Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door JonneBailey
#2920916
Hoi,

Zoals de titel al aangeeft heeft mijn teefje Bailey last van steeds maar terugkerende tussenteenonstekingen.

Ik zit met m'n handen in het haar, ze heeft het eerder gehad en toen na veel soorten voer geprobeerd alle honden op KVV gezet en toen was het weg. (Verdacht haar van granen allergie )

Maar het komt gewoon steeds terug, het springt open en gaat dan bloeden en soms met wat pus maar er zit verder niks in, en dit aan alle 4 haar poten maar aan haar voorpoten erger als achter.

Ik heb al sudocrème, tea tree olie , honingzalf en volgens mij nog meer dingen geprobeerd.
Wie weet nog iets wat zou kunnen helpen ? Ik weet het niet meer en voor Bailey is het ook niet leuk.

Groetjes Jonne.
Door Martine-Tom
#2920938
Wat hier werkt is drooghouden, haren tussen de tenen zo kort mogelijk knippen, na wandelen in nat gras afdrogen. En als ik het idee heb dat het terug komt strooi ik wat groene leem poeder tussen zijn tenen (neemt het vocht op...hoop ik in elk geval) alle zalfjes enzo lijken het hier alleen erger te maken. Tom heeft ook schoenen en sokken en wat ik niet dacht hij accepteerd het prima.
Probeer het eens met een kindersokje en wat verbandtape gewoon om te zien of ze het aanlaat  :)

Als het echt ontstoken is badje met soda, haren korthouden, goed droogmaken, honingzalf of calendula erop, verbandje erom en een sok aan (binnen) voor buiten gaat de sok uit en de schoen aan en na elke wandeling weer in bad, drogen, zalven, sok...
Gebruikersavatar
Door Kaio
#2920966
Enige wat ik eraan doe nog is soda of biotex badje, wordt het soepel, springt het eerder open en is het minder pijnlijk. Heb echt niet het idee dat zalfjes groene leem oid het process anders maken. Als ik er helemaal niks aan doe duurt het ook niet langer. ( behalve het kapotweken wat tevens schoonspoelt)
Ik geef mijn hond die dat heeft wel heel veel groenten ( gekookt, gepureerd lust ie ze niet)  en sinds die tijd is de wederkerendheid wel gedaald, ook zijn ander plekken zijn minder. Ook een tijdje wat vitamine pillen extra gegeven. Nu heeft ie er dus wat minder last van, toevallig laatst wel nog gehad. Maar vorig jaar had ie in deze tijd het wel 4 x gehad.
Door smulpaap
#2921032
Mijn Engelse Bull had het ook heel erg . Zij heeft helaas een periode brok gegeten . Elke maand had ze complete vuurrode eieren . En ook geregeld A-B kuren zo erg was het .
Maar sinds ze eerst kvv ging eten en later Barf ( en dat is nu zes jaar ) heb ik nooit meer een TT-ontsteking gezien bij haar . Toen ze nog brok at zag ik verder ""geen kwalen ""
Maar ik vermoed nu toch wel dat voeding de boosdoener was .
Gebruikersavatar
Door Kaio
#2921177
o dat kan voeding, maar ook andere allergien. En dat heeft mijn hond ook, AB werkt maar ook niks eraan doen werkt dus.
Je zou kunnen uitzoeken waarop je hond allergisch is maar als dat ook omgeving is dan kun je dat nog steeds niet controleren, kunt alleen alles eraan doen om de weerstand van je hond omhoog te krikken.
ik heb in een ander topic hier ergens ook nog wel de foto's van Maci staan.
http://www.barfplaats.nl/forum/index.ph ... 62.15.html
en ik heb nog wel smerigere gehad, echt helemaal paars etc.
Door henneke
#2921700
is het tussen al haar tenen of tussen steeds dezelfde tenen ? er zou heel goed een splinter in kunnen zitten dan die er elke keer niet uit zweert wat je dan zou kunnen doen is het zo lang mogelijk open houden , ik ben ipv weken in soda begonnen met weken in propolis ( een oplossing met water ) dan is het ook geen ramp als je hond terwijl er geweekt word een slokje drinkt van het water omdat het ook van binnen werkt dus twee vliegen in 1 klap zeg maar . verder heb ik het gaatje een aantal dagen open gehouden door er met een spuitje dezelfde propolis oplossing in te spuiten na de wandeling verder heb ik het gewoon open gelaten niets aan gedaan .
Gebruikersavatar
Door Daantje
#2922076
Wanneer steekt het de kop op ?Zit er een vast patroon in?Bepaalde tijden van het jaar ?Enz.
Zit het in al haar tenen of bepaalde tenen erger dan andere?
Zou het kunnen dat ze allergisch reageert op een stofje waar ze tijdens het lopen mee in aanraking komt?

Er zijn zoveel kontakt allergien  :-\

Ik heb een hond gehad die  een kontaktallergie voor gras had.
Aangezien we hier nogal veel tuin en gras hebben moest die dus schoentjes aan als ze naar buiten ging.

Een andere oudere hond had ernstige demodex met zeer veel tussenteenontstekingen bij alle voeten.
Deze mijt was pas aantoonbaar nadat er een specialist een heel diep afkrabsel had gemaakt van de huid.Tot bloedens toe zo diep.
Uit eerdere afkrabsels kwam geen resultaat.

Sterkte hiermee !
Laatst gewijzigd door Daantje op vr 09 mei 2014, 16:21, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Lizzy
#2922150
henneke schreef: is het tussen al haar tenen of tussen steeds dezelfde tenen ? er zou heel goed een splinter in kunnen zitten dan die er elke keer niet uit zweert wat je dan zou kunnen doen is het zo lang mogelijk open houden , ik ben ipv weken in soda begonnen met weken in propolis ( een oplossing met water ) dan is het ook geen ramp als je hond terwijl er geweekt word een slokje drinkt van het water omdat het ook van binnen werkt dus twee vliegen in 1 klap zeg maar . verder heb ik het gaatje een aantal dagen open gehouden door er met een spuitje dezelfde propolis oplossing in te spuiten na de wandeling verder heb ik het gewoon open gelaten niets aan gedaan .
Deze hond heeft het zelfs aan alle 4 de poten, dus ik vrees dat dit niet een splinter kan zijn..... :-\
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door