 keer totaal gewijzigd.
Door tweedy
#293642
Vlees met aardappel en groente: Daar kan geen hond het jaren op uithouden
------------------------

Toch wel hoor Lizzy .Mijn vorige Golden is er zo maar eventjes 16 jaar mee geworden en at het vanaf puppytijd, en dit zonder de minste problemen, zelfs geen problemen met de gewrichten.
Natuurlijk ook fruit , yugourt , enz.....wel om beurt aardappelen en rijst, veel groenten en met mate vlees .
Door Illie
#295193
In ieder geval wil ik iedereen bedanken voor de reacties.
Ook jij, Lizzy, want je hebt me toch aan het denken gezet ;)


De laatste paar dagen ging het dus niet beter met Indra, eigenlijk alleen maar slechter. Vanaf donderdag heeft ze amper iets gegeten en ze slaapt grotendeels.

Ik vertrouwde het dus voor geen haar en we zijn vandaag weer bij de DA geweest voor een bijkomend onderzoek (wilde de DA zelf ook voorstellen). Dus bloed genomen en afwachten. Vanavond of ten laatste morgenochtend krijgen we de uitslag. Maar hoogstwaarschijnlijk een leverstoornis.

Toch hoop ik dat we dmv het bloedonderzoek nu een echte diagnose krijgen en er dus iets aan kunnen doen waardoor Indra weer hersteld.

Oh, ik heb ook over de voeding gesproken en Duck was volgens hem ook goed (terwijl ik dat toch echt had geprobeerd duidelijk te maken de vorige keer ::))

Maar goed, ik heb er voor de rest vertrouwen in dat het een goede dierenarts is en we gaan er gewoon voor!
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door